reklama

Mamy z Irlandii!!

Ryanair wprowadzil kilka dni temu tylko odprawe online nie ma odpraw na lotnisku wiec jesli nie wydrukujesz potwierdzenia to jest 40 euro kary na lotnisku. A żeby dodac przedmioty wejdz i kliknij zarzadzaj rezerwacja i tam sie dodaje różne rzeczy online za opłata.

pozdro
kurde ja to moge nie wiedziec, bo nie mam ostatnio zbytnio czasu na podczytywanie glupich nowinek ryanaira, ale ta baba z biura podrozy powinna to wiedziec no nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nawet sie mnie nie zapytala o ta odprawe :angry:to co ja mam teraz zrobic??? wejsc w zarzadzaj rezerwacja i odprawic sie online skoro przy kupnie biletu zaznaczyla opcje odprawa na lotnisku???
nie dosc ze wiecej zaplacilam za bilet i zaplacilam tej babie niedouczonej to jeszcze mam im placic na lotnisku ....no oni chyba ocipieli...skoro chca sie calkowicie wycofac z tej odprawy na lotnisku to powinni wogole zlikwidowac taka opcje kupna biletu barany jedne:wściekła/y::wściekła/y::angry:brrrr...ale jestem zla....

reklama
agusiek spokojnie.Sprawdź najpierw czy to dotyczy rodzin z dziecmi.Bo jak my lecieliśmy z Pl do ROI to nas to nie obowiązywało bo infanta nie dało się odprawic online ;-)
Najlepiej zadzwoń do ryanaira i się dowiedz....
Tak na szybko skopiowałam co wyczytałam:
Who can Check-In online?

All passengers using online check-in must present their valid passport or a valid National Identity Card issued by the government of a European Economic Area (EEA) country which matches the document details printed on their online boarding pass, at both airport security and the boarding gate (see paragraph headed "Documentation" for details of accepted EU/EEA National Identity Cards).
From the 19/3/09 all passengers (bar exceptions below) will be able to check-in online.
Passenger can check-in online for one of both of their flights from 15 days up to 4 hours before the scheduled flight departure time of the flight on www.ryanair.com
The following passengers do not qualify for Online Check-in:

• Children aged between 14 and 15 years travelling alone - PLEASE NOTE - Ryanair will no longer accept unaccompanied minors under the age of 16 from the 1st October 2009 onwards
  • Passengers travelling with infants (*)
  • Passengers travelling with driving licences as their form of photo-ID
  • Online Check-in is not available from Moroccan Airports
Where a passenger is unable to avail of Online Check-in by reason only of a matter marked (*) above any airport check-in fee paid will be refunded upon application. A refund of the airport check-in fee is only applicable to the person unable to avail of the service and not all passengers in the reservation.
A refund of the airport check-in fee is only applicable to the person unable to avail of the service and not all passengers in the reservation.

Jakby nie było,masz do 4 godzin przed odlotem by odprawic się online

Anineczka no wlasnie zmienili od 13 maja::wściekła/y:

News Release

13.05.09​
Ryanair Moves to Web Check-In Only

ON ALL NEW BOOKINGS
PASSENGERS WITH INFANTS CAN NOW CHECK-IN ONLINE

Ryanair, Europe’s largest low fares airline, today (13 May 09) confirmed that from Wednesday next (20th May) all new passenger bookings, including those travelling with infants and checked in bags, will move to online check-in and ‘bag-drop’ only as Ryanair phases out the use airport of check-in desks from its 146 airports by 1st October next.

From Wednesday Ryanair will no longer accept bookings for unaccompanied minors (under 16 years old) while all new bookings will require passengers (including infants and domestic flight passengers) to hold a valid passport or valid national identity card.

Accordingly, Ryanair will remove its £10/€10 airport check-in fee and introduce a £5/€5 online check-in fee per person, per flight, on new bookings, other than promotional fares (fares of “Free”, “€1” and “€5” will include web check-in on a free of charge basis), while a €40/£40 ‘boarding card re-issue fee’ will be introduced to encourage all passengers to arrive at the airport with their pre-printed web check-in boarding card.

moja corka jest z 15 listopada...

Ja mieszkam 8km od Clonmel w Kilsheelan..;-)

ja córke 2 tygodnie przenosiłam;-)
lukne na mapie,gdzie ta miejscowosc,bo czesto jestem w clonmel i dzisiaj tez jade zapisac mojego na prawko:-D

dziewczyny a co z odprawą jak ja dawno kupiłam bilet na lipiec z odprawą na lotnisku? nie będą juz odprawiac?mam sie odprawic on-line? taka odprawa jest chyba tansza? to co z moją kasą?

Ostatnia edycja:
witajcie

Agusiek..ja tez ece do PL bilek mam kupiony a lece 17 czerwca z dziecmi..z tego co wiem dprawa online bezi eobowiazywala tych ktorzy bilety kupia po 18 maja... ale z niemletami nie obowiazuje online tylko na lotnisku

ja córke 2 tygodnie przenosiłam;-)
lukne na mapie,gdzie ta miejscowosc,bo czesto jestem w clonmel i dzisiaj tez jade zapisac mojego na prawko:-D

dziewczyny a co z odprawą jak ja dawno kupiłam bilet na lipiec z odprawą na lotnisku? nie będą juz odprawiac?mam sie odprawic on-line? taka odprawa jest chyba tansza? to co z moją kasą?

to jest jak jedziesz na waterford ...;-) nie jest daleko , ja czesto bywam w clonmel ...

Cześć kobietki co do lin lotniczych R to zmienili że trzeba się odprawiać przez internet.:tak:Fajnie macie że lecicie na wakacje do Polski ja niestety nie, ale siostra przylatuje do mnie z dziecmi na 3tyg.W maju przyszłego roku myślę że tak bo chcemy synkowi zrobić komunie w Polsce ale to jeszcze nic pewnego M poleci w wrzesniu to mysle ze załatwi tą komunie z księdzem,.i chrzest przy okazji :-DAle jestem happy bo synek dostał się do szkoły w Galway na 3godzinki w soboty ,szkola od września ma być bezpłatna i mieć zgode ministerstwa oświaty to może będa jakieś świadectwa ważne potem w Polsce.A tak to ok ja nadal walcze z wzdęciami.Pozdrawiam

Emili a jadlas sliwki z puszki?
Mnie pomagaly to moze Tobie tez by pomogly:tak:
Ale kreca w tym R juz sami nie wiedza co maja wymyslec:no:
Mi do Wawy tylko Aerlingus zostal,a do Lodzi mogla bym R,ale jak by cos to wole Wawe:tak:

witajcie dzis znalazlam na forum:kawa_kawa_kawa
Ja biore trzy łyżki najtanszej sypanek kawy. zalewam gotującą wodą tak zeby wyszła taka papka. jak sie zaparzy to odlewam tej wody ile sie da. Ziarenkami sie nacieram po umyciu. jak juz sie wytre to smaruje sie oliwką. Robie to srednio co drugi dzien, ale zdarza sie, ze trzy dni nie robie, apozniej zrobie dwa razy z rzedu. dziewczyny chwala sobie ze pomaga na celulitiussssssssssssssss,wygladza skore itd...........dzis spróbuje hehhehe

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.Ttak dla informacji wklejam wam maila zwrotnego ktory dostalam od servisu konsumenckiego firmy nutricia na moje pytanie.....Czy Aptamil to Bebilon ?

"Dzień dobry,

Dziękuję za skontaktowanie się z nami. Dostępny w Polsce Bebilon to w
Irlandii Aptamil.

Bebilon 1 to Aptamil First, Bebilon 2 to Aptamil Follow on. Nie mamy w
Polsce odpowiednika mleka Bebilon 2 Extra Hungry.

Dla dziecka 9. miesięcznego polecamy mleko następne Bebilon 2 i Bebilon 2
DobraNoc.
Bebilon DobraNoc, dzięki starannie dobranym węglowodanom, zwiększa poczucie
sytości i pomaga dziecku dłużej czuć się najedzonym. Bebilon Dobranoc jest
przy tym lekko strawne, dzięki czemu dziecko może spokojnie przespać całą
noc."

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry