reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
czesc dziewczyny :)

yasemin : uprzejmie dziekuje za potwierdzenie mojej choroby, mojego swirostwa :-D:-D;-):-);-):-D:-D:-D
a bedac juz przy temacie, mam uratowana skore ! doszly dzis buty na slub dla synka, i moje buty i kurteczka ale tych jeszcz enie odebralam z punktu ... Wiec mam nadzieje ze beda ok ( rozmiarowo) ... Biorac pod uwage ze moge je odebrac dopiero po fryzjerze ok. 17 jesli sie okaze ze cos jets nie tak ... zostanie mi tylko i wylacznie 1 dzien jutro, zeby wymyslec cos coby nie isc na slub boso i bez nakrycia ... o!
zaczyna mi sie powoli wkradac stres zwiazany z podroza i tym gdzie ebdziemy mieszkac prze ztrzy dni ... aaaa!!! bedzie dobrze, bedzie dobrze, MUSI byc dobrze!!!!

zoe : a Z. nie czuje czasem, nie zdaje sobie coraz bardziej sprawy z brzuszka i konkurencji ...? Moze stad bole brzucha i chec zainteresowania swoja osoba ..À le piszesz tez ze jakies krostki wyszly ...hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a jak tam saszetki, sprawdzaja sie ? :)

siedze i pije pierwsza kawe, maz dal sie wyspac dzis ... pelnia szczescia, bosssz jak niewiel potrzeba zeby czlowiek odzyl i inaczej spojrzal na swiat!!!!! SEN SEN SEN ! i zdrowie!

odnosnie motywacji to ...ja moge sie tylko wstydzic .. i tej do nauki, i tej do pracy ...nawet tej do sprzatania domu :/ probuje wybrac 1 z 3, ktore jest dla mnoe opcja najgorsza i co sie okazuje ...Ze najbardziej to i tak lubie ...sprztaanie domu :) hahahhahahaa no i moze nauke, ale tylko taka z pasji, jak dzieci nie ma w promieniu kilometra, a nie na sile, na date, na punkt ...

magda : wiem ze w aptece sa rozne terpaie 'traitements anti chute' , mocne, niezalecane dla kobiet w ciayz, karmiacych ja sama nie bralkam choc mi baaardzo wlosy lecialy ... ale wiem ze sa skiuteczne bardzo. Niestety nie znam konkretnej nazwy, ale aptekarka by polecila co duzo kobiet bierze ...Wiem ze duzo francuzek jako z enie kamri piersia z marszu po porodzie idzie po te traitement i wiele razy juz slyszalam ze wogole wlosy im nie wypadaly po porodzie ...

ja moge tylko wyrazic sie o tym produkcie :
Avis consommateurs Anti-chute Capillaire de Oenobiol sur Beauté-test.com
u mnie efekt absolutnie niewidoczny, a jedno pudeleczko 30 euro... 3 miesiace chyba bralam i efektu zero.
moz eu kogos zadzialalo, to nie mowie ze BLEEE
ale u mnie byla tylko spora sumka wyrzucona w kosz...

Josephine- no wlasnie! Boje sie, ze pojde do apteki a ona mi 500 produktow pokaze i wybieraj:p dlatego wolalabym cos sprawdzonego ( domyslam sie ze takie rzeczy nie beda tanie, tym bardziej ze nie mam tutaj sieciowki i np za mleko nestle 3 w boulogne 8-9€ a tutaj 13.70€!). Tyle razy co m poszedl po cos to zawsze mu wcisnely 500 rzeczy zamiast jednej a ten bral wszystkie po kolei:p

Magda na wlosy nie mam pojecia. Pelno tych produktow ale czy dzialaja...
Josephine mam rdv après midi di lekarza z nia. wiesz nie sadze ze ona chce konkurencje robic :-D widze po niej ze cos nie tak , siedzi skrzywiona. a ten lekarz co do niego ide to taki z niego lekarz ze az mi sie przewraca.
a co do saszetek to dalej kumuluje...;-);-);-);-);-)

zoe : hahahahahhahahaa !!!! &&& za saszetki :)
a lekarz jak do d***y to moze warto zmienic...?

u mnie na tapecie, pranie, prasowanie...powoli zaczynam szykowac rzeczy do walizki, dzis fryzjer i ostratnie zakupy ( na podroz, kartka na slub, itp). podroz + mieszkanie w domku lentiskowym...bedzie taki hc ze chyba sie mieisac nie pozbieram... tylko sie zastanawiam jak i czym ja wory i cienie zakamufluje w sobote... nie chcialabym wygmadac jak zombie ... À le chyba tego w takich warunkach, dlugiej podorzy z 2 dzieic i na nowym miejscu do spania NIE U-N-I-K-N-E .. :dry::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja zawsze biore pudrem sprasowanym takim ton jasniejszym:p albo sa jakies korektory do workow pod oczami! Albo fluid ton jasniejszy niz ten na calosci twarzy:p kiedys wlasnie bawilam sie fluidami w modelowanie twarzy:) ja sie strasznie lubilam malowac ogladac programy o tym itp odkad jest olivia wygladam jak zoombie wlasnie:p jak mam chwile to wole polezec:pp

Moja spi... Obiad w zamrazalniku, wiec moge lezec i wypoczywac:p

Magda ja sie nie podejme doradzac preparatow na wlosy, bo jesli wypadaja z braku witamin, to owszem warto zainwestowac w suplement diety, ale jesli to np z powodu zmian hormonalnych (a co kilka lat gospodarka hormonalna czlowieka sie zmienia,przeksztalca, co sie odbija na wlosach, cerze itp) to lykanie niczego nie pomoze...
Yasemin ja nie studiowalam romanistyki, ale bylam w liceum z rozszerzonym francuskim, i osoby z mojej klasy, mowiace dosc biegle dostaly sie bez problemu. Same studia (w Poznaniu) kiedys nie byly zbyt ciekawe, dziewczyny katowaly Rabelais i tym podobnych, zero literatury wspolczesnej (w sumie zdalam sobie sprawe, ze bedac zwyklym "zachlannym" czytelnikiem, literature francuska znam lepiej niz wiele absolwentek romanistyki)jako ale moze to sie zmienilo na lepsze ...Oby!

Josephine ten lekarz to nie moj tylko jedyny ktory przyjmuje w sierpniu. tak jak wczoraj gadalam z babka w aptece ze tu w sierpniu to lepiej nie chorowac. :-D
a co do tych twoich cieni to nie przesadzaj zawsze ladnie wygladasz mlodo i swiezo :-D:-D

reklama
zoe : dziekuje...ale wiesz ja te cienie probuje kamuflowac i zdjec porteretowych raczej nie robie ...a czasem i zakamuflowac sie nie da, wtedy widzisz na fb moje zdjecia okularach slonecnzych - dosc duzo takich jets he he he...

magda : jak ja bym chciala umiec sie dobrze, PROFESJONALNIE MALOWAC ! a ty mowisz ze robilas cieniowanie twarzy roznymi docieniami fluidu, swiertla, zmiana konturpw i te sprawy ???? zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! makijaz moze baaardzo duzo zmienic, czasem jak na you tube widzisz filmiki dziewczyn przed i po ...to sie po prpostu wierzyc nie chce, inne osoby ! albo osobyz mega tradzikiem o idealnej brzoskiwniowej twarzy !!! Ale to juz trzeba byc naparwde PRO ...

a co do cen mleka i innych : to tak, tzreba uwazac, ceby z miasta na miatso, innych patek baaardzo sie zmieniaja ... i faceci biora z reguly wszystko co im sie wciska ..a jak juz lekki katarek maja to wogole mogliby wyniesc pol apteki ...

ja tez romanistyki nie studiowalam, nie wiem jak ona wyglada w polsce ... za to literatury fr przeczytalam baaardzo duzo, sama z sobie, na filozofii, na lingiwstyce ( praca z jezykiem, tlumaczenia itp). i lubie bardzo :) np w polsc epo polsku w LO nie przeczytalam ojca goriot tylko streszczenie, a po fr juz go chyba z 3 jak nie 4 razy przerobilam :) i na penwo jeszcze nie raz przerobie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry