reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

El@ cieszę się że wszystko dobrze.. Dobrze że się uspokoiliście.. Ja wiem jak to jest jak każda zresztą matka.. Można zauważyć jakieś głupstwo które pasuje do jakiejś choroby a potem doszukiwac sie więcej objawów i o dziwo znajdować je i nie potrzebnie sie denerwować....:baffled: Trzymajcie się ;-)

reklama
Witam ja po sprzataniu chaty i auta pojechałam na Salthill i sie wylegiwałam na plaży a oli sie ładnie bawił:)
Teraz wykąpani Oli juz spi a ja zaraz zmykam do łóżka, L robi dzis zdjęcia ślubne wiec nie ma go cały dzien ale cóż....
Ela83 ja b. długo byłam pacjentka Dr Cudo i nie moge nic złego na nia powiedziec. Ale wiadomo lepiej pojechac do specjalisty do Polski.
A moi znajomi utkneli w Barcelonie mieli dzis wracac z meczu Fc a tu lipa dopiero we wtorek beda mogli wrócic I wiecej kasy musza wydac na nocleg a tu plany juz na weekend mieli itp ale cóż, dobrze ze L z nimi nie pósciłam:)
Dobranoc

ela no i koleżanki dzisaj na necie nie było:( zawsze jest rano ale może zrobiła sobie wcześniej weekend:/

ja tez sie zbieram do wyrka:) opadam z sił
dobranoc:)

El@ Dr.Cudo jeszcze nie jest pediatrą dopiero robi specjalizację :sorry: mi też się naraziła przez miesiąc wysyłała skierowanie do specjalisty dla mojego synka ciekawe kiedy by wysłała gdybym nie zadzwoniła i się nie przypomniała:confused2: ale to już za nami na szczęście odzew od specjalisty był szybciutki :tak:a powiedz mi czy Twój synek nawiązuje z Wami kontakt wzrokowy?? czy on jest wyraźny czy tylko takie przelotny?? Ja też często słyszałam że jestem przewrażliwiona i że wmawiam sobie ale lepiej być przewrażliwionym niż zaniedbać dziecko a instynkt jest tym czego sie słuchać powinno :tak:
Mamo_Ady chcę żebyś tylko wiedziała że z nie cierpliwościa wypatruję Was na horyzoncie:tak::-):-)
A ja chyba za dużo świeżego powietrza nałykałam łeb mnie nap***ala czekam aż mała się przebudzi żebyśmy mogły się wykąpać i iść spać bo już padam na pysk :confused2:
Miłego wieczorku mamuśki:tak:

Pauletta mam nadzieje, ze to nie moje ogródkowe sloneczko ci zaszkodziło, ja po południu miałam wrazenie ze sie "przegrzałam" tak było goraco, jeszcze ganialam za dzieciakami i bawilismy sie w "złapie cie" a pozniej kręciłam sie z nimi w kółko i jak raz zakręciłam tak przez dobre 10 minut mi słabo było,

ale pozniej ochłonęłam przy sklepowych lodowkach a nawet zmarzłam, Larcia zyjesz??
bo ja ledwo, 2.5h na zakupach, nóg nie czuje :-D:-D:-D ale dzieki, ze pojechałas ze mna, bo bez ciebie nei wtaszczyłambym tego stolika i 4 krzesełek do auta :tak:

El@ czekałam az napiszesz, dobrze ze troszke uspokoiliscie się :tak:

Anineczko jak twoje chłopaki?? jest poprawa po tym antybiotyku?
Mój Erys zaczyna kaszlec, szlag by to...
Nie wiem czy jutro pojdzie do szkoły, niby nic mu nie jest, ale jednak 4h musi tam spedzic, moze lepiej zeby w domu odpocząl troche

Wilwia kochana jak doszłas? Mam nadzieje ze Tobi nie płakał
Agusiek, a ty jutro kopa dostaniesz za nie odbieranie :angry:

renni ja sie dostosuję do kazdej pory mamy_Ady:tak: bo moj G zostanie z Niki ;-) a Ty sie pewnie chcesz rozerwac na pół :-p troche z nami troche z mamami z sąsiedniego watku co :-D;-)

anineczko ??? jak samopoczucie?

gdybym juz nie zajrzala to spokojnej nocy laseczki ...

Ciao dziewczynki!

Przeprasza ale nie mam czasu zeby popisac...

ale chcialam tylko powiedziec,ze Mamo Ady i Adulinka- chwala Ci kobieto za Twoje posty w sprawie pochowku! napisalabym tak samo:-)

A cale protesty i ocenianie uwazam za wysoce niestosowne, niekulturalne, zlamanie zaloby narodowej i zwykle buractwo. Wstyd! Juz prasa na calym sweicie zaczyna pisac,ze Polacy nie na dlugo sie pogodzili....zenada....:-( Nikomu nic do tego, gdzie bedzie pochowany.
Misia, z calym szacunkiem, ale z tym buractwem to odrobine za daleko sie posuwasz. Wydaje mi sie, ze jezeli nie zgadzasz sie z czyimis pogladami, to krytykuj poglady a nie osoby. Wyzywanie kogos ze wzgledu na nie szanowanie jego pogladow uwazam za malostkowe i zwykle nie grzeczne. Poza tym troche sie nie swojo czuje jezeli ktos powzwala sobie nazywac mnie burakiem. Juz chyba wole członka.

Nawiazujac do powodu sporu - ja tez uwazam, ze Wawel (poczatkowo grobowiec krolewski) jest symbolicznym miejscem spoczynku polskich herosow. Ludzi, ktorzy swoim zyciem przyczynili sie do umocnienia albo pozycji narodu, albo jego obronie, albo zwyczajnie rozwoju kulturalnego. Jakkolwiek by to nazwac, dla ludzi o nietuzinkowych osobowosciach i oslawionych dzieki wielkim zaslugom dla kraju.

Ja takze dolaczam sie do zaloby po wszystkich ludziach, ktorzy tak tragicznie zgineli i od kilku dni chodze na prawde zasmucony. Niemniej jednak, nie godzi sie zmieniac calej tradycji narodowej (bo takowa istnieje jesli chodzi o honorowanie ludzi miejscem spoczynku pomiedzy najbardziej zasluzonymi) ze wzgledu na osobiste pobudki. Nasz Prezydent mial raczej przecietna osobowosc i przecietne osiagniecia. Z pewnoscia nalezy mu sie pamiec, a czlonkom jego rodziny i przyjaciolom wspolczucie i pomoc.

Moim zdaniem to nie ludzie sa problemem ale podjecie kontrowersyjnej decyzji odnosnie zmienienia symbolu jakim jest Wawel. No i w zasadzie znowu pod wplywem emocji podjal decyzne ktos, jednostka, a ta decyzja powinna nalezec do Polakow.

Jeszcze raz, jest mi przykro i z powodu Twojej wypowiedzi, i z powodu wypowiedzi ludzi, ktorzy starajac sie wyrazic przekonania przeprowadzaja pikiete w czasie zaloby. Co gorsze? - zrezygnowac z pogladow i poddac sie megalomanskim zyczeniom kosciola, czy najblizszej rodziny, czy odezwac sie w tej sprawie i byc moze urazic najblizsze grono Prezydenta.

A tak szczerze to z perspektywy historii, Ci, ktorzy spoczeli na Wawelu - za ich osiagniecia nawet dzisiaj bym chcial oddac im hold i byc dumnym, ze spoczeli by wlasnie tam. Gdyby nasz Prezydent dalej zyl, ilu by stwierdzilo, ze jest herosem i powinien spoczac pomiedzy wielkimi?

Ciao

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hello

Moniadan jak na razie Antek wybrał 3 dawki antybiotyku, czwarta o północy.Ale już widzę poprawę.z uszka przestało cieknąc a i przestał narzekac na ból uszka :tak::tak:
No i gorączka minęła.Ale co z tego,jak do czwartku ma brac antybiotyk,później chciałaby go trochę wzmocnic przed pójściem do przedszkola czyli znowu kilka dni w domu.
Niech no policzę....od 20 marca choruje....masakra :-(
I zwalam to na tą nieszczęsną szkarlatynę :sorry::baffled::confused2:
A co do Eryka...zobaczysz rano jak się czuje.Może to przez ten pył wulkaniczny,bo słyszałam,że może wzmóc u wrażliwych osób kaszel?

Margarittko jestem,as jużual :-D:-D
samopoczucie? dziś? do bani totalnie,łeb jak sklep przez Mateusza :baffled:
czy to dziecko musi miec taki donosny głos? :confused2:

Dziś po raz pierwszy od choroby Antka wsiadłam do auta.Dziwnie tak nie trenowac codziennie.Ha! zatoczka była perfekt zrobiona :-D

reklama
Anineczko, ponad miesiac chorowania, to juz dorosły miałby dosc a co dopiero 4latek
ja dla moich kupiłam banki,ale Eryk srednio do stawiania, a Emma zbyt ruchliwa, co do kaszlu to nie przez pył, juz ja mamuska znam dobrze mojego szkraba i wiem ze to jakies przeziebienie go bierze, znow bede musiała namawiac do picia "miksturek" i syropkow

Do góry