reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Areaksa, nie martw sie, wiesz jak bylam studentka w PL to kilka kolezanek zaciazylo i mieszkaly z noworodkami w akademiku...takim prl-owskim z lazienka na korytarzu i imprezujacymi sasiadami..jakikolwiek dach na glowa na poczatek wystarczy...te pierwsze tygodnie dziecka to glownie cyc i spanie..spanie w jednym pokoju z mama najczesciej, no bo tak najwygodniej przy ciaglych pobudkach na mleko..

Magda rodzić będę sama, bo chyba o to pytasz, jeśli dobrze zrozumiałam ;-) Chociaż szkoda, bo z moim K. to na pewno bym się lepiej czuła.
Yasemin ja widzisz w kwestii wyprawek też się nie mam czym popisać, ale na szczęście tutaj dziewczyny są tak pomocne, że zawsze się czegoś dowiem :happy:
Anucha tylko, że my teoretycznie mamy już załatwione mieszkanie, a w praktyce ma się to tak, że wszystko stoi w miejscu, bo moja szefowa nie chce zmienić jednej literki na mojej umowie(w agencji powiedzieli, że jest jakiś błąd). No i tak nic się nie rusza, a czasu mamy już niewiele, tym bardziej, że tu gdzie mieszkamy obecnie nawet nie wyobrażamy sobie życia z dzieckiem, a i właścicielka też już ponagla. I tak właśnie to wygląda w skrócie :no:

Dzieki dziewczyny za odpowiedz odnosnie ubezpieczenia:-),szkoda ze wczesniej nie znalazlam tego forum:no:Widze ze wiekszosc z Was dlugo juz we Francji mieszka,mi do tej pory jest ciezko sie zaklimatyzowac,ale do Polski nie mam po co wracac,przynajmniej na razie,choc sie bardzo teskni.

zoe : nalesniki mniaaam !!!! u nas specjalistka od nalesnikow jets tesciowa i moj maz, wczoraj na kolacje te zmielismy a gora 3 dni temu na gouter :) z Nutella lub cukrem, mniaaam :)))
ps. nigdy tu nie widzialam produktow kosmetycznych chicco !!!!

anucha : moja przyjacioplka z dziecinstwa po narodzinach mieszkala w prl owskim akademiku, lata 80te.. mama na 3 roku medycyny, ojeciec na 5tym ...1,5 roku pozniej doszlo drugie dziecko ! Koledzy pilnowali dzieci , zmiany na wykladach itp. Zadne nie powtorzylo nawet 1 roku ! niesamowita historia :)

areksa : powodzenia z mieszkaniem !!!! wszstko sie ulozy! :)

Dziulka o to widze twoja z moja corka to by sie dogadaly! jak tak ja opisujesz to jakbym moja widziala. :-D:-D:-D
serio?? to juz wiesz jak ten "typ" ma:))) :-D
dziulka : jestem pewna, ze L. sobie znakomicie poradzi w skzole, i szybko sie zaklimatyzuje ! to bedzie jej zywiol :)

chulera ja wie... nieraz sie bawi ladnie z dziecmi od niani a nieraz taki dzikus jest i jak ktos ja tyknie to "nie dotykaj!!!" albo " zostaw to, to nie twoje, nie masz prawa!!!!" raz z takim tekstem pojechala na palcu zabaw ze az 6 etnia "kolezanka" miala lezki w oczach!

WIOLCIA ja juz stary "zabojad " jestem to zawsze mozesz walic mi pytania:) no problem

Dobry wieczór Dziewczyny :)

Maryś chyba telepatycznie Cię ściągnęłam, tak mi przeszło dzisiaj przez myśl jak sprawy się mają u Was z przeprowadzką :)

Josephine tak tak , tak sobie tłumacz :-D że zakupoholizm lepszy od papierosów, a palacz mówi, że palenie lepsze od alkoholu, a alkoholik, że picie lepsze od narkotyków - obawiam się, że weszłaś w stadium nieodwracalnego nałogu :-D:-D:-D skoro nie chcesz być ocalona to Cię nie będziemy wyciągać z nałogu - rozkoszuj się zakupami do granic możliwości - i dziel się nami spostrzeżeniami na temat produktów ;) oj co my byśmy bez Ciebie zrobiły :-D

Wiecie co... pozazdrościłam niektórym z Was i przyśniło mi się, że studiowałam romanistykę

Ostatnia edycja:
reklama
Yasemin ale cie wzielo! fajnie miec taka motywacjie! ale prosze nie mow mi o szkolach ii nauczycielach jak sobie pomysle ze znowu od wrzesnia mam zaczac to ........
moja Z. cos sie skarzy od kilku dni ze brzuch boli i takie ma malutkie krostki. i wogole taka maruda ze hoho. nic nie mozesz powiedziec czy zwrocic uwagi.....juz mnie z lekka szlag trafia! Milego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry