• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z FRANCJI!

JOSEPHINE Leane juz siedzi od... 4 miesiaca:))))))))))) a teraz mamy w domu czolgistke tzn czolga sie jak zolnierz w okopach do przodu, zaczyna raczkowac ale puki co sie bardziej czolga, pare razy wstala do pionu a poza tym nawija jak nakrecona:)) jak jej mowie: kocham cie ! to ona mi odpowiada: kokokokoko:)))) i mowi ladnie: kotek Oggie, kotek. udaje lwa, malpke, psa, krowke. non stop sie smieje i 6 zebow juz mamy:))) uwielbia grac w pilke- ja jej rzucam a ona mi odrzuca:)) potrafi sie dzielic ze mna lub kims innym nawet tym co je, jak widzi ze ja np chrupka nie mam a ona je to mi daje do buzi:) udaje ze gryze i jej oddaje, to ta znowu. zabawkami dzieli sie tez jak potrzeba:)) dzisiaj kupilam jej zabawke to sie pobawila i dala potem mi ja do reki. poza tym jest cholernie blyskotliwa i inteligentna, do tego ma bardzo dobra pamiec. raz jej cosp okaze nowego to lapie moment i to samo robi:)) mpalo tego: na drugi dzien pamieta ze np na palik wlozylam klocka zamiast koleczko:)

reklama
dziulka : super postepy robi cora :)))))) a ty pekasz z dumy - i PRAWIDLOWO !!!! ;))))

zoe : dziewczyna znajomego mowi ze dzielnica kolo dworca w colombes wg niej jest ok, nie wie jak szkoly itp, ale zadne nieprzyjemnosci, porblemy o zmierzchu i inne nigdy jej tam nie spotkaly

a ktos wie co sie dzieje z antylopka ????????????

hej
ja jestem jestem :)
tzn cały czas w pl i tak mi tu dobrze :)
no ale zbieram sie do roboty i szykowania. za 2 tygodnie wracamy do fr a ja dalej nic dla maluszka nie uszykowałam. a przecież miałam przejrzeć rzeczy po Marcelku itp. ale taka jestem jakaś zabsorbowana tym wszystkim co kolo mnie sie dzieje ze nie koniecznie chce mi sie wpełznąć do piwnicy w celu szperania :)
jak wasze dzieciaczki w przedszkolu? tez dziś pierwszy dzień po wakacjach tak jak w pl?

Antylopkaaaaaaa!!!!!!!!! no w koncu!!
witam ponownie, u nas caly sierpien goscie ; juz mam dosyc;)
mala do szkoly juz drugi dzien, pierwszy minal super, od rana do 16.20 siedziala i wogole nie plakala, taka jestem z niej dumna; dzis drugi dzien poszla sobie elegancko do szkoly , siadla przy swojej ulubionej zabawce , telefonie, takim prawdziwym, a duzo dzieci plakalo, takie sceny ze hoho, no i jak wrocilam ona tez placze; mowi ze dzieci plakaly to i ona! ale mowi ze jej sie podoba, ja mam troche zastrzezen do pani bo mi sie nie podoba , no ale wazne ze jej sie podoba; pierwszy dzien poszlismy cala trojka i moj "maz" mowi ze ja nie mowie dobrze po fr i ze to ja bede po corke przychodzila, pani na to ok, ok ; no ale teraz jak cos sie pytam (koslawym francuskim) to ona mi odpowiada tak albo nie, ale ja rozumiem prosze pania wiec oczekuje wiecej niz tak albo nie! bo widze ze z innymi rodzicami jak sie pytaja to ona normalnie nawija takze nie to ze nie ma czasu po prostu mi ignora puszcza:wściekła/y:
w piatek mamy zebranie takze moze cos wiecej sie dowiem; bo np w garderie to ja jeszcze mnie mowilam a te babki to takie fajne ze mi wszystko tlumaczyly, no zobaczymy jak to bedzie dalej ! mam nadzieje ze wasze dzieciaczki dobrze sobie radza!!!!
pozdrawiam

zoe - no to super:)
Wikunia w poniedzialek przyleciala po 5 tygodniach w pl, a we wtorek do przedszkola i trzeba sioe na francuski przestawic. rano mowilam pani, ze moze byc malo rozgadana, a jak po nia przyszlam to pani do mnie ze Wiki wszystkim opowiadala o wakacjach w Polsce, bo zadne z dzici tam nie bylo i sie wypytywaly; hehe

wiecie co, wybralam assistante maternelle dla Adasia i mi sie podobala, ale czym blizej jego pojscia tam to mam coraz wieksze obiekcje... nie ziem tylko czy realne, czy zaczynam swirowac...

antylopka juz to pisalam i powtorze : Twoja corka jest super, chcialabym miec taka kolezanke! ;) , a dlaczego boisz sie o assistante ??
josephine jak ty sie czujesz? jak Twoj synek w szkole?
a ja dzis nasluchalam sie takich rzeczy o szkole elementarnej ze hoho i glowa juz peka a dopiero materna sie zaczela! ze dzieciom bardzo trudno tam , ze jakies problemy potem maja..itp bozesztymoj!!! Josephine napewno wie cos o tym??? !!czy to tak jest strasznie? jutro po srodowej przerwie idziemy do szkoly no i zobaczymy!

reklama
zoe- niby babka sprawdzona i polecona (jest agree); bylam u niej i ma czysciutko, ale ma krolika!! no i niby nie mam nic przeciwko krolikowi, ale jednak skoro zajmuje sie dziecmi u siebie w domu, to glupi pomysl miec krolika. czy moze nie? maz tylko sie spytal, co mi sie jeszcze nie podobalo, bo jesli tylko krolik, to chyba przesadzam...
no i oczywiscie ja juz selekcje po nazwiskach zrobilam, bo nie chcialam Arabki, tylko szukalam typowej Francuski, bo mi zalezy aby Adas mowil po fr, a nie arabsku, a one na placach zabaw zawsze sie zbieraja razem i tylko salom, salom itp...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry