reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam się ponownie!!!
Słonko,że aż pali;-):cool2:.No kochane-kupa jak to pięknie określiły Anineczka i Agusik78-nic nie wiem.A no wiem-że anemię mam i to silną i kazali mi łykać dwa razy więcej żelaza:crazy:.Ale to Maluchostwo wewnątrz mnie tak sobie usłożyło ciałko,że ni hu hu widać.Jak powiedział pan dr.-no niefortunnie się ułożyło:wściekła/y:.A ja w myślach tylko skwitowałam-z takim sprzętem,to ja i tak na słowo wierzę,kiedy mi pan pokazuje,że tu główka,a tu serduszko;-):sorry:.Całe szczęście-główka na dole-J dobrze wymacał:-D.A za trzy tygodnie kolejna próba podglądania:rofl2:-Agusik78-to wszystko przez te Twoje moce,musiałaś palce w tym maczać;-):-)
MartaF-nieumeblowana i co jeszcze-ogrzej taką chatę zimą!!!A przy Maluszku(i tych starszych też)nie może być nieogrzana:sorry:
Idę coś na obiad wykombinować-a miały być ruskie...ech.Tylko nie mam teraz już czasu na babranie się:no:

reklama
Anineczka, moja koleżanka też jest fryzjerką:-), nie pracuje tutaj w zawodzie, ale dorabia sobie. Jak ktoś przychodzi na malowanie to ze swoją farbą:-), więc zawsze tak opcja Ci zostaje.

Anineczko, wielkie dzieki za info!! Na pewno sie przyda:-)
Nie pamietam jak dokladnie sie ten plyn nazywa, bo zawsze kupowalam go w "moim" salonie fryzjerskim, przy okazji robienia wlosow;-). To jest plyn dwufazowy, niebieski, ma 2 kolorki w butelce (niebieski i przezroczysty), nie wiem czy kojarzysz...
Na jedwab tez prostowalam ale tez juz sie skonczyl. A Ty go tu kupilas czy masz go z Polski?

No Ade w creche zostawiamy w zlym humorku i placzaca (jak przekroczy prog budynku) a jak ja odbieramy, to zastajemy ja wesola i usmiechnieta. Z tym, ze baaaaardzo wymeczona. Ostatnimi czasy przesunelam jej godziny drzemek i teraz spi juz tylko raz, po 13. jak wraca z creche.
Co do zebow, to brak jej jeszcze kompletu trojek i piatek. I mysle, ze teraz chyba te trojki ida, bo w nocy marudzi, co jej sie nieczesto zdarza i ma katar (w nocy tylko). Niebardzo moge sprawdzic jej te dziasla, bo ona strasznie tego nie lubi i nie da sobie sprawdzic:eek: Takze wiekszosc zebow zostawala odkryta przy szerokim usmiechu, placzu czy ziewaniu:-) I to grubo, po fakcie;-) A pierwszy zab jej wyrosl jak miala 6 mies i 10 dni:-) Szybko ale to po tatusku- on mial 4 mies, jak mu pierwszego zeba wywalilo...

Asienko_r, przynoszenie wlasnych farb wcale nie jest dobra sprawa... Klientka kupi jakies najtansze G jakie tylko znajdzie a jak wlosy nie wyjda tak jak trzeba, to do kogo pretensje??? A fryzjerki zawsze (przewaznie) wiedza, jakich efektow mozna sie spodziewac po farbach, na ktorych pracuja.
Tak uwazam, ale moge sie mylic...:-)

Coś takiego?
79984bf7dc4f052d1effcb5fa3f54554.jpg

Ja kupiłam sobie w Pl rok temu Farouk 150ml i do tej pory mam sporo :-D
Jest strasznie wydajny.
Ale jak wybiorę się do jakiegoś sklepu fryzjerskiego to popatrzę za tym dla ciebie.O ile to to.

Asieńka no wiem,że zostaje taka opcja.Najwyżej kupię sobie tylko puszkę rozjaśniacza i wody utlenione i jakby ktoś chciał balejaż to będę miała ;-)

Asienko_r, przynoszenie wlasnych farb wcale nie jest dobra sprawa... Klientka kupi jakies najtansze G jakie tylko znajdzie a jak wlosy nie wyjda tak jak trzeba, to do kogo pretensje??? A fryzjerki zawsze (przewaznie) wiedza, jakich efektow mozna sie spodziewac po farbach, na ktorych pracuja.

No niby tak, ja np. mam swoją sprawdzoną farbę i jak w Polsce robiłam sobie coś z włosami to zawsze mojej fryzjerce mówiłam, że tylko ten kolor mi pasuje:-). W sumie Gosia to raczej tylko obcina, rzadko ktoś farbuje u niej. No ale to, czy kolor wyjdzie czy nie wyjdzie też zależy od włosów.

Nie mylisz się.Ale wtedy klientka bierze na siebie odpowiedzialnośc.
Ciężko by mi było kupic całą paletę,gdzie jest conajmniej 50 kolorów.Oczywiście mówię tutaj o sobie,jako nie pracującej i nie szastającej kasą.
Ale z drugiej strony najpierw trzeba zainwestowac by później zbierac plony :tak::tak:

Czesc dziewczyny!
sto lat mnie tu nie bylo! A to wszystko przez malego,kolki punk 18:30 sie zaczynaja wiec jestesmy juz po obiadku o 17.30 na nie przygotowani.A w ciagu dnia-maly nie ma jeszcze rytmu swojego,dlatego z doskoku wszystko robie, a w pitek gosci mam na weekend z Francji:-)ciesze sie, ale ogrom sprzatanai jaki mnie czeka mnie wrecz smuci!
Widze, ze niktore juz sie przygotowuja do rozwiazania!

Anineczko, tak!!! Dokladnie taki:-) Jakbys gdzies go zobaczyla, to krzycz:-D Bede baaaaaaaaaaardzo wdzieczna!!!!!!!!!
Za 2 miesiace jade do PL i narobie sobie zapasow:-)
A co do odpowiedzialnosci, to moze i tak powinno byc w teorii. W praktyce, zazwyczaj klientka z efektem innym niz oczekiwany i tak w towarzystwie znajomych cala wina obarcza fryzjerke!:no: Gorzej, jak te kolezanki sa rowniez klientkami biednej i niczemu niewinnej fryzjerki:-D:-D

A wrocil z Ada do domu. Pani powiedziala, ze dzisiaj wiekszosc czasu plakala czy marudzila. I sama zasugerowala, ze to sa zeby. Tyle, ze my wiemy ale uznalismy, ze skoro nie ma temperatury, to niech idzie. W koncu, to tylko 4 godz.
Jedno mnie cieszy i dziwi zarazem. Mianowicie w creche z jedzeniem Ada nie ma zadnych problemow!!!:szok: W domu czesto bardzo musimy sie nawysilac i nagimnastykowac, zeby cos zjadla. Jak zanioslam jej paczke polskiej kaszki Bobovita, zeby miala na sniadania, to mila pani, jak ja odbieralam pierwszego dnia, oswiadczyla wrecz z pretensja, ze Ada NIE LUBI tej kaszy i zjadla moze ze 3 lyzki!!! Poczulam sie troche dziwnie:shocked2: bo wiem, ze moje dziecko jednego dnia sie zajada kasza a na nastepny dzien, jedzac ta sama kaszke ma odruch wymiotny:eek: To samo tez jej powiedzialam. I ucieszylam sie wczoraj, jak pani przyznala mi racje i powiedziala, ze Ada zjadla cala miske kaszki, bez problemu, na sniadanie:tak: Dzisiaj tez powiedziala A, ze Ada bardzo ladnie je- sniadanie, owoca, obiad... Chyba troche na wadze przybierze w tym creche:-) Byle nie za duzo, co by pozniej nie musiala sie ciagle odchudzac jak mamusia;-);-)

Dziewczynki, a tak przy okazji... Jest tu na forum ktoras z Trojmiasta czy okolic?

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie laski
w koncu podlaczyli mi necik..hehe
wiec bede wiedziala co i jak u was no i kiedy jakies spotkanko sie maluje..hehe
a teraz lece amku bo zoladek mi do kregoslupa przyrosnie heheh

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry