reklama

Mamy z FRANCJI!

co do ciuszkow to NIC nie kupowalam na wiek "0", tylko od razu na 3 i 6 mcy.(miala 50 cm jak sie urodzila) u nas na targu w lyonie facet ma zarabiste ciuszki portuglaskiego producenta, jakosciowo bomba, mloda jako niemowlaczek wygladala jak laleczka z reklamy:))) ogolnie u niego kupowalam tone rzeczy a tak to mase w Kiabi i przez internet. poduszke do "cycania" na necie zaplacilam 19 euro a taka sama w sklepie 39.

Magda co do wybudzania to znam to... najpierw byly zeby potem koszmary jakies ze koniec swiata a teraz i z goraca potrafi sie rozbudzic. zeby dalo dziecko sie wylaczyc wieczorem i wlaczyc rano jak sie wyspimy co nie????:)))

JOSEPHINE, YASEMIN juz ja jej dam modelke!!! nigdy w zyciu !!!!!!!!!!!! za to ma zadatki na pilkarke nozna.... sadzi tak w noge ze jej rowiesnicy oczy robia i nawet starsi chlopcy. w niedziele zesmy graly na plazy w noge to pilka tylko fruwala a ludzie Léane brawo bili. kto wie moze kiedys to bedzie jej wielka pasja i zostanie pilkarka Olympique Lyonnais féminin???:)) nie bede miala nic przeciwko bo kocham pilke. druga jej milosc to plywanie (ewidentnie po mnie -moglaybysmy spac w wodzie obie), a trzecia to ....maszyny budowlane, ciezarowki, dzwigi, betoniarki , koparki itp. kiedys jechalam tramwajem z nia i kolo budowy zesmy przejezdzali to mloda jezor do szyby i na caly tramwaj " mama zobacz!!! 3 dzwigi, koparka!!! géééééniaaaal!!!!!!" myslalam ze padne:))) i jak rysuje cos na kartce to tez ciezarowki, dzwigi i inne atrakcje. szef prac budowlanych mi rosnie albo inzynier architektury:ppp

reklama
Dziulka- oj, zeby sie dalo! Nie narzekam bo m do niej wstaje czesciej niz ja :p tylko te poranki sa wykanczajace! Leane ma faktycznie super zainteresowania, a kto powiedzial ze dziewczyny maja sie bawic lalkami itp:p

Dzień dobry Dziewczyny ! :)

Arekasa - hehe no muszę pomyśleć o szafce na kluczyk, co bym mogła przechowywać żelazko i inne 'niebezpieczne sprzęty' ;) Podczytywałam Was - tylko jak się temat wyprawek nawinął to wiedzą nie zabłysnę, ale zazdroszczę Wam tak podczytując. Ah te wszystkie mini, pełne kolorów akcesoria, ciuszki dla maluszków ;) Mieć gotówkę i tylko wydawać i wydawać :)

Dziluka - no z tą modelką to wiesz tak się mówi, ale chyba żadna matka tak naprawdę nie życzyłaby sobie w myślach, aby jej córka była modelką - ciężki i nie do końca taki piękny zawód. A zainteresowania córka ma typowo chłopięce jak mielibyśmy stereotypowo podejść do tematu - chyba umysł analityczno-matematyczny się rozwija :)

Ostatnia edycja:
magda : dziekuje za mile slowo
aodnosnie porodu w domu, tez mam kolezanke ktora tak urodzila, ale ja bym sie nie zdecydowala, balabym sie ...juz ra zo maly wlos urodzilabym u strazakow w wozie ... 30cm od brudnej podlogi w listopadzie, zimnie, czekajac czy karetka zdazy dowiezc pdogrzewany inkubator ... byla z emna pielegniarka i starzacy a i tak dziekuje z atakie akcje ... bogu dziekowalam ze zdazylam dojechac do spzitala, i to jeszcze cc mi zdazyli zrobic nim naturalnie urodzilam;.. w domu zadnych akcji nie planuje, swoj stres juz przeszlam w kwestii dowozenia na szybko do szpitala :) wole tradycyjne rozwiazania :) nawet w wodzie rodzic nie chcialam pierwszego choc pewnie byloby fajne doswiadczenie :)

dziulka : faktycznie niezle zaintersowania ma L. :))))))))))))) A jak L. reaguje na idee rozpoczecia szkoly ? cieszy sie ?

magda : moze to budzenie to jakis maly kryzys separacyjny ?...OBy szybko minelo... Musisz zbierac energie na II ciaze i neispanie nocne :) TO coazowe i pociazowe :)

yasemin : hej !!!! Przyjemnosci na zkonczeniu i smacznego winka zycze :) O jakze spodobala mi sie wzmianka by tylko miec pieniazki i wydawac, i wydawac, mi zdeklarowanej zakupoholiczce :)))))))))))))))))))))

JOSEPHINE ona wie ze idzie do szkoly ale nie wie na razie jak to wyglada ze tam bedzie musiala zostac tyle godzin.... tymbardziej ze ona do dzieci troche dzikus jest i nei lubi tloku wkolo niej.... szkole zna bo odprowadza juz 2 rok dzieci niani wlasnie do tej szkoly, potrafi wejsc do klasy z najmlodsza jej corka i kiedys podobno wylezc nie chciala (a kilka miesiecy wstecz nie chciala tam wejsc hihi).

YASEMIN - sama nei wiem co z niej bedzie bo ma bardzo dobra pamiec ( po mnie), niesamowity pociag do ksiazek, zna wszystkie litery pisane i drukowane, liczy do 20, chlonie jezyki obce jak gabka (dwujezyczna jest, ja gadam do niej wiekszosc po francusku moja mama po polsku). lalki ona olewa... bawi sie duzo puzzlami, rysuje, ksiazeczki non stop i pilka nozna. w pokoju jej normalnie sciany sie trzesa jak sadzi w noge ( w salonie jej zabronilismy bo wszystko lecialo z polek a wykop wysoki hahah)

Josephine - Dziękuję, po winku od razu będziemy 'speakować English' aż się kurzyć będzie :-D
A Twoim zakupoholizmem trzeba będzie się zając z dziewczynami - musimy Cię wesprzeć w kuracji odwykowej ! Właśnie sobie wyobraziłam, jak przeczytałaś mój post i zamiast źrenic ukazały się dolary w Twoich oczach niczym w kasynie jak na jednej z maszyn - wystarczy za wajchę pociągnąć :)

hej
podczytuje was czasem ale jestem całkowicie zalatana.
dziś mąż pojechał z naszymi rzeczami do fr. wczoraj odbywało sie wielkie pakowanie. Co prawda miałam wszystko jzu przygotowane do zniesiania do samochodu a mimo to zajelo nam to cały dzien.
jak wróci czekają nas chrzciny Lauruni i nasz wyjazd.
a wiec widzicie ze plan napięty silnie.
Chodzi mi o to, czy możecie mi polecić jakieś kosmetyki i potrzebne rzeczy do pielęgnacji noworodków/ niemowlaków?
ja dla całej swej trójeczki używałam przez pierwsze 3 miesiące życia olejku to kąpieli Mustela Stelatopia. bardzo wydajny i rewelacyjny. Moje dzieciaczki miały problemy z trądzikiem niemowlęcym i toksycznym.
Na pupę to bepanthen jest super. cieka warstwę na pukę i żadnych odparzeń, ta maść możesz również stosować dla siebie an brodawki. czy nawet na krocze jak popęka.

co do ubranek. Marcelek urodził sie malutki 49cm. i miałam ubranka 56cm używaliśmy ich miesiąc, Danielek urodził 51cm i ubranka 56 były może z przez 3 tygodnie w użyciu. Laurunia urodziła sie 57cm wiec od razu weszliśmy na 62 cm. ale jest szczuplutka dziewczynka i do tej pory niektóre body sa dla niej dobre.

marys : witaj ! powodzenia w przeprowadzce i calej organizacji !!! :)
fajnie ze sie odezwalas :)

yasemin : jaka kuracja odwykowa...jak to przeczytalam, to nie ukazamy mi sie zadne dolary, tylko krew mi z wtarzy odplynela :) na zadne kuracje sie nie zgadzam, mi tak jest dobrze, calkowicie akceptuje swoj drobny nalog :) Dla zdrowia lepszy taki niz np. papieros, nie ? :)

dziulka : jestem pewna, ze L. sobie znakomicie poradzi w skzole, i szybko sie zaklimatyzuje ! to bedzie jej zywiol :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry