reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wiesienka, zabierz mnie do dentysty :zawstydzona/y: jeden ząbek boli mnie pod plombą, a tu nie pójdę :no: A jakie testy chcecie Asi zrobić?

Ewelcia, Marcel też ostatnio daje dżezzz! Rano do szkoły nie chce wstawać :szok: ryczy o byle co! Winię choróbsko które przechodzimy...

Anineczka, właśnie tuby odpadają bo dziecko musi umieć się zaciągnąć :sorry2: tjaaa już widzę jak Marcel posłusznie wykonuje moje polecenia :szok::baffled:

reklama
witajcie

Ostatnio czasu mi brakuje, dużo chciałabym jeszcze zrobić, a dni ta szybko się kończą.

Tichonek - wszystkiego dobrego dla roczniaka!!! Właśnie jak zobaczyłam pierwszy wpis z życzeniami, to sama pomyślałam o tym, ze przecież dopiero co urodziłaś... a to już rok minął.

Jutro mam USG - mam nadzieję, że to już ostatnie...

barmanko - a takie 377 alergenów pokarmowych, 200 alergenów wziewnych, 40 patogenów, pestycydy, trucizny mieszkaniowe i przemysłowe oraz substancje rakotwórcze, najbardziej to mnie te pokarmowe interesuja zobaczymy, to bukuj bilet i lecimy tylko lot o 7.20

Katrina, o rajuśku ale bym się z Tobą zamieniła :zawstydzona/y: fajnie tak czekać na maleństwo.. te pierwsze chwile w szpitalu... A coś się dzieje, czujesz że coś zbliża?
Hihi ja w ostatnim czasie, przed planowaną cc, też spida z robota dostałam, i oczywiście psioczyłam sama na siebie że się wyrobić nie mogę i że jeszcze tak z tydz by mi sie przydał :-D
A masz jakiś kontakt do kogoś z forum co by dać nam znaka że już urodziłaś? :sorry2:

Wiesienka, czyli Asię wysypuję po jedzeniu? Jak sobie radziłaś do tej pory? Na jakim mleku jesteście?
7.20? :szok: oooo mowy nie ma :-p o tej godzinie to ja na drugi boczek się przekręcam :rofl2:
Udanej wizyty w Pl.

baramnko- ma takie szorstkie plamki na rekach i nogach, na aptamilu od samego poczatku, ja mysle ze to po jogurtach i czekoladzie, wtedy najbardziej chociaz im jest starsza tym mniej ma. dzieki,

dobranoc wszystkim

Witam się z rana, ale mi czacha dymi:baffled: źle się czuje :baffled:
Glutek znowu z rykiem do szkoły wstawał... o co kamman?:nerd::szok:
Alutka leży w leżaczku i domaga sie uwagi :sorry2:
A ja mam dziś ambicjonalny plan zrobić pierogi z jagodami.... haaa przy tym samoczynnie cieknącym nosie to będzie wyzwanie!:rolleyes2:

Witam
Wcale tak ciepło nie jest jak prognozy mówią,słońce się chowa za chmury...buuu

Barmanko ale mówisz o poleceniach z inhalatorem? No ciężko pewnie będzie młodego przekonać do nieruchomego siedzenia,ale włączasz bajkę,czy tam czytasz bajkę i choć by 5 minut wytrzymał.Wiem,że są takie z długim kablem do maski po to właśnie by dziecko sobie mogło chodzić w koło.Ja mam niestety z krótkim i chłopaki muszą siedzieć.Ale oni od malutkiego to używają tak więc są przyzwyczajeni.
Aha i ja swój kupiłam w Lidlu za około 50 euro,tak więc wypatruj w sklepie.

Katrina no koleżanko ty się już szykuj na porodówkę bo chcę w końcu wiedzieć co tam u Ciebie mieszka :happy:
Powodzenia na usg.

Wiesieńko szczęśliwej podróży.

Witam:-)
Jeszcze raz dziękuję za życzenia dla Mateuszka i słowa uznania z filmik:zawstydzona/y::-)
U nas strasznie parno na dworze:szok:Radka szłam po 8 zaprowadzic do szkoły w krótkim rękawku i się zgrzałam:sorry2:
Barmanko Glutek i Alutka:-DAle pasuje:-D
Zdrowiej babo:tak:
Katrina ja Ci też zazdroszczę tego co Cię czeka:-)Mnie to w ogóle jest przykro,że Matt już roczek skończył:baffled:Walnięta jestem,co?Jakoś tak mi żal,że to już nie niemowlak tylko chłopczyk taki duży,ja tak lubię zapach i widok malutkiego bobaska:-)
Ktoś wie czy Lubiczanki wrócili?
Anineczko ja o te ziemniaczki jeszcze chciałam spytac:sorry2:Posypujesz je przyprawą do ziemniaków?Ile tego oleju na wierzch,żeby się nie spaliły?Jak długo się pieką,w jakiej tempce i czy można je potem odgrzac czy M robisz osobno jak z pracy wróci?Zrobiłabym dziś z girami też z piekarnika,nie chce mi się nic tworzyc innego:zawstydzona/y:A i pieczesz giry z ziemniakami razem?W sensie na dwóch blaszkach ale czy za jednym zamachem?

reklama
Tichonku ja mam dwa piekarniki,ale jak bym miała jeden to giry na wierzch,a ziemniaczki pod nimi.
Posypuję przyprawą do ziemniaków,a jak nie mam to lekko vegetą po wierzchu.Pod ziemniaczki trochę oliwy i na ziemniaczki trochę.Jak będziesz miała pod girami to się nie spieką,ja daję na najniższą półeczkę w piekarniku (bo zakładam,że grzałkę w piekarniku masz na górze?)i tak sprawdzam je sobie,aż będą lekko zarumienione i miękkie,nie podam Ci konkretnie czasu,a temp.to 180-200stopni.
Aaa i nie robię osobno,jak M wraca to sobie odgrzewa czy to w piekarniku,albo w mikrofali.

Do Lubiczanki dzwoniłam,ale poczta się włącza :sorry2:

Do góry