asienka_r
mama Ani i Gabrysi
rodzice juz w Gdansku..ufff...pociag maja o 21 wiec w domu jak nic po polnocy..zmeczeni strasznie...ale co sie dziwic...najwazniejsze ze dolecieli...
Uff, dobrze, że już dolecieli
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
rodzice juz w Gdansku..ufff...pociag maja o 21 wiec w domu jak nic po polnocy..zmeczeni strasznie...ale co sie dziwic...najwazniejsze ze dolecieli...
Ale,że nie jesteśmy jeszcze nawet w połowie ciąży to możliwe,że jeszcze się będzie zmieniać;-)Choć mnie się już podobają
A Botanic Garden jest w Glasnevin,poszukaj to niedaleko
Nie trzeba nawet z naszej strony do Dublina się pchać;-)Ze Swords parę minut drogi
Cudne imionaBędzie albo Mateusz albo HaniaAle,że nie jesteśmy jeszcze nawet w połowie ciąży to możliwe,że jeszcze się będzie zmieniać;-)Choć mnie się już podobają
AsienkoM dawaj swoje imionaA Botanic Garden jest w Glasnevin,poszukaj to niedaleko
Nie trzeba nawet z naszej strony do Dublina się pchać;-)Ze Swords parę minut drogi
![]()

, poza tym znajomi mają Hankę to nie chcieliśmy małpować
Też mamy znajomych z Hanią,z Mateuszem zresztą też ale co tam:-)Ja nie mam to mogę mieć
Moja psiapsióła w Polsce ma Mateusza,rok starszego od Radka i ona prawdopodobnie chrzestną będzie więc będzie miała dwóch synów o tym samym imieniu,jednego prywatnego,drugiego chrzestnego
Bry:-)
Dajcie spokój z taką pogodąWczoraj to ja rozumiem,śnieżek,mrozik a dziś?
W nocy grzmiało,śnieg sypał a rano deszcz,wiatr i roztopy...Choć temperatura wyższa niż wczoraj,mnie było zimniej dziśTaka wilgoć i ten wiatr,brr...Ja to zawsze mam takie szczęście z pogodą jak muszę gdzieś iśc,jechać
U GP w porządkuSerduszka słuchałyśmy i pani doktor potwierdziła,że baby is very activ
No to będę miała jazdy jak z Radkiem
I w ogóle nie wiem co mi się stało,ale rozmawiałam dziś z nią jakbym większych problemów z angielskim nie miałaNie powiem,jąkałam sie trochę,ale jak na moje piździelstwo życiowe to i tak jestem z siebie dumna
I nie tylko odpowiadałam na pytania ale inteligentną (tak myślę
) konwersację prowadziłam i jeszcze sama o parę rzeczy nagabywałam
Sama się zszokowałam sobą
Trochę sie zmartwiłam po powrocie do domu bo dostałam list ze szpitala,żebym jeszcze raz mocz do analizy podrzuciła bo chyba mam jakąś bakterię i musza sprawdzić jeszcze raz i jak się potwierdzi to antybiotyk dostanę:-(
Eltroxin jest bardzo bezpieczny w ciąży,nawet co więcej,jeśli są problemy z tarczycą jest wręcz niezbędny bo niedobór hormonów tarczycy u matki może spowodować u dziecka niedorozwój:-(
Ja w pierwszej ciąży brałam Eltroxin i teraz też bioręZresztą biorę cały czas,nie tylko w czasie ciąży
Teraz mam dawkę 5 dni w tygodniu po 100mg.a w weekendy 150
Ale z czasem będę musiała brać jeszcze więcej bo dziecko po 30 tygodniu (nie pamiętam dokładnie kiedy)zaczyna też potrzebowć hormonów tarczycy i zabiera je matce (stąd,pewnie u Ciebie niedobór
)
Pod koniec ciąży z Radkiem brałam już 150 mg.codziennieAle Tobie to pewnie nie grozi bo tarczyca Ci się tylko w ciąży odezwała a ja choruję na nią od 16 lat
Spokojnie możesz Eltroxin brać,bez obaw
Andzulina zdrówka dla Igorka
Ps.:zapomniałam pogrubić,zczerwienić i podkreślić potęgę mojego posta![]()