reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

Witajcie dziewczyny!Dopiero Was znalazłam dzisiaj ;-)
Mieszkam we Fancji z mezem i synkiem od 3 tyg. Mój mąz jest tutaj juz 2,5 roku ja tez juz bylam wczesniej. A teraz postanowilismy zamieszkac razem we FR. Mieszakam w departamencie 26 ok 100 km od Lyonu na poludnie w kierunku Marsyli. Ciesze sie ze Was znalazłam!
Pozdrawiam

reklama
Hej Marzenka :)

Fajnie, ze dolaczylas do nas! :)
I gratuluje synka, widze ze jestes swiezo upieczona mama tak jak ja :)

Tak jestem swiezo upieczoną mamusia ;-))
Josephine a jak twoj synek ma na imie?Również gratuluje pociechy :-DRodzilas we Francji?

We Francji bym powiedziala ze jest możliwie, ale nie najgorzej:happy:Mają swój styl. Mieszkam w fajnej okolicy, takiej typowo francuskiej a nie "mieszanej"...Blisko sklepy wiec jest dobrze.

Moze cos o sobie teraz-mam 23 lata, moj maz 27 no i mamy synka Alexandra...W Polsce mieszkałam w okolicach Bydgoszczy.Do Fr pryjechalismy napewno na dluuuzszy okres.A teraz z moim synkiem jestesmy na etapie testowania nowego mleka francuskiego Nestle Pelargon i odpukac narazie jest dobrze...

Pozdrawiam mamusie...

A wy gdzie mieszkacie?

czesc
witaj Marzenka
super ze nas znalazłaś. a dzieciaczków malutkich u nas na form urodzaj :) tylko na Magdę czekamy jeszcze z niecierpliwością :)a ty w pl rodziłaś? i waga synka imponująca :)
Madzia jak sie czujesz? odliczasz dni? i co zdecydowalas sie na zoo. ja sie dolaczam do polecajacych :) chodz nie bralam to ci mowie bierz. a juz na pewno jesli ci wody najpierw pójdą. bo jak wod nie ma i jeszcze dadzą oksy to można nieba liznąć z tej "radości"
ja juz drugi poród na "sucho" z wspomaganiem i ci mowie ze puki wod jeszcze jest trochę i puki kroplówki nie dadzą to da sie przeżyć ale po wspomaganiu to jest ciężko.

czesc
witaj Marzenka
super ze nas znalazłaś. a dzieciaczków malutkich u nas na form urodzaj :) tylko na Magdę czekamy jeszcze z niecierpliwością :)a ty w pl rodziłaś? i waga synka imponująca :)
Madzia jak sie czujesz? odliczasz dni? i co zdecydowalas sie na zoo. ja sie dolaczam do polecajacych :) chodz nie bralam to ci mowie bierz. a juz na pewno jesli ci wody najpierw pójdą. bo jak wod nie ma i jeszcze dadzą oksy to można nieba liznąć z tej "radości"
ja juz drugi poród na "sucho" z wspomaganiem i ci mowie ze puki wod jeszcze jest trochę i puki kroplówki nie dadzą to da sie przeżyć ale po wspomaganiu to jest ciężko.

Tak rodzilam w PL.Mi wody same nie odeszly, przebili mi pecherz plodowy juz na porodówce bo skurcze byly co 3 min;-) wiec oxy nie byla potrzebna:tak:A rodzilam krotko bo 1,5h i Alex juz byl...Ale skurcze mialam wczesniej przez 48h.Wody płodowe wszystkie mi nie odeszly odrazu dlatego jak sie Alex rodzil to sie szybko "wyslizgnał":-)

marzenka : hej :)
Niezle wymiary mial twoj "szkrab" :) Moja kuleczka miala 49cm i 3,130kg :)
Moja dwojka rodzona we francji, starszy ma na imie Léopold, a mlodszy Théophile.
i ja tez pochodze z okolic bydgoszczy :) jakies 30min autem od :) Po raz pierwszy widze kogos z tych okolic, malo ludzi jest we fr. z tych okolic, raczej duzo poludnia, pomorze. tylko 1 dziewczyne z torunia poznalam, a mieskzam w regionie paryskim, a dokladniej w 78 depart. w wersalu

ide karmic malego, zajrze pozniej :)

marys : jak danielek?

magda : jak sie czujesz????

hej dziewczyny:) ja juz po wizycie... wszystkie kobietki w szpitalu bardzo mile:) mialam robione ktg i badanie szyjki. polozna mowila, ze juz jest otwarta i rozwarcie na 1,5 palca. ustalila mi spotkanie na 31 stycznia, ale stwierdzila ze nie wiadomo czy dotrwam:) takze to juz sama koncowka!! a na zzo jestem jak najbardziej zdecydowana:) chociaz zyje nadzieja, ze wszystko pojdzie szybko i gladko ;) kurcze cos po badaniu mialam brzuch twardy jak skala i cos sie tam posaczylo brazowo-czerwone:/ ale to chyba przez to badanie, musze obserwowac...
jak tam wasze dzieciaczki? pogoda za oknem paskudna...
buziaczki

reklama
Magdabb to "cos" brązowo-czerwone to moze był czop sluzowy jesli jeszcze ci nie odszedł:-)Juz nie dlugo i twoj czas nadejdzie!!!Trzymaj sie!

Josephin a skad dokładnie jestes?Bo my z moim A. z Nakła dokładnie:-D
Dziewczyny a dluo uz tutaj jestesce?Jak uczylyscie sie francuskiego?
Bo ja jestem a poczatku tej drogi...

Do góry