reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
wiesienka dziekuje za info :-):tak::-)

dranissimo my rejestrowalismy patryka teraz niedawno (jakies 4 tyg temu) i do dzis dostalam tylko decyzje z urzedu ze sie zgadzaja zarejestrowac dziecko:confused2::confused2:
potrzebowalam akt urodzenia przetlumaczony przez tlumacza przysieglego ale oryginal tez potrzebuja, do tego dowody osobiste (ojca i matki a najlepiej jakbyscie oboje poszli)
wniosek wypelnialam przy babeczce, oplate skarbowa uiscilam.....
z racji tego ze w pl bylam tylko kilka dni upowaznilam tesciowa zeby dokonczyla formalnosci A zeby potem wyrobila dowod osobisty i paszport to odrazu spisalam upowaznienie notarialne i z takim to juz wszystko zalatwi i nawet dowod osobisty odbierze
I tak... do dnia dzisiejszego otrzymalam jedynie zgode urzednika na zarejestrowanie dziecka
a pesel i meldunek zalatwioa sie automatycznie tzn jak juz zarejestruja Ci dziecko to urzedy miedzy soba wspolpracuja i powiadamiaja w trakcie postepow w sprawie

Wisienko lepszego samopoczucia i zdróweczka.
M byl w szpitalu i w przyszłym tyg.powinno przyjść powiadomienie że można odebrać akt urodzenia Igorka.
Wieczorek minął miło Aniaa83 była u Nas z rodzinka,fajnie było.:tak:
Igorek wykąpany,zjadł mleczko i zasnął.A my sobie siedzimy z mężulkiem i oglądamy film.
Dobranoc.

witam wieczorem :-)

my dzis milo czas spedzilismy w trojeczke :tak:
ja zrobilam dobry obiadek, mezu ciacho i posiedzielismy sobie troszke razem :tak: maly poszedl spac szybko wiec i filmik obejrzelismy :tak:
takze kolejny roczek zleciał, nawet nie wiem kiedy :-D

wybaczcie ale nie wiem co u Was wiec nie popisze :sorry:

do jutra
milego wieczorku:tak:

wiesienka dziekuje za info :-):tak::-)

dranissimo my rejestrowalismy patryka teraz niedawno (jakies 4 tyg temu) i do dzis dostalam tylko decyzje z urzedu ze sie zgadzaja zarejestrowac dziecko:confused2::confused2:
potrzebowalam akt urodzenia przetlumaczony przez tlumacza przysieglego ale oryginal tez potrzebuja, do tego dowody osobiste (ojca i matki a najlepiej jakbyscie oboje poszli)
wniosek wypelnialam przy babeczce, oplate skarbowa uiscilam.....
z racji tego ze w pl bylam tylko kilka dni upowaznilam tesciowa zeby dokonczyla formalnosci A zeby potem wyrobila dowod osobisty i paszport to odrazu spisalam upowaznienie notarialne i z takim to juz wszystko zalatwi i nawet dowod osobisty odbierze
I tak... do dnia dzisiejszego otrzymalam jedynie zgode urzednika na zarejestrowanie dziecka
a pesel i meldunek zalatwioa sie automatycznie tzn jak juz zarejestruja Ci dziecko to urzedy miedzy soba wspolpracuja i powiadamiaja w trakcie postepow w sprawie

dzindusia, to sie wysilili. No takiego postepu sprawy to chyba nie spodziewalas :-p
No i to mnie wlasnie wkurza, bo tutaj idziesz i praktycznie masz od reki tego typu papierki, a w pl sie czeka miesiacami. Przeciez tam tez maja komputery i komunikuja sie jakos chyba szybciej przez to, a mimo to to trwa duzo dluzej... A ja kiedy nie zajde tam to widze, ze siedza i kawke tylko popijaja. Ruszyc tylek w troki i do roboty, tylko ze na panstwowce to juz tak jest, ze sie na wszystko ma czas tylko nie na robote... Buirokraci.

No i juz bardziej czaje o so ho. anineczka i Ty duzo pomoglyscie! :-)

o masz no

aureliamarcel dla Ciebie i Twojej drugiej połówki samych szczęsliwych chwil. miłości, cierpliwosci i szacunku na kolejne dłuuugie lata ;-)

wiesienka zdrówka kochana i sił duzo;-) cmok dla Asieńki

dzindusia ja jeszcze a propos przedszkola- no ja czekalam na przyjęcie Nikoli rok prawie:sorry: i to do płatnego przedszkola:sorry:

anineczko prośbe mam- dej se spokój z tymi kartonami- M zrobi :confused2::-D

lubiczanko i o ! dobrej nocy ;-)

barmanko
malduj się :unsure:;-)

ewelcia wez Ty sie z ta dietą swoją- laska z Cie jak się patrzy :tak:

poczytam niusy jakies i ide w kimono

Margaritta, specjalnie na Twoją prośbe melduję się :-p:-)

Jutro poczytam co u Was, oki?:sorry: wykończył mnie ten woterpark.. Młody taki głodny wrócił że konia z kopytami by zeżarł :eek: podwójny obiad dostał, jeden na miejscu, drugi w domu. Aaaa i jeszcze flache kaszy wyduldał :eek: Tradycyjnie ryczał że do domu się wracało :cool2: Ten to by mógł mieszkać we wodzie :szok:

Jutro jade do Pennego, są jakieś speszajl offer na ciuszki dzieciowe?

Aurelia, wszystkiego dobrego na te 2 latka!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry