reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam!
Dominisia ty jeszcze 2w1 ;-)
dziewczyny 3 razy S czyli, seks, sprzątanie i schody :-) jeszcze możecie dorzucic 4 s - spacer

Agusiek ja Eryka rodziałam w PL, gdzie nie daja znieczulenia tak chętnie no i w ogóle trzeba płacić, ale ja nie chciałam, postanowiłam rodzic naturlanie, bo chciałam zobaczyć jak to jest, a teraz tez chcę bez znieczulenia, bo uważam że da sie wytrzymać, a idzie wszystko szybciej
no i robie sobie lewatywe, bo to że tu nie robia to uważam, ze do bani jest, nie dość że przyspiesza poród to jeszcze daje komfort psychiczny

Moniak82 nacięli cie??? no jestem w szoku, czyli lekarz był przy twoim porodzie, czy połozna to zrobiła? Jaki obwód głowki ma dzidziuś?

Witam

Monia ma racje 4 razy S:-D

Ja dzis bylam na zkaupach , synka nakarmilam i pojechalam z corka... Tatus dzielnie pilnowal synka...

U nas wiosna i tka sobie mysle kiedy mozna by bylo wyjsc z malym na spacer :confused:

Sofik i moniak wy planowalyscie ze nie bedziecie braly epiduralu czy tak wam szybko i sprawnie poszlo ze nie chcialyscie??? Podziwiam za odwage, bo mi sie wydaje ze pierwsze co powiem po przyjechaniu do szpitala to...epidural pleassssssssssssssssse
Ja chciałam spróbować bez znieczulenia, ale świadomość że jakbym nie wytrzymywała bólu to mogę zawołać 'epidural pleassssssssssssssssse' dała mi duży komfort psychiczny i porodu się nie bałam. Do szpitala pojechałam w niedziele ok 1 w nocy, a na porodówke przenieśli mnie w pon ok 14, dopiero tam odeszły mi wody i bóle krzyżowe przeszły w skurcze parte a wtedy poczułam ulge bo te pierwsze były znacznie boleśniejsze. Sądze że gdyby mąż nie zmobilizowała mnie mimo bólu do chodzenia po korytarzu od rana w pon to pewnie wszystko znacznie by się opóżniło.

Moniak82 nacięli cie??? no jestem w szoku, czyli lekarz był przy twoim porodzie, czy połozna to zrobiła? Jaki obwód głowki ma dzidziuś?
Emilka ma 34cm, ale w moim przypadku nacięcie raczej mi pomogło bo nie miałam już sił przeć i maleństwo też już było zmęczone, zaczeło jej spadać tętno. Nacieła mnie położna, a lekarz przyszedł chwile póżniej, zbytnio nie wiedziałam co się dzieje ale zmobilizowałam resztki sił i udało się. A gdy Emilka wylądowała na moim brzuchu to znów byłam pełna energii, z emocji do pólnocy nie mogłam zasnąc:-), mimo że poprzedniej nocy też nie zmróżyłam oka z bólu.

Widze że nasze mamuśki sie powoli rozdwajaja powodzenia:)
Ja mam pracowity weekend ale w pon chyba jedziemy gdzies na 3 dni tylko nie wiem czy północna Ie czy killarney w obu miejscach bylam no i zalezy to od pogody...ale przyda mi sie mała przerwa:)
Wy wybieracie sie na parade Patryka?
Pozdro

Moniak82 ja z 1.5 godziny chodziłam , po korytarzu razem z M , M sie smial ze juz chyba z 10km mamy za Soba, potem juz nie mialam sily i bylam senna wiec polozna polozyla mnie na sali przed porodowej i spalam z 40min , ok. 1.30 przyszła sie spytac czy cos sie zaczelo a wsumie mi sie tak fajnie spalo bo bole odeszły, zdziwilam sie ale jak rusyzlam sie poczulam ze cos mi puscilo i zaczely odchodzic wody, wiec dawaj na porodówke. Polozna zbdala tam na dole i o 1.40 bylo juz 4cm , potem 7 cm (tu juz nie moglam z bolu) ale gaz mi pomagal przetwac to, ja tez nie milam sily ale M mnie mobilizowal i ja tez juz chcialam miec to wszytko za soba gdzy pojawilo sie 10cm to poszlo syzbko.Ja sie ciesze ze tu tylko osttecznie nacinaja... bo mi sieudalo nie peknac, chodz powiem szczerze ze po porodzie mniej mnie bolalo tam na dole niz teraz...
Uzywam tantum rosa.
czekamy na zdjecia córki kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bo ja nie widzialam:baffled:
Moj synio tez mam 34 cm a ile wazyla twoja córeczka ???

Witam wszystkie mamuski:-)
Widze ze powoli malych pociech nam przybywa:-) i tak trzymac. Jak tak czytam wasze obawy i nadzieje to przypominam sobie siebie z przed ponad roku i lezka mi sie zakrecila w oku;-) ot taki sentyment.
My wrocilismy wczoraj i musze wam powiedziec ze wypoczelam troszke. Zmiana miejsca choc na 2-3 dni jest wskazana bo potem fajnie jest wracac do domku.
Kamcia powiem ci ze nie wiem jeszcze co z parada, byleby tylko nie lało to pewnie pojedziemy sobie popatrzec jak wyglada w tym roku. Dwa lata temu pracowalam w sw.Patryka a w zeszlym roku Wiktorek był za maly na tak wyprawe. Wiec w tym roku mam nadzieje ze mi sie uda:-)

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie mamuski majace rodzic na dniach. Wszystko bedzie dobrze a jak zobaczycie wasze malenstwa to bedzie cudownie:-D:-D:-D

a oto mój aniołeczek:-)

Załączniki

• IMG_0003_600x800.jpg
    IMG_0003_600x800.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_0073_800x600.jpg
    IMG_0073_800x600.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Moniak jaka ona sliczna. Jaka slodka minka:-)
Ja tez bym jeszcze chciala coreczke jak oczywiscie sie uda;-) ale za jakies dwa latka:tak: niech Wiktor troszke podrosnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry