reklama

Mamy z Irlandii!!

Hello dziewczeta.
Ja dzis mialam wizyte u poloznej. I tak : krew pobrana do badania(przeciwciala bo ja jestem - a maz +), w moczu cukier sie pojawil, takze jutro mam powtorke i jak znow wyjdzie cukier to czeka mnie test z glukoza<u nas ponoc w miare przyjemny>,
potem sluchanie serca dzidzi - jak dzwon Zygmunta bije :D, no i macanie brzucha - polozna stwierdzila ze glowka jest na dole, a jakby w razie w ok 36 tc dzidzia sie ustawila glowa do gory to ide do szpitala i tam lekarz mi ja przestawi....takze mam sie nie przejmowac :)

Dominisia - 3mam kciuki :D

reklama

(...) no i macanie brzucha - polozna stwierdzila ze glowka jest na dole, a jakby w razie w ok 36 tc dzidzia sie ustawila glowa do gory to ide do szpitala i tam lekarz mi ja przestawi....takze mam sie nie przejmowac :)
ojej..wystraszyłaś mnie tym przestawieniem dzidzi :szok: więc serio w Irlandii jest tak, że poród naturalny wykonuje się nawet jeśli dzidzia jest ułożona poprzecznie bo lekarz przestawia dziecko??? Brzmi strasznie.. a jak to robi:confused:
Ja za parę dni wejdę w 30 tydzień a dzidzia czuję leży poprzecznie.. nie chcę CC ale nie chcę też tego przestawiania - no chyba, że to na 100% nie szkodzi dzidzi..

Domninisia Kochana ja 1 cm mialam ok. 23 w nocy a o 1:30 odeszły mi wody a o 2:51 urodziłam Filipa, wiem zekazdy poród jest inny...
ale Ty jestes juz 1 dzien po terminie ndam sobie reke obiac ze to juz blisko i ze moze dzis w nocy urodzisz, jak cie bedzie bardziej brzuch bola to jedz sobie do spzitala na KTG oni juz beda wiedziec co i jak, kochana i wyslij mi na pric numer tel. do Ciebie, ja zaluje ze nie mialam od Ciebie i Joannn numeru , byscie mnie odiwedzily ;-) wiesz jeszcz co do tej krwi to mi czop odszedl 3 tyg. wczensije wiec mowil mi ze nawet 2 tyg. moge czekac ale ty jestes juz po temrminie, Dam Ci rade taka jak mi dala polozna , duzo chodzic , chodzic i chodzic...polecam spacer ale z kims wtedy moze nawet dzis urodzisz...

Ja tez wczoraj mialam wizyte w szpitalu - smialam sie ze moglam isc na USG , bo brzuszek jeszcze mam ....:-)
I tak sobie mysle czy my razem nie chodzilysmy na wizyty w szpitalu...

Ja z córka moja dzien przed porodem bylam na wycieczce w gorcha nad taki piekny wodospad a rano juz sie zaczeło...
trezba byc bardzo aktywna, bo jedna laska ktora lezala ze mna na sali , płakała z bolu a jej pielegniarka mowi ze jak bedzie tylko lezec to nic sie nie zacznie dziac bo glowka musi opasc i wkoncu zwlekła sie z lozna...

A u mnie dzis byla pielegniarka / z Filipem wszytko dobrze, zrobila nam test w pietki, zmierzyla go ma 50 cm. 2720g czyli waga po wyjsciu ze szpiatla poszła w gore a wazly 2640g (urodzeniowa 2854g) ob.głowki 34cm
Moj synek to Aniołek i robi mamie psikusy jak go przeieram to SIKA DO GORY , nawet oblal pielegniarke i sciane kolo przewijaka..:-D Kurde musze uwazac bo dla mnie to nowosc hihihi taka fontanna:-D
Ale mam wesolo...

A tu widok ze szpitala : ładny co ???

Ostatnia edycja:
Ja za parę dni wejdę w 30 tydzień a dzidzia czuję leży poprzecznie.. nie chcę CC ale nie chcę też tego przestawiania - no chyba, że to na 100% nie szkodzi dzidzi..

niec sie nie boj..dzidzia ma duzo czasu przewroci sie jeszcze do pozycji nietoperza..hehe..bedzie ok..

Sofik..fajny synus..chyba wszystkie chlopaki tak maja z siusianiem..moj Al tez za wszelka cene chcial we mnie trafic hehe ale nie ualo mu sie za to babcie i wszystko dookola spryskal jak dzielny strazak :-D

Sofik:-):-):-)fajnie ze jestes...przy chlopcach takie fontanny to normalne.. :D Nas Stasiu przy pierwszym przebieraniu w domu olal :)
A co do tego przekladania dziecka - mi sie tez wydawalo ze dziecko lezy w poprzek. A polozna ktora w tej kwestii ma nieco wieksze doswiadczenia wyczula glowke na dole(tam gdzie powinna byc) a pupke tak nieco z boku po lewej stronie brzucha.

Didi KasiaIrlandia dla mnie to nowosc takie sikanie , teraz to za kazdym razem mysle bedzie czy nie bedzie...
mam nadzieje ze strazakiem nie bedzie , nie mowie ze nie lubie strazaków podziwiam ich to co robia ale to bardzo nie bezpieczny zawod:baffled:

Hejka

Agusiek
- super sprawa ten słowniczek:tak: Dzięki ogromniaste:-)
Dobrze wiedzieć co nie co, bo jak usłyszę, że mam baby blues to przynajmniej będę wiedzieć, że na pewno nie chodzi o zanucenie dzidzi bluesowych melodyjek :-D
A tak serio to muszę wykuć te słówka i z poprzedniej listy też bo chcę wiedzieć co się będzie działo - szczególnie przy porodzie...

Widzę, że nowe mamy nam zniknęły a ciekawe jak ich porody przebiegły..:confused:

A powiedzcie mi kobiety jak wygląda w Irlandii CC :confused: bo ja się nastawiam na naturalny poród a wiadomo wszystko się może zdarzyć..

Ja mialam cc, straszono mnie od 35 tyodnia wiec mialam pietra.Alenie taki diabel staszny.Myslalam ze urodze naturalnie ( oj rodzilam ci ja rodzilam od srody do sooty w szpitalu) ale ze wgledu na stan przedrzucawkowy niebezpieczny dla mnie i dla dziecka zrobili szybko cc. Ja niestety wyladowalam pod ogolna narkoza ale daja znieczulenie zewnatrzoponowe i wszystko idzie szybciutko i gladko.Ogolnie dbaja o ciebie bardzo, sprawdzaja caly czas czy wszystko dobrze bo przeciez cc to nie zykle ciecie.
Bol po hmm coz no boli, bo w koncu przecinaja ci brzuch, pecherz i macice wiec niei ma co ukrywac - boli po,ale szybko sie dochodzi do siebie.Ja niestety pomimo iz szybiutko wstalam i chodzilam mam zrosty na macicy ktore mi strasznie dokuczaja.Nie moge dziwgac,musze uwazac jak wstaje bo czasem sie nadrywam no i jak dupka zmarnie tez bola.Ale krotko wiec spokoOgolne wraznie too nie jest zle.Dla mnie najwzniejsze ze moje dziecko jest zdrowe i jest na swiecie i ja tez jestem bo moglo sie rozie skonczyc.:-)
Hello dziewczeta.
Ja dzis mialam wizyte u poloznej. I tak : krew pobrana do badania(przeciwciala bo ja jestem - a maz +), w moczu cukier sie pojawil, takze jutro mam powtorke i jak znow wyjdzie cukier to czeka mnie test z glukoza<u nas ponoc w miare przyjemny>,
potem sluchanie serca dzidzi - jak dzwon Zygmunta bije :D, no i macanie brzucha - polozna stwierdzila ze glowka jest na dole, a jakby w razie w ok 36 tc dzidzia sie ustawila glowa do gory to ide do szpitala i tam lekarz mi ja przestawi....takze mam sie nie przejmowac :)
Dominisia - 3mam kciuki :D
kasia tak trzymaaj!

A moj synus nigdy nikogo nie obsikal!!! :-)
Moglam go spokojnie przewijac

oj moj obsikal raz i juz wiecej nie.Zawsze kladlam tetrowa pieluszke przykrywajac fontanne:-)

reklama
Moj Szymus tez juz pare razy mnie "olał":-Dtak to jest z chlopakami od samego poczatku "olewaja"rodzicow:-D.
Nie moge sobie tego wyobrazic jak moga przekrecic dzidzie w brzuszku:confused:.no ale miejmy nadzieje ze sama sie przekreci.
Ja tez mialam CC chociaz najpierw rodzilam SN.
To jest tak jak pisze Gastone.
Na pocztku jest okropny bol,wstac z lozka ciezko juz kaslac to dopiero wyczyn.
U mnie akurat jakis kaszel sie uaktywnil w szpitalu.
Frog bylam w Kilarnej jak dla mnie super.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry