reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam z wieczorka.
Dzionek nam szybko minął,mimo ze siedzielismy w domku bo padało.Igorio dzis w dzien wogóle nie spał,jakos mu sie niechciało.Zaraz wypije mleczko i położe go spac,bo juz widac zmeczenie.Zapomniałam Wam sie pochwalić,Igorek dzis zrobił dwa razy siku na nocnik,jestem zadowolona bardzo.:-)
Miłego wieczorku.

Ostatnia edycja:
Dziendoberek:)dzizyss s jak dzisiaj zimno no normalnie zima:(
A ja ide zaraz do kosciolka nie to ze taka swieta jestem ale kacpra klasa idzie i rodzce sa mile widziani a ze nie biore psikusia bo wiadomo diabelka do kosciola to nie za bardzo wiec maly relaxik sama w ciszy i w skupieniu:)
Mielismy w planach kolejne wakacje gdzies na wyspy kanaryjskie ale chyba sobie darujemy bo kasa kasa i jeszcze raz kasa.chcemy na swita wielkanocne poleciec i ja na wakacje z dzieciakami do pl i te wakacje to za duzo wydatkow z czegos trzeba zrezygnowac,ale sami gdzues na jakies 3dni to uciekniemy ale jeszcze niewiemy gdzie:)
Wichurko jak tam u lekarza?wszystko ok?
Ewelcia do carlow zamierzam pojechac jakos od 29paz do 4listopada na pare dni i sie zalapie na hallowen,kacper ma wtedy wolne ze szkoly a siedziec z nimi w domku caly tydzien to moge psychicznie nie dac rady:(

No prosze, siku do nocnika, brawa dla Igorka :)

Ja mam wizyte za tydzien :) Takze moze za tydzien o tej porze bede juz z powrotem w pracy i bede produkowac jak poszlo ;)

Mam pytanie, czy ktoraz z Was korzystala z opieki medycznej w Polsce, ale nie majac karty medycznej, a jedynie europejksa karte zdrowia?

Czytalam ostsatnio historie, o tym jak chlopak mieszkajacy i pracujacy w Irlandii, byl w Polsce, na grzybach, i niestety kleszcz, rodzice spanikowali i pojechali do szpitala, tam owszem, wyjeli mu kleszcza, ale potem NFZ wystawil rachunek na 100€ do HSE. Ten chlopak byl dodatkowo ubezpieczony, wiec jego ubezpieczyciel pokryl koszty. Ale gdybym to byla ja, gdize mam tylko to podstawowe ubezpieczenie, to bym musiala pokryc ten rachunek?

Wichurko-nie...jeśli macie europejske karte to nie płaci się za takie wypadki...co prawda owa karta pokrywa nagłe przypadki wyłącznie-ale ten do takowych należał,wiec nie wiem skąd rachunek(nie wszystkie przychodnie i szpitale respaktują te karty-zwłaszcza w mniejszych miejscowościach i stąd moze to zmaieszanie?Zapłacili jakby bez niczego prosto z ulicy przyszli...tak mi sie wydaje).Jako ciekawostkę dodam,ze przy bólu zeba tez można skorzystac za free z europejskiej-mój J sobie skorzystał;) Ale falstart z tym pytaniem-a mnie się wydawało,że czas tak szybko mknie;)
Biola-ja jak najbardziej do tych swietoszkowatych nie należę,ale lubię sobie wstapic do kościoła-tak na pogawędkę:)))oczywiscie bez dodatków swych 4ech;)
Gliwa-no brawa dla pojetnego Synka Twego!!!Chyba pójdzie szybciej niż myslałaś;)

Lubiaczanko, dziekuje :) Wlasnie tez sobie doczytalam wszystko na stronie hse, elegancko jest opisane :)
O zabki sie akurat nie boje /tata sadysta ;)

A cos ty, czas rzeczywiscie szybko mija :) Jeszcze tylko tydzien do wizyty, a jak przyszedl list to bylo ponad miesiac czekania ;)

ALe sie ciesze, ze dzisiaj piatek. Po pracy jade do Woodiesa podpatrzec, czy nie ma jakis ladnych ozdob jesiennych do mieszkania :)
_______
A co do Halloween to jeszcze nie wiem, czy bede dzieci przyjmowac...... Jak maz bedzie w domu, to pewnie tak, ale jak bedzie pracowac to chyba jednak za bardzo boje sie tych nackersow z drugiej strony ulicy :/

A, wczoraj zalozylismy wreszcie firaneczki :) I klaps, bo sie okazalo, ze jedna firnkaa, owszem, skrocona jest, ale nie przyszyta, wiec maz bedzie musial poraz kolejny jechac :D :D a mowilam - sprawdz na miejscu, czy wszystko jest w porzadku :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.Dzis z Igorkiem pospaliśmy do 11 godzinki prawie,ale sie wyspałam.Wczoraj poszlam spac kolo 1.Po południu ide do fryzjera z małym,bo juz ma za długie włoski,szybko mu strasznie rosna.
Wichurko ja korzystam z karty europejskiej w Polsce.Dobrze ze ja mamy.Bo tak by było kiepsko.
Lubiczanko no zobacze jak dalej pojdzie.:-)
No nic zmykam,trzeba ogarnac w domku i siebie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry