Melduje sie ze zyje!!!!!!!!!
Kurde-ja kobieta pracujaca wiec
Yasmine-nie martw sie moja nieobecnoscia

))))))))))))))))
Do tego moj malz dal mi przezwisko ostatnio;'passe compose'

)))Od tego ze tak tolkuje fr gramatyke!
Mam chwilke bo susza mi sie beziki w piekarniczku,za kilka min skoncza i bede musiala wydusic nowe.
Aniu-usmialam sie niezle z 'twojej grubej pupy' zaklinowanej pod szafka

)))))))))))))))hehehehheheheheheh
Jednoczesnie przypomniala mi sie sytuacja z zeszlego roku jak to szef dal nam super lagiczny produkt ktory mial niby wyczyscic i wybielic podloge w sanitariatach cholernie zaniedbana!Polalam go ooooooostrooooooooooooo tak zeby super magicznie sie wyczyscilo i przez przypadek na koniec spadla mi butelka wybielacza ktora byla niedomknieta!!!!Nagle-z nikad pojawila sie tak gesta mgla;ktora o malo mi oczy i pluc nie wyzarla!!!Spieprzylysmy z Maria do samochodu zostawiajac lejaca sie wode zeby wyplukala mordercza mieszanke

)))))
Wylalam butelke produktu ktory kosztowal 27e i ktory nic nie zdzialal-nawet z mieszanka wybuchowa!hehehehehhehe
Josephine-cos z toba nie tak ostatnio!Jakas sfrustrowana jestes chyba co??????Potrzebujesz odpoczynku czy jak?
Jak cie czytam to dziekuje Bogu ze mieszkam tu gdzie mieszkam,ale jednoczesnie nie widze takich prpblemow jakie ty widzisz.
Mysle ze u was taaaam na gorze Francji macie zwiekszony procent nieufnosci co do emigrantow?
Kurcze-ale nie zapominajmy ze my same takze przyjechalysmy tutaj ze tak powiem za chlebem!!!!!!!
W Anglii co trzeci obywatel to obcokrajowiec!Wydaje mi sie chodzac po ulicach ze jednak tam maja wiekszy procent emigrantow!?
Przypomina mi sie moja szfagierka;kobieta w wieku 50 lat,bezrobotna od ponad roku,i wiecznie narzekajaca ze emigranci zalali ten kraj i dlatego ona nie moze znalezc pracy!
Bardzo zle sie czuje slyszac takie stwierdzenie!Dlaczego?
Dlatego ze;sama jestem emigrantka ktora przyjechala tutaj w poszukiwaniu lepszego zycia!Udalo mi sie ale nikt mi nic nie daje za darmo a na kawalek chleba musze bardzo ciezko zarobic!
Ona;Francuska,z bagarzem porazek zyciowych i nieudolnosci;na moja propozycje zeby zlozyla cv do mojej firmy odpowiada ze-nie mam samochodu ani prawa jazdy.............a to ciezka praca;;;;;a no nie wiem?Nosz kurcze!!Gdybym miala wybierac;zycie na zasilku od panstwa a praca nawet ta ciezka-wybralabym to drugie oczywiste!
A tak-tacy jak my;EMIGRANCI,ciezko pracujacy,ZAPIEPRZAMY na Francuzow ktorzy sie opieprzaja i zyja za friko z naszych podatkow!!!!!!!!!!!!!Bo miesiecznie z mojej wyplaty idzie dosc sporo na tych co nie pracuja!
Ja jezeli strace prace ta ktora mam i nie znajde inej-na miliardy procent nie bede siedziec na zasilku bezczynnie!Po prostu to nie w moim stylu!
Po drugie;ona sama zapomniala ze jej maz takze jest emigrantem(teraz od kilku lat z fr paszportem)ale w dokumentach ma wyryte jak wol miejsce urodzenia;Algieria-nie Paryz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malo tego;jej ojciec to emigrant ktory przyjechal po drugiej wojnie swiatowej i osiedlil sie tutaj zakladajac rodzine!Pochodzenie;Rosja!!!
Matka;pradziadowie takze emigranci!
Dziewczyny-zyjemy w nieprzyjemnych niestety czasach,ale nie dajmy sie zwariowac i otulanic telewizji!
Patrzac przez pryzmat tele,zapominamy ze inni ktorzy mieszkaja obok nas,przechodza lub zyja nieopodaj takze borykaja sie z tymi samymi problemami!
Wandaizm czy zbrodnia jest czyms marginalnym w kazdym panstwie,jest to zjawisko ktore jak pasorzyt dlawi kazdy kraj!
Nie wiaze sie to z emigracja,legalna czy nielegalna-bo nawet bez niej w krajach mniej rozwinietych takze sa te same problemy.
Mnie osobiscie w tym kraju irytuje najbardziej;brak wyobrazni i chamstwo kierowcow!!!!!Nie wiem z czego sie to bierze,czy z nieznajomosci kodeksu drogowego,czy kwestia zachowania?Tak czy siak CODZIENNIE trafi sie jakis idiota ktory potrafi mnie wkurzyc do czerwonosci a tym samym podwyzszyc adrenaline w mojej krwi!
Francuzi prowadza bardzo zle,polowe wyslalabym na kursy odswierzajace pamiec z kodeksu drogowego i kultury jazdy,a polowie odebrala prawko

))))))))))))))))))))))))))
Ktoregos razu w M6 w wiadomosciach podali ze to niby Polacy sa na pierwszym miejscu w Europie pod wzgledem zlej jazdy samochodem etc!Co za bzdury totalne???!!!
Od wiekow slyszalam i widzialam ze to Wlosi sa najgorsi a Francuzi zaraz za nimi!!!!!Wiec skad wyssali takie nowinki?ehhhhh
Dobra,koncze swoje wywody!
Marzenka-swietnie ze sie w koncu pokazalas!Nawet jesli nie odziesz na kurs,ucz sie w domu!Na youtube sa tony przydatnej wiedzy,jak sie osluchasz i opiszesz napewno cos zostanie w glowie

))Polecam o sama z tego kozystam!
Jest swietny nauczyciel;Yannick-
cod grammaire française, complément d'objet direct ou sujet | cycle 3 - YouTube
Polecam!
Beziki zrobione

Potem utre krem i przeloze,mniammmmmmmmmmmm

:-)

;-)