reklama

Mamy z Irlandii!!

hey laski!
nie bylo mnie 2 dni, jakos mialam dziwny humor i nic mi sie nie chcialo. Ledwo z lozka sie zwloklam dzisiaj, okropnosc!I pol dnia mnie glowa boli, wzielam juz druga tabletke i zaraz ide spac.Mam zaleglosci w czytaniu Was, ale nadrobie jutro. Moze jakos spotkanko w nastepnym tygodniu????
zdazylam tylko wyczytac pytanie o mleko krowie, ja swojej corci zaczelam podawac zwykle mleko do picia jak miala 1.5roku. Kiedys, jak nie bylo dzisiejszych sztucznych mleczek, to podawano krowie albo kozie mleko, lub robione butelke z mleka w proszku. Dzisiaj mozna sie do wszystkiego doczepic, do kazdego produktu.

Ostatnia edycja:
reklama
witam:-)

anineczka jestem w szoku ze ktoś takie głupoty w necie pisze(chodzi mi o ten artykuł)moje dzieci tyle lat już piją mleczko i są zdrowe, nawet mi nie chorują:tak:a bez mleczka żyć nie mogą:-)

justysia dzięki;-)a co do wyprowadzki to pewnie będe musiała bo nawet nie mam pokoiku dla synka gotowego a już czas najwyższy:sorry:a jak to zrobić jak tylko w tym właśnie nie czuć gazu,więc moje dzieciaki tam śpią,Oliwcia na podłodze bo jest tylko pojedyncze łóżko:-(

wiesieńka no masz upartą dzidzie:baffled:ale może jeszcze sie namyśli bo cesarka to nic dobrego:sorry:

Witam Mamusie!!!
przepraszam,że wczoraj tak bez słowa zniknęłam,ale dzień zalatany jak nigdy.
Mamo-Ady-jeśli o mleko chodzi,fakt-opinie podzielone,ale z doświadczenia mogę śmiało powiedzieć,że mleko krowie możesz wprowadzić do diety córuni.Mój Dawidek zaczął pić kaszkę (nie modyfikowaną,tylko taką mannę)uwaga-jak skończył3miesiące!!!A to dlatego,że mamunia po porodzie edukowała się jeszcze i jak babcia zafundowała raz mu taką niespodziankę,to w d...miał mamine mlesio(niech se mamunię piersi bolą-a bolały,że hej:szok:).Tylko oczywiście zagotować trzeba-no nie to irlandzkie,bo tego się nie da i za każdym razem się zwarzy:no:...
Dzisiaj razem z MartąF robimy nalot na Clonmel,i znowu pewnie mało nas będzie:-(.
A pogoda-hmmmmm,bee
Anineczka-ja szukam ciągle jakiegoś pretekstu,żeby sie przeprowadzić,ale i tak pewnie tu zostaniemy:-(.Wszystko przez to,że nie mogę urządzić oddzielnego pokoiku dla Maluszka-bo 4-ta sypialnia jest na dole,a przecież żadnego ze starszaków nie wyeksmituję na dół:no:,bo tragedia byłaby i dramat:tak:.Ale J mówi,że i tak przez pierwsze miesiące Dzidzia będzie zameldowana w naszej sypialni,więc chyba mogę poczekać do stycznia-kiedy to umowa się skończy i wtedy ewentualnie się za czymś rozejrzymy:-pA no mogę...
Gdybym tak miała takie kłopociki jak Ty,nie musiałabym go namawiać-sam by szukał;-).Chociaż naprawdę tak jak wcześniej pisałam przez pierwsze kilka tygodni nasz landlord ciągle miał coś do poprawki,albo do naprawy-także fachowców miałam niemalże codziennie albo w domku albo na podwórku:wściekła/y:
MartaF-szukaj dziewczyno domku,bo nie wyrobisz.Serio mówię,choć szczerze mówiąc bardzo mnie cieszy,że jesteś w zasięgu ręki:tak:.A może ta dziewczyna od znajomości z naszego osiedla coś wie?Podpytaj ją:tak:
No miłego dnia Panie:laugh2:.I do potem

lubiczanka wczoraj widziałam ze jej ojciec wrócił a on bardziej kumaty w tych sprawach:-)zastanawiam sie nad 3 pokojomi blisko szkoły,lurcze tylko będzie troche ciasno no i 600euro:crazy:ale bez sąsiadów,parterowy
wolałabym gdzies tam u ciebie na górze:-)

moje dzieciaki jak nigdy dopiero wstały, no i wykrakałąm bo córcia chora:-(to przez te otwieranie okien:wściekła/y:

No z chatą poczekamy do 5.10 bo wtedy minie miesiąc wynajmu i zobaczymy o co loto.Mój M namawia mnie byśmy sprawę do Threshold zgłosili,ale ja tam chyba wolałabym się przeprowadzic niż miec remont przez miesiąc lub dwa,znając pośpiech irlandzkich fachowców.:confused2:
No ale znowu te zmiany adresów :sorry::eek:

witam z rana!
A wyprawiony do pracy wiec zasiadlam na chwile:-)swoja droga,jakos tak dziwnie ostatnio bo oboje budzimy sie wczesnym rankiem i nie mozemy juz zasnac..Nie wiem o co chodzi.W moim przypadku to mnie za bardzo nie dziwi,ale zeby oboje:eek:A wlasciwie jest w trakcie odstawiania silnych lekow,ktore tez go troche usypialy-moze to stad.Nie wiem.Wiem jedynie ze od kilku dni wstaje burczacy i obym ja w koncu nie zaczela burczec;-):-p

anineczko - mysle ze dobrze jest wreszcie znalezc cos co Ci bedzie naprawde odpowiadalo.Sama znam ten bol,bo zmienialismy chaty jak szaleni.Stad tez ostatecznie mielismy sie wyniesc,ale jak zaczelam przegladac oferty,nie znalazlam nic rozsadnego za takie pieniadze...Poza tym mamy świetnego landlorda i troche nam szkoda..
Co do zmiany adresu - mozesz wypelnic formularz,broszurke znajdziesz na poczcie, i wszystkie listy do Was beda przekierowywane na nowy adres.Dobra sprawa ale nie za tania jak na moj gust.55euro za 3mies.:eek:Wiec jest chociaz wiecej czasu zeby to wszystko pozmieniac.

Wiesienko - mysle ze malenstwo ma jeszcze mozliwosc zeby sie odpowiednio ulozyc. Zdarza sie roznie. Moze poćwicz sobie trochę
By ułożyło się prawidłowo Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży
swoja droga,kumpeli mały,rodzila w grudniu minionego roku,ulozony byl elegancko,glowka w dol,i obrocil sie w ostatnim dniu:eek:Lekarz przy usg zauwazyl noge zamiast glowy i miala cesarke:rofl2:

Dzien dobry kolezanki.Wkurzona jestem bo posta wczoraj walnelam przed snem dlugiego i widze ze go nie ma wrrrrrrrrr
No nic powtarzac sie nie bede.Milego dnia.Ja dzis pierogi lepie wiec wpadne dopiero wieczorkiem.

h
zdazylam tylko wyczytac pytanie o mleko krowie, ja swojej corci zaczelam podawac zwykle mleko do picia jak miala 1.5roku. Kiedys, jak nie bylo dzisiejszych sztucznych mleczek, to podawano krowie albo kozie mleko, lub robione butelke z mleka w proszku. Dzisiaj mozna sie do wszystkiego doczepic, do kazdego produktu.

Chodziło mi to samo Larciu po głowie. A teraz mówią, że przed trzecim rokiem życia nie wolno.

Mąż sam chciał zrobić sobie śniadanie, żeby żonka i dzidziuś trochę pospali:-), więc pospaliśmy do 9.

madbebe- dzieki za link, ale ja juz probowalam wielu rzeczy, m.in cwieczen i nic, nasza mala chyba jest za leniwa i czeka mnie cesarka, ale juz sie nastawilam nawet na nia psychicznie. Ostatnio lekarz kazal mi spac na prawym boku wtedy wieksza szansa ze sie obroci bo glowke ma jaby z prawej mojej strony, a jak sie tylko tak uloze to kopie jak szalona i koniec spania:tak:.zobaczymy co to z tego bedzie;-), uciekam na sniadanie:-D

Hejka dziewczyny oglądam forum juz od kilku miesiecy, ale nie zdecydowałam sie jeszcze do was przylaczyc :( jestem obecnie w 20tyg 3d ciazy . Mam takie pytanie czy ktoras z was byla na USG 3d w Polmedzie w Dublinie? Jakie sa wasze opinie jestem bardzo ciekawa. Nie znam jeszcze płci dzidzi , jade tam w sobote i juz nie moge sie doczekac . Pozdrawiam was serdecznie !!!
W polmedzie nie bylam!!!
Ale z czystym sumieniem moge polecic medicus i doktor Antepowicz!!!

Marta fryzurka super!!!
Widze ze rzeczywiscie na buzi spuchnieta jestes ale po porodzie minie ja tez tak mialam;-)
Chatka super tylko szokada ze nie umeblowana no i na odludziu,moze lepiej poszukaj czegos blizej 'ludzi"!!!
A ten fachura co niby sprawdzal ten gas to ciekawe jak? skoro wy czujecie a on nie!!! Cos mi tu nie gra!!Moze to byl jakis znajomy tej sasiadki?przeciez gas to bardzo czuc:rofl2:.
Anineczka ale zescie sie wpakowali z ta chata:cool:jak widzialam domek na zdjeciu wydawal sie byc sliczny i niby wszystko mialo w nim grac!!
Lipa troszke wyszla!!!

Co do mleka krowiego to sie nie wypowiadam !!!!

Agusik nie tylko ty siedzis z w domu i cietrpisz z tego powodu!!\
Ja mieszkam na takim odludziu ze zywej duszy tu nie ma:no:ale na szczescie mamy sporo znajomych w Carlow i okolicach i srednio 3-razy w tygodniu ktos u nas jest;-)albo znajomi przyjezdzaja po mnie i malego i zabieraja nas do Carlow!!!Zeby nam sie nie nudzilo:cool2:.
Co do jezyka to jak przyjechalam tutaj to kiszka,uczylam sie w szkole ale ja glowy do jezykow to nie mialam.
Po 1,5m siedzenia w domu poszlam do pracy,pracowalam z polakami ale i z irlandkami a ze pracowalam na Deli to kontakt z klijentem musialam miec i dosc szybko nauczylam sie podstawowych i waznych slowek!!! Pozniej jakos mi lzej bylo,teraz siedzac w domu troszke zapominam ale i tak sobie nie zle radze praktycznie wszedzie sie dogadam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry