hej
zoe : jak szyja??? mam nadzieje, ze lepiej! co do szkoly/garderie to ja wniosek wyciagnelam, u nas dopiero mozna wyciagac do stycznia a nie skladac od stycznia! skladnaie do maja
ale wiesz co jak sie przeprowadzisz to idziesz do merostwa i mowisz o tym i miusza przyznac ci miejsce w szkole
ludzie sie przeprowadzaja i nie moze byc tak ze jak wypadnie po maju/czerwcu czy o zgrozo we wrzesniu pazdizerniku (po rozpoeczeciu roku szkolnego!) to nie dostaniesz miejsca
akwarelka : kupe czasu! hej co slychac

tez bardzo lubie sklep catimini, ale bardziej dla dziewczynek niz dla chlopcow hihihihihih

a my wczoraj zwiedzalismy super domek, maly ale bylo to o co nam chodiz : pojemny, sporo pokoi bo 4 a nie w typowych dla 4 pokoi cenach czyli 750-800 tsyiecy
naparwde okazja, rodzina zostala mutowana do nowej kaledonii!!!! spieszy im sie, chca miec pewnego koienta bo nie ebde stamtad wracali co 3 m-ce na zalatwianie spraw...
pozostawiali wszystko poczawszy od szaf, stolow domowych o ogrodowych, pralek-lodowek-zmywarek piecow i innych , po lampy, szafy scienne, stol i krzesla ogordowe itp
na dodatek dom w takim miejscu ze ma tylko 1 sasiada ale z podjazdem bez trawnika (halasu kosiary w sobote o 7 rano...), przeogromny jak kamienica - ma 350m kwadratowych!!!! i jest w glebi... domek marzenie! co we francji rzadkie : odnowiniony na cacy, czysty!!!!
4 pokoje, 2 wc, prysznic na dole, a w pokoju rodzicow wanna i na korytarzu salle d'eau zwykla
wszystko odnowione w 2006-2008 od parkietow po dach i piec
bardzo sie na niego nastawilismy ale sa dwa-trzy problemy : ma dosc duze - podejrzanie jak na dom duze oplaty za ogzrewanie !!!! moze dlatego z ejest z kamienia, epoka 1900-1930... no i najwyzsza z mozliwych emisje gazow... a to jets coraz wyrzej pdoatkowane, wiec na dlugi orkes to moze wyjsc za to naparwde mala "karna" fortuna...
juz sami nie wiemy co teraz...no i nie ma parkingu i piwnicy, czyli samochod przed domem, ale gdzie pochowac wszystkie potrzebne rzeczy typu rower, drugi wozek, aprk dla dzieci, walizy, transaty i inne
w 100 emtrowym domku przy 4 pkojach nie ma na to miejsca!!!!!!! nie ma komorek i innych
no wiec nie wiemy, a ja jestem mega zgasozna przez to... zawsze cos musi nie grac ...
akwarelka : czekam z niecierpliwoscia na bajki! beda jutro lub gora we wtorek bo juz zostaly wyslane

))))))))))))))))))))))))))))))))))
fartuszek : nie wiem bo mlody swoj dostal w prezencie
ale sprawdz na stronie dpam
oni tam maja czasem plecaczki inne akcesoria tego typu
taki robia w fnac eveil ale jets akurat niedostepny.... moze znajdziesz go jednak wnjakims sklpeie
http://www.eveiletjeux.com/Produit-501065/tablier-de-peinture.htm
zapomnij o fancu
tu masz od wyboru do koloru i taniej
http://www.dpam.com/advanced_search_result.php?keywords=tablier+