reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

A ja sie witam z Pl. Oczywiscie odrazu dostalam katar, jest tu duuuuuuuuuzo zimniej niz w Irlandii. Fajnie zobaczyc rodzinke, Amanda sie cieszy, ale teskni za tata. Powrot mamy o 19:45 o 22 bedziemy w Irl,zrobili ryanair teraz dziwne godziny jakies. Czas nam milo mija, a widze, ze mamusie sie rozdwajaja, bardzo dobrze, zycze Wam zdrowka i waszym dzidziusiom!

froq nasze maluchy by sie zgadaly, moja niewiele starsza.

Ostatnia edycja:
reklama
Moniak śliczne malenstwo:)
No mój długi i pracowity weekend sie skonczyl teraz odpoczywam i hi własnie obmyślamy dokladnie trase podrózy w rejony Kerry gdzie wybieramy sie jutro:) Odkad Olivier sie urodzil to tylko raz wyjechalismy na kilka dni na południe Irlandii wiec sie ciesze ze pojedziemy sobie razem jutro. przyda sie troche odpoczynku i rozrywki:)
pozdro

Larcia moj Wiktorek bardzo chetny na spotkanko i ja rowniez:tak::-)
Wiec jesli tylko masz czas to pisz kiedy i gdzie. Chyba ze Wy macie ochote wpasc do nas Zapraszamy na Knocknacarre.

Ja tez nie dawno wrocilam z PL fakt bylo zimno ale mialam szczescie i nic nie przywleklam.
Dobrej nocki wszystkim:-D

Moniak no nareszcie, Sliczny Aniołek...
A powiedz mi ktorego dnia urodziłas bo sie zastanawiam :confused:

Cytat:
Napisał agusiek
Sofik i moniak wy planowalyscie ze nie bedziecie braly epiduralu czy tak wam szybko i sprawnie poszlo ze nie chcialyscie??? Podziwiam za odwage, bo mi sie wydaje ze pierwsze co powiem po przyjechaniu do szpitala to...epidural pleassssssssssssssssse

Ja powiem Ci ze , myslam zeby rodzic naturlanie, a to dlatego ze jak lezlaam 3 tyg. wczesnie w szpitalu byla jedna dziewczyna ktora nie brala znieczulenia i troche mi zainponowla swoja osoba i tym co mowila... wiec jak mialam male bole to mnie bralam nic na bol...ale juz potem tylko gaz i potem z tego co M mi mowi na epidural juz bylo za pozno, bo jak nieswiadomie mowilam ze chce epidural to polozna kiwala glowa ze sie juz nie da.

Witam:-)
Nie było mnie przez weekend i myślałam, że Dominisia1111 jest już "po" a tu chyba na razie cisza...:confused:
Widzę, że Sofik zmieniłaś avatar a już myślałam, że nowa mama dołączyła do nas..hehe:tak: eh te niebiesko-porażające oczy;-) I wkleiłaś znajomy mi widoczek "moich wzgórz"...:tak::tak:
Super, że Twój Filipek jest zdrowiutki :tak: a fakt - szkoda, że się nie wymieniliśmy nr tel. to bym Cię odwiedziła w szpitalu tym bardziej, że mam do niego parę kroków:tak: I gratuluję braku znieczulenia! Moja koleżanka w Polsce urodziła 28 lutego też Filipka bez znieczulenia ale dlatego, że w szpitalu nie podają go...
Didi - dzięki za słowa otuchy.. i mam nadzieje, że serio dzidzia ułoży się w pozycji nietoperka ;-) Póki co lecę za tydzien do Polski to się okaże jak dzidzia w końcu leży..bo serio mam kłopot z rozróżnieniem nóżek od rączek..:-D
Gastone..nie zazdroszczę Ci tej cc i efektów ubocznych do dziś.. Ale wiadomo każdy poród jest inny i czasem po cc kobieta czuje się lepiej niż po naturalnym porodzie.. Co będzie to będzie... ale jak mówisz: najważniejsze że dziecko zdrowe i że oboje żyjecie..bo stan przedrzucawkowy to naprawdę powazna sprawa..uff..
Moniadan - ja właśnie też się martwię, że krew badali mi tylko na pierwszej wizycie u GP i w szpitalu a to było w grudniu:dry: i z glukozą nie miałam badania..Więc dokładnie to samo myślę: "skąd wiadomo czy teraz wszystko w porządku??":confused:
Moniak82 - też gratuluję porodu bez znieczulenia..!!! Utwierdzacie mnie dziewczyny w przekonaniu, że też dam radę:-) Cieszę się, że miałyście wsparcie u swoich mężów - Ty :tak:i Sofik:tak: Też myślę o porodzie rodzinnym ale on się waha a ja nie chcę go naciskać.. Bo naczytałam się, że mężczyzna potem może mieć jakiś uraz a nawet wstręt.. hmm..:dry:
...A to jak napisałaś, że Twoja dzidzia się złapała koszuli gdy połozna chciała ją wziąść na mierzenie i ważenie to takie słodkie..ohh.. :happy: A kruszyna jest śliczna :-)
Larcia - nie strasz zimnem z Polski...bo chciałabym polecieć w półbutach - to taka wygoda..człowiek czuje taką lekkość w ciąży :rolleyes: :rofl2:

No zimno tu zimno, a ma byc od jutra jeszcze zimniej, polbutow nie polecam!

Polskie slodycze mmmmmmmmmm :-) objadam sie i nie moge przestac

froq jak tylko wrocimy za tydzien, to jestem jak najbardziej ZA! Chetnie wpadniemy ktoregos dnia, w granicach 12-13,pasowaloby ci?jak wroce odezwe sie :-)

Moniak no nareszcie, Sliczny Aniołek...
A powiedz mi ktorego dnia urodziłas bo sie zastanawiam :confused:

Ja urodziłam 9 w pon o 17.33 więc właśnie kilka miinut temu moja Emilcia skończyła tydzień:-)

Załączniki

• IMG_0019_800x600.jpg
    IMG_0019_800x600.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Ja urodziłam 9 w pon o 17.33 więc właśnie kilka miinut temu moja Emilcia skończyła tydzień:-)

No to Kochana nasze dzieci sa z tego samego Dnia, ale fajnie Moj Filip urodziła sie 9 o 2:51 ;-)w nocy!
powiedz mi jak twoja mala ??? Bo moj synke spi i je... ale dzis byla troche bardziej aktywny co mi sie podoba...bo wkoncu widac dziecko w domu.

Sliczna Twoja córeczka. A jak dluga i z jaka waga sie urodzila ?? moze posals juz ale ja niedocyztalam??
Bo moj Filip 2854g i 50cm ... tylko ze ja 37tyg.uodzilam...

Jak sobie radzisz z karmieniem ??

Ostatnia edycja:
Nie ma jak to niemowlaczek, ktory tylko je i spi....rany kiedy moja cora tak szybko wyrosla!Dziewczyny cieszcie sie tymi chwilami, bo nim sie obejrzycie, to dziecko wyrosnie!

reklama
Masz racje Larcia maluszki szybko rosna dopiero co rodzilam synka a on juz biega i ucieka przede mna:-)
A co do spotkania to ja calkiem dyspozycyjna kobietka jestem wiec tylko daj znac kiedy i o ktorej a ja bede czekac. Zycze udanego wypoczynku w PL:-D:-D

Do góry