reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

agata : witaj ja jestem z poludnia ile de france, 78
napisz nam pare slow o sobie

zoe : udanych wakacji!!! na dlugo jedziecie ??? a mala jezyk fr zalapie w mig, jeszcze bedziesz sie o poslki martwila zobaczysz ;)

ja padam na ryjek, tesciowie dzis zroganizowali kolacje dla czlonkow klubu do ktorego nalezy tesc, 35 osob, ludzie sie rozjechali 40min temu... ide lulac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a z przyjemniejszych newsow to ze w ciagu kolacji uchodzilam za mademoiselle i dano mi 18, 19 lat
gorsza wersja jest taka ze wobec tego bylam zdefiniowana jako "panna z brzuchem" ;) hahahahahaha

do spisania kolorowych wszystkim!!!!!

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/members/josephine-67605.htmljosephine juz polmetek u ciebie. jakie przeciucia co do plci dziecka?
ja to wiem co tam sie skrywa :) bede miala drugiego chlopaczka. przed wyjazdem w pl miala wizyte i usg i siureczek bylo widac piekny ogromny :) czyli jakby nie patrzec znow jestem babeczka z jajakami :)
a ciesz sie ze tak modziutko wygladasz, mi zawsze daja wiecej niz mam :(

marys : super nowinki!!!!!!!!!!!!!!!! GRATKI SYNKA :) to super, beda sie razem bawili i roznica wieku niewielka : strzal w 10 tke :)
maz pewnie dumny jak paw, co???? ale fajnie :)
macie juz wybrane imie lub propozycje????

u mnie przeczucia : mieszane. raz tak raz tak, ale z przewaga na corke :) zobaczymy

za to samopoczucie srednio bardzo... od 5-6 dni jade na nospie... bole brzucha, skurcze, ciagnie w dol... nawet w spoczynku... bo nie robie tu praktycznie NIC, nie chodze, nie nosze, nie sprztam, nie prasuje... no nic... takze o przesileniu MOWY NIE MA...
zobacze co mi gin powie w czwartek...pozostaje czekac i uwazac na siebie... i oby suwaczek jak naszybciej sunal do przaodu... :)

moj maz przeszczesliwy :) tym bardziej ze on sam ma starszego brata :)
co do imion to myslelism tez nad takim uniwersalnym co by w fr bylo i w pl i chyba bedzie Daniel. chodz nie jest to moje ostateczne slowo :) bo jeszcze wszystko w zwiazku z ciazowymi chumorami moze ulec zmianie :)
a ty niespodzinke chcesz miec? to zamykaj oczy na usg :) bo u mnie to tak bylo widac ze lekarz mi nic mowic juz nie musial :)
ale przeczucia mialam na corke :))))
oj biedna. a nospa to taka sama nazwa leku jest w fr? koniecznie jedz do lekarza moze da ci cos lepszego. trzymam kciuki oby ci przeszlo. i czekamy do grudnia :)
wy juz na swieta bedziecie w komplecie :)

Ostatnia edycja:
marys : no co ty sama wyczailas???? a ja dfo tej pory co miesiac sie patrze na spokojnie w ekran usg hahahahaha
to powiem mojemu ginkowi zeby mnie uprzedzal jak bedzie zjezdzal w dol ;) zebym przypadkiem nie zlukala co tam jest hihihihihihihihihihi

a imie... faktycznie lepiej mysle co uniwersalnym skoro jeszcze nie wiecie gdzie osiadziecie
ja tez probuje tqkie znalezc ale niekoniecznie podobaja mi sie wlansie takie najbardziej...
a w tej ciayz to wogole idziemy systemem francuskim, czyli nawe gdybysmy znali plec : nie oznajmiamy ani plci ani imienia przed porodem :)
wiec bedzie u nas dla rodziny i znajomych podwojna niespodzianka ;)

a ty na ktorego stycznia masz termin? ja na 19.12 wiec na swieta juz na pewno bedziemy w 4 :)
pozdrawiam!

ja na 4 stycznia z pierwszego usg :) a na drugim usg juz bylo ze 1 styczen. teraz to juz pokazuje ze grudzien, ale z Marcelkiem tez tak mialam ze na kazdym kolejnym usg okazywalo sie ze jest on starszy. gin powiedzial mi ze te terminy porodu z uzg to sa w miare wiarygodne do 9 tc, pozniej oni sie tym juz nie sugeruja.
bardzo bym chciala dotrzymac lub przenosic :) ale chciejstwo chciejstwem a jak wyjdzie zobaczymy.

Ostatnia edycja:
w pl. ja wiem wlasnie ze w fr jescze chyba na +6 dni jest. tak przynajmniej mi w pierwszej ciazy liczyli. ze termin z pl bylo na 29 kwiecien a w fr na 5 maj.
a urodzilzm 7 kwietnia :) wiec teraz tez sie na ten termin nie nastawiam :)

dziewczyny ktore lubia zabawki i gry Fnac eveil et jeux ( chyba zmienili teraz nazwe bo widze Oxybul et Jeux)
niby sie dzis skoncyzmy soldy jak jak popaterzycie w poszczegolnych dzialach, wieku, rodzaju zabawek to jest jeszcze tego masa! super przeceny ja dzis to dorwalam a jest tego tyle ze nic tylko trzy gwiazdki na "zas" obskoczyc :)

Polecam;, luknijcie sobie!
zrobilyscie lacznie z F. i tesciowa nagonke na mnie :)
bylam u lekarza, dzidzia i szyjka ok. zrobili wymaz i posiew moczu - zobaczymy jak wyniki
mam brac nospe 3 razy dziennie i tyle... troche sie uspokoilam ale tylko troche...

1. Charly l'ourson pour enfant - Eveil et jeux

2. Hochet ourson en bois - Djeco - pour enfant - Eveil et jeux dwa te smieszne ryjki jeden "sobie " zostawie ;)

3. Hochet poule en bois - Djeco - pour enfant - Eveil et jeux

4. klocki bo ja klockow i puzzli fanka :)
Kataboom pour enfant - Eveil et jeux

5. gra 'ptaki'
Coco des îles pour enfant - Eveil et jeux

6. QUIZ jungla
Cherche et trouve dans la jungle pour enfant - Eveil et jeux

7. karty puzzle :
Jeu de cartes - Wokabi et ses amis pour enfant - Eveil et jeux

8. karty gra : Jeu de cartes - Chat alors ! pour enfant - Eveil et jeux

9. gra towarzyska "buty ogra"
Le loto des chaussures pour enfant - Eveil et jeux

10. puzzle 3 male swinki :)
Puzzle les 3 petits cochons 24 pièces - Djeco - pour enfant - Eveil et jeux