reklama

Mamy z Irlandii!!

Oj Didi wcale nie tak dużo to 29 lat ;-)
Oj jak miałam 16 to myślałam,że 27 latki to stare dupy,ale teraz to mi sie nieco odmieniło,choc fakt,szybko zbliżamy się do 30-stki :dry:
A ty też młodziutko wyglądasz na zdjęciu :-);-)

reklama
Dzien doby mamuski;-)
Kurcze ale pogoda - masakra - ból glowy murowany:-(

witam nowe Mamuśki :)

agusiek, w razie czego jest right commisioner, ale myślę, ze Twój pracodawca już wie, że nie dasz sobie w kaszę dmuchac. Ale oni mają tupet... Ja jakieś 2 i pół roku temu "wydębiłam" odszkodowanie z hotelu, w którym wówczas pracowałam, za pracę w niedzielę bez podwójnej stawki (dla zainteresowanych-każda niedziela przepracowana w hotelu powinna byc liczona x 2).

.
madzia ale czy ty skladalas skarge do right comissioner czy twoj pracodawca sie przestraszyl za zlozysz i wyrównał wszystko wczesniej??? bo nie wiem w sumie jak ta cala procedura wyglada:no:
Ja swojego planowalam podac tam juz nawet sciagnelam wzor skargi i jest w miare prosty, ale teraz to mi sie wiecej najzbieralo rzeczy ktorych sie czepie tego chama :tak:
Dzieki kobietki za cenne rady....pora na kawke:tak:

Zapomnialam na smierc.... kochane ja tez bym sobie chciala ten album poogladac a juz niedlugo pewnie sama cos dodac jesli moglabym oczywiscie....da sie cos załatwic?????

Ostatnia edycja:
Kasiu to się właśnie w Rotundzie stało :-(:-( może z tobą było tak jak sama powiedziałaś że ci się udało bo nie potrzebowałaś pomocy, może od samego początku miałaś dużo mleczka...

A czy mogę zapytać o tą twoją koleżankę która miała cc? to cc było tu w Irlandii? i czy było ono planowane? (pytam gdyż sama powinnam mieć cc... no i chciałabym się dowiedzieć na temat jak najwięcej :tak:)
KOlezanka miala CC w zwiazku z ulozeniem posladkowym dziecka. Bylo planowane , zrobione w dniu przewidywanej daty porodu.
Ty jak wiem masz wade wzroku..porozmawiaj z lekarzem bo oni tu chyba nie uwazaja za oczywiste robic cc przy wadzie wzroku.,

KOlezanka miala CC w zwiazku z ulozeniem posladkowym dziecka. Bylo planowane , zrobione w dniu przewidywanej daty porodu.
Ty jak wiem masz wade wzroku..porozmawiaj z lekarzem bo oni tu chyba nie uwazaja za oczywiste robic cc przy wadzie wzroku.,

Tak Kasiu, u mnie jest wada wzorku. Ostatnio zmienił mi sie mój gp z polskiej przychodni (w sumie do tej pory nie wiem dlaczego tam nie pracuje ;-)) i ten nowy troszkę inaczej do tej sprawy podchodzi.. jednakże stwierdził że wszystko zależy od szpitala. miałam wizyte w szpitalu (przy czym mną się zajmuje położna - a nie lekarz) i tam położna powiedziała że na oczy OBSOLUTNIE cc nie robią. :-(:-(:-(
nawet nie chciała słyszeć by umówić mnie z ich okulistą (pracującym w szpitalu)!! teraz to ja już zwątpiłam na maxa we wszystko:wściekła/y: nie wiem od któej strony mam to ugryźć :baffled:

Dzien dobry dziewczyny:-)
Wstalam niewyspana, szaro za oknem i nic sie nie chce od rana. Kurcze jak ja nie lubie takiej pogody.
Zaraz sie zbieram na poczte bo dzis Matki Bozej Pienieznej.

Dziewczyny nie martwcie sie tak tym szpitalem i pobytem po porodzie. Nie jest tak zle. Ja bylam przerazona przed a po porodzie nie wiem skad robilam wszystko jakbym juz robila to ktorys raz z kolei.:tak::-)
Te podklady to polecam na pierwsze 2-3 dni i bardzo dobrze opiete majty. Bo inaczej caly czas bedzie was zalewac. W szpitalu na lozku klada wam specjalne podklady zeby nie zabrudzic poscieli. Ja lezalam 4 dni:crazy: i ani razu nie zmienili poscieli :no::no::no:
Co do karmienia to w karcie masz zapisane breastfeeding wiec jak ktoras sie zapomni i poda wam butelke to zawsze mozna wyjasnic ze ty nie potrzebujesz. No chyba ze dzidzia nie bedzie sie najadac to polecam przyjac 1-2 butelki na wszelki wypadek.
Przy szpitalu jest poradnia laktacyjna wiec nie ma obawy zawsze jest gdzie sie zglosic po porade. A przeciez jeszcze bedzie u was z wizyta domowa 2-3 razy polozna jej tez zawsze we wszystkim mozna sie poradzic.:tak:
Glowa do gory ja nie wiedzialam nic bo nie mial mnie kto doinformowac i dalam rade:happy: wiec wy tez sobie dacie rade z takim wsparciem jak tu na BB.
No a teraz uciekam

Ach zapomnialabym Agusiek pisz kiedy mozemy sie spotkac tylko od 25 lutego do 5 marca jestem w PL. Poza tym jest do dyspozycji:-):-):-)

Do Barmanka79 bedziesz miala wizyte u GP powiedz jej o problemie z oczami i ona wysle list do szpitala z prosba o konsultacje z okulista. Raczej nie powinnas miec z tym problemu.

Ostatnia edycja:
A... jest juz otworzony watek zamkniety - jakbyc chciala pokazac nam synusia to wejsc mozna przez Galerie w przyklejonych watkach :)

Ok;-)

WolfiA mozesz napisac cos wiecej, jak ci sie udaje, ze synek tak rzadko choruje

Jak w ogole drugi synus? spokojny jest, nie ma kolek i jakis problemow?

Moniadan pewnie to po części zasługa karmienia piersią i tego, że staram się nie panikować z byle katarku czy kaszlu:-p Chociaż przyznam szczerze, że raz za na mową teściowej poszłam do lekarza z Vickiem, jak miał chyba 9 miesięcy i kaszel trwał już drugi tydzień, dostałam wtedy antybiotyk, ale stwierdziłam, że poczekam jeszcze z jego podaniem ze 3 dni i tak poczekałam, że antybiotyk stracił datę ważności i wylądował w koszu, a mój Syn z dnia na dzień czuł się lepiej po dawce zwykłego syropu na kaszel;-)
A drugi Synuś dobrze:-) Jest dużo spokojniejszy i cierpliwszy niż jego Starszy Brat:tak: Jak już się porządnie naje to śpi 4-5 godzin i ciężko go dobudzić:sorry2: Na razie lubi sobie do późna posiedzieć tzn. do ok. 23:-p Ale jak już zaśnie to pierwsza poudka po 4:rofl2: Dzisiaj była położna i w tydzień Mały przybrał 450g, więc chyba się najada;-) Muszę przyznać, że wszystko wydaje się być dużo łatwiejsze za drugim razem. Ja się czuję dużo lepiej. Nie mam tym razem nawałów pokarmu i mokrej pościeli, nie mam szwów, hemoroidów i jestem najszczęśliwszą Mamą dwójki Chłopców:-D I jak jeszcze niedawno byłam na 100% pewna, że to już koniec z dziećmi, tak teraz już wcale taka pewna nie jestem:-p:rofl2: Ciągle mi po głowie jeszcze córcia chodzi:sorry2: Gdybym miała pewność, że trzeci nie urodzi się syn to bym się zdecydowała może za jakiś czas, a tak to chyba zostaniemy z dwójką:tak:

Miłego dnia Dziewczyny:happy:

reklama
hej mamuski
mam pytanie czy w Galway lub Irladnii robią gdzies scan 3d w ciazy bo moja kolezanka chce taki zrobic.
dzieki

tak w POMEDZIE

Cześć dziewczyny:-)Czy są tu mamy,które mieszkają na Doughisce?Czytam sobie co tutaj sobie piszecie i nie wiem dlaczego,ale trudno mi sie w to wszystko wdrożyć:zawstydzona/y:Pozdrawiam:-):-)

sa mamy ktoremieszkaja blisko bo na MERLIN PARK ..niedaleko piekarni ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry