reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam mamunie:-)
Ale pogoda,ja musze tez ponarzekac.Leje bez przerwy,do tego dzien taki senny.Dziekuje dziewczynki za cenne rady odnosnie tych gier.Jak narazie dzis zdecydowalam sie na rybki.Wiec Tobi od rana na polowach:-DTAk fajnie to wyglada,strasznie sie skupia.Na poczatku sobie nie radzil,podtrzymywal druga raczka a teraz to juz prawie zawodowy rybak:-D
Dzis mialam wizyte u gp.I o dziwo mialam skan.Tylko,ze babeczka dopiero sie uczy,wiec nic wlasciwie nie widzialam ona chyba tez:-)Stwierdzila,ze nie widzi ani jajeczek ani kanapeczki(to jej slowa)tak wiec juz teraz zglupialam kto tam u mnie mieszka:-D

reklama
Barmanko z tego co pamietam to chyba Misia pisala o soi :tak: Ja Alowi nie podaje, bo tez uczulony :-( Ale okazalo sie, ze "pod blokiem" mam sklep ze zdrowa zywnoscia (tyle miesiecy tu mieszkam i dopiero teraz odkrylam hehe) i pytalam o smietanke ryzowa czy jest mozliwosc zamowienia i babeczka ma mi dac znac, wiec moze moze...

Lubiczanko, nie, nie zartuje :confused2: bo ja dosyc, ze na dachu mieszkam, to jeszcze na gorce, wiec wyobraz sobie jak tu wieje. W nocy myslalam, ze nas z lozkami wywieje :shocked2:

hej dziewczyny ja z pytankiem ile powinno jesc mleka modyfikowane niemowle dumiesieczne ,troszke mam obawy co do wagi nikolasa bo b duzo przybiera na wadze warzy juz 6400g a je mi sie wydaje ze normalnie co ok 3-4 godz po 120-150ml mleczka,co o tym myslicie??

Biola ja juz nie pamietam, ale na opakowaniu jest orientacyjna tabela. Moj Al duzo przybieral na poczatku, pozniej wyregulowalismy godziny karmien i ilosc mleczka i bylo ok :-)
Niestety nie mam ksiazki, w ktorej na siatce centylowej mam zanotowane w kazdym miesiacu ile wazyl Alex, to bym Ci powiedziala. M pozyczyl znajomym :sorry:.

Biola tak jak mi Lubiczanka pisała do pół roku dziecko może przybierać nawet kilogram miesięcznie i to jest normalne:tak:Matt już prawie 7 kg.waży:eek:I wcina odkąd skończył miesiąc 180ml. co 2,5 godziny:eek:Czyli 7 razy dziennie w sumie bo noce przesypia bez żarełka:tak:Ja myślę,że każde dziecko ma swoje indywidualne potrzeby i trza się do niego dostosować:tak:

Ostatnia edycja:
Witam w ten deszczowy dzionek

Brat wczoraj wieczorem polecial z rodzinka mieli troche stresu bo w tej dzielnicy co mieszkaja mialy byc w nocy zamieszki ale na szczescie szczesliwie dolecieli i dojechali do domu

Dzis mialam wizyte w szpitalu,czekalismy ponad godzine w koncu babka przyszla i powiedziala zebysmy poejechali do domu bo lekarza dzis nie ma w szpitalu:wściekła/y: w piatek maja dzwonic odnosnie nowego terminu...

Biolamoja wypija 120 ml co 2 godziny :tak: i tez ladnie przybiera ale ile wazy dokladnie to dopiero sie dowiem 15 sieprnia bo wtedy mamy wizyte w szpitalu

Tichonek to ladnie Matt wazy:-)

Dziekuje Wam za zyczenia z okazji rocznicy....w sumie to dzis obchodzimy... minelo 9 lat kiedy po raz pierwszy powiedzielismy zono-mezu:-)

No trochę czasu dla siebie ;-)

Aurelia, a do której Ci śpi synek jeśli chodzi spać o 21?

Anineczka, gratulejszyn kolejnego siusiorka w rodzinie :-) Allan, bardzo ładnie, podoba mi się.
Ale się Antoś nacierpi :-(

Tabasia, co za sesję miałaś mieć? Chwal się ;-)
Tak to Misia pisała o tym sojowym. A zapomniałam że twój All jest uczulony, bo pomyślałam że może info które uzyskałam od pediatry może Ci się przydać ;-)

Madbebe, ojj ja też swego czasu lubiłam Dni Swego Miasta, fajne koncerty, masa znajomych.. imprezowało się do rana :-D

Margaritta, spokojnego lotu i udanego wesela życzę! Tylko ryjka za mocno nie zachlaj co byś nam to wszystko wyśpiewała jak było :rofl2:

Wilwia, oby Twoje życzenie (co do posiadania w brzuszku dziewczynki) sprawdziło się :tak:

Lubiczanka, jak jeszcze raz wstawisz jakiegoś linka z takimi hałsami (cena i te pokoje) to normalnie dupsko spiore :wściekła/y::-p
Pytasz gdzie byłam..cóż, więc odwiedzam koleżanki, albo koleżanki mnie, wymyślam zabawy dla MArcela bo gdy on mnie widzi przed kompem to małpiego rozumu dostaje, znowu byłam na jagodach :-D, no i na jeżynach ;-) Reasumując - wymyślam sobie jakieś zajęcia co by za dużo nie myśleć o pierdołach, dyrdymałach i farmazonach.
A co to za kokosanki?

Kamcia, aleś trafiła na pogodę :shocked2: Nosz tylko zwiedzanie pubów Ci chyba pozostało :tak::-)

Aniaa, spóźnione - ale najbardziej szczere życzenia z okazji Waszej rocznicy!
Co za pacany w tym szpitalu :wściekła/y:

Tichonku, uuu szkoda że nie pomyślałaś wcześniej z tymi zakupami w Next :sorry: W dniu wyprzedaży chodzą pracownice i rozdają taką kartę rabatową która działa przy pierwszych zakupach online, jak się nie mylę 10e off jest. Ja ta kartę wykorzystałam w zeszłym roku, kupiłam młodemu świetne kozaczki na zimę :tak:
W sumie tak myślę że może jakbyś podeszła do pracowników z Next i zagadała o ta kartę to może by Ci ją sprezentowali ;-):tak: Spróbuj...

Wilwia, z tymi grami nie pomogę, żadnego nie mamy. Szkoda że ten słoń tak baterie zżera :-( by wydaje mi się że byłaby to super zabawka...
Uśmiałam się z tej kanapeczki :-D

Dziewczyny, tak z ciekawości zapytam.. W przyszłym tyg chce iść do gp po antywłamaniówki ;-) Jakie tutaj pilsy przepisują?
Czy Yaz są ok? Mają skutki uboczne (spadek libido, problemy ze skórą, zmiana wagi)?
Czy któraś z Was sprowadza z Polski Asekurellę? (a może tutaj jest coś podobnego?)

Hej Dziewczyny.Tak Was troszke podczytałam:tak:.
Powoli dochodze do siebie,jeszcze troszke i bedzie dobrze.Igorek grzeczniutki ogólnie,jestem taka szczęśliwa że już mam synusia przy sobie.I najważniejsze że zdrowiutki.
Dziękuje dziewczyny za gratulacje.
Aniaa83 Jeszcze raz Wam Kochani życzymy STO LAT I DUŻO MIŁOŚCI.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Barmanko a co to jest spadek libido?:eek::-D:-D:-DMnie tam to nigdy się nie przytrafiło ani przed ani w czasie ani po ciąży,w czasie brania tabsów toże niet:-DBrałam 3 lata Cilest w Polsce i tutaj:tak:Teraz też biorę Cilest:tak:Nie mam problemów skórnych,seksualnych a że gruba jestem to przez wpierdzielanie bez opamiętania:confused2:Nie przez Cilest:-DTak więc ja jestem zadowolona:tak:Ale mam koleżankę,która nie mogła ich brać bo jej strasznie ciśnienie skakało i łeb rozrywało:sorry:
A Asequrelli nie biorę,ale się zastanawiam właśnie czy nie zacząć:tak:Nigdy w sumie nic osłonowego nie brałam,ale nie zaszkodzi.Można ją tu zamówić:
Asequrella, osłona przy antykoncepcji, 20 tabl. > zdrowie intymne > Produkty apteczne NEW! > drogeria.ie

reklama
Tichonku, ale się uśmiałam z tym spadkiem libido u Ciebie :-D:-D

A powiedzieć Wam coś śmiesznego?...:sorry:
Dla osób ze słabym pęcherzem polecam nie czytać dalej mojego posta :-p
Byliśmy dziś na basenie. Nie korzystamy już z pampersów, ale że glutek rano nie zrobił dwójeczki i dygałam się o wpadke postanowiłam założyć mu pampka do wody (tego specjalnego). Po poworcie męzowy zajął się rozwieszaniem mokrych ciuchów a ja poszłam szykować obiadek i troche chatke ogranąć bo koompela miała wpaść. Po jakimś czasie ide do pokoju i patrze na suszarke i oczom nie wierze..... Ta sierota zarzygana rozwiesił pampersa do wysuszenia!! :szok::-D:szok::-D
No myślałam że ze śmiechu krętu kiszek dostane :cool2:
A że ja wredna jestem (czasami :-p) więc jutro przypale frana że niby nie widziałam, i poproszę Szanownego o sprzątnięcie ciuchów z suszarki... Ciekawe co zrobi z pampkiem?.....:eek::eek::-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry