reklama

Mamy z FRANCJI!

Ja nie dostalam nic! A w radio reklamy ze Matce trzeba podarowac przynajmniej nowy Tablet Samsunga (przyznam, ze mnie to szokuje) ta nagonka komercyjna...
Wrocilam z mojego wypadu nad Loare, gdzie miedzy 2 ulewami delektowalam sie pieknem zamkowych ogrodow:) A zmarzlismy okropnie :(
Co do mojego in vitro, to szpital ponoc nam mial pomoc w przeniesieniu kartoteki gdzies indziej, ale jak zwykle ani widu, ani slychu...

reklama
Anucha, tableta mówisz ? no nieźle, chyba muszę uważniej wiadomości oglądać/słuchać, bo ja tkwię nadal w przeświadczeniu laurek, kwiatków lub upominków w stylu "zrób to sam"

a we Fr, dzisiaj jest dzień matki obchodzony ? Czy w drugą niedzielę maja ?

Dla wszystkich mamusiek, których maluchy jeszcze nie nauczyły się rysować, wycinać czy też mówić ! :-)

kwiatki.jpg

Załączniki

• kwiatki.jpg
    kwiatki.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 34
hej
no niezle z tym tabletem ..... a nie mowili nic o torebce diora ? :)))))))))

kapryka : jesli chodiz o zycie we francji to ja juz zdania raczej nie zmienie ... choc bardzo ci dziekuje za dodawanie nadziei :)
choc sama mieszkam tu od moze niedawna bo 10 lat, to kontakt bliski z francja mialam wczesniej. cto co widze to co slysze : kazdy ma jeden wniosek, ze francja schodzi na psy ...
i to od dawna, progresywanie .... moj dziadek urodzil sie tu w latach 30 tych, jego matka mieszkala we francji ok.20 lat ... w latach 70-80 gdy dorosle zycie zaczynali rodzice meza ..inaczej wiele zeczy wygladlo ... z 1 strony wiele sie zmienilo ( na gorsze) a z drugiej to co zmienic sie powinno ( sytsem edukacji, waloryzowania dyplomow, podejscie do kierunkow hulanistycznych albo rpzynajmniej nie czysto humanistycznuch ale NIE MATEMATYCZNO INZYNIERSKICH) ale to juz oddzielny temat jets , ksiazke by pisac ;)) od lat stoi w miejscu i zmiany nie ma ...

Dołączam się do pytania Josephine nt. torby Diora, bo nie wiem kiedy planować ciąże... nie chcę za wcześnie... bo póki co tablety mnie nie interesują...

Ostatnia edycja:
anucha : widzialam reklamy perfum, miss dior, i wersji dla 'starszej' ciut pani : j'adore! wszedzie tego masa, nie wiem cyz to od miasta zlaey czy dior wykupil akurat cale moje miatso...czy cale IDF ??? :szok::szok::cool::-):-D:szok:
:-D

ale jelsi o torebke chodiz to prosz ewrazie co o info tak jak yasemin, zebym wiedziala czy na 3cie sie decydowac :) a jak do torebki dorzucam niespodzianke tableta to na 100% sie pisze ! :)

reklama
Zgadzam sie z Toba, ze coraz gorzej tu jest, tez slysze to od znajomych co niedlugo na emeryture przechodza; Ale z tego co slysze od innych znajomych z Hiszpani, Holandii , Angli lub z Niemiec to wlasciwie wszyscy narzekaja i nie sadze , zeby to bylo narzekanie dla narzekania:) jest zle w calej Europie i mysle, ze idealnego kraju nie ma no i nie bedzie .... (chodz Skandynawskie sa bardzo przyjazdne dla rodzin i stabilne sa ekonomicznie ale dla mnie juz chyba za pozno na zmiany krajow i zaczynanie wszystkiego od nowa. Wiec zadzieramy rekamy z mezem i staramy sie nie poddawac i jak najlepiej dzieciaki wychowac nie liczac na innych .... jaki bedzie z tego rezultat to nie niem , okaze sie ale pesymistami jeszcze nie jestesmy, przyjamniej narazie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry