reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczka- jak wyjezdzamy na weekend to koty zostawiamy same w domu. Kot sobie rozdysponuje jedzonko sam no i robi do kuwety takze spoko. Natomiast jak jechalismy do PL na dwa tygodnie to musielismy wynajac taka pania z agencji i ona przychodzila do nas co drugi dzien, sprzatala kuwety i karmila koty. Ale nie bylismy z niej za bardzo zadowoleni, bo zastalismy dom w ruinie jak wrocilismy tzn. Pani nie raczyla zrobic nic ponad to, czyli jak koty przewrocily jakis kubek to ona go nie podniosla i tak sie nazbieralo, ze nie moglismy poznac mieszkania. Nastepnym razem bedziemy wiec musieli oddac koty do hotelu dla zwietzat. Za 2 tygodnie chcieli za to ponad 300 e takze troche duzo. Pani wziela 180, ale niezbyt sie to oplacilo...:tak:

reklama
Misia83_83 - mam właśnie nadzieje, że Ryanair nie będzie robił problemów.. :baffled: bo już raz mnie zdenerwowali jak nie znali własnych przepisów.. :wściekła/y:

Anineczka - opis pieska jest genialny :-)
"Recepta na shih-tzu? Weź odrobinę lwa, kilka łyżeczek do herbaty króliczka, kilka gramów domowego kota, jedną część królewskiego błazna, odrobinę primabaleriny, szczyptę starego Chińczyka, nieco żebraka, łyżeczkę małpy, ciutkę małej foczki, dużą porcję misia - przytulanki, uzupełnij to wszystko psami z Chin i Tybetu."
Ale mi się marzy huski..:happy2:

moniadan ja tez kiedys mialam zastoj mleka czyli zrobil mi sie wielki guz w piersi i przykladalam goraca pieluche i dostawialam syna bo laktator jakos nie dawal rady wyciagnac mleka i pomoglo a co do tego zeby zgubic mleko to babciny sposob jaki znam to scisnac mocno piersi bodajze pomaga.
kapusta tak jak ktoras z dziewczyn pisala jak najbardziej jest wskazana b pomaga bolacym piersiom.

Anineczka co do psiaka to tez b bym chciala bo zawsze w pl mialam psiaka ale tak jak piszesz problem z naszymi wyjazdami do pl i na wakacje (chociaz milo by bylo gdyby nie robili takich problemow z przewozami zwierzat)chociaz niewiem czy dalabym swojego psiaka do luku bagazowego widzac jak czasami wyglada moja walizka po locie.

monaliza- ja to przeżyłam 2razy w Polsce i tu.W Polsce było puste jajo płodowe.które też wyczyścili i nic nie mówią dlaczego tak się stało.Tu pojechałam tak jak ty bo plamiłam murzyn zrobił USG i stwierdził 5tydz ale nic nie rośnie nie ma serduszka.:-(Na drugi dzień do wyczyszczenia :wściekła/y:już nie było potrzeby o 7rano sama się wyczyśćiłam i to litry krwi cały płód.dojechałam do Galway do szpitala czekalam 4godz dostałam jakieś tebletki w pochwę i dziękujemy.Nikt ci nie powie przyczyny dlaczego.Usłyszałam w Polsce od lekarza mojegą taką;;po prostu pani Kasiu pani organizm jest zdrowy i wydalił coś co było chorę i tak miało być.Więc główa do góry i próbuj po miesiącu następne jeśli chceż bo to najlepiej nie czekaj roku jak ja.Przepraszam za ten post wiem że powienien być w poronieniach ale chiałam jej odpisać.Pozdrawiam:-D

emili dokladnie to samo mialam puste jajo plodowe 10 tc i tak samo lekarz powiedzial mmojemu mezowi.dla mnie to byla wielka tragedia dla nich cos normalnego

Anineczka co do psiaka to tez b bym chciala bo zawsze w pl mialam psiaka ale tak jak piszesz problem z naszymi wyjazdami do pl i na wakacje (chociaz milo by bylo gdyby nie robili takich problemow z przewozami zwierzat)chociaz niewiem czy dalabym swojego psiaka do luku bagazowego widzac jak czasami wyglada moja walizka po locie.
U nas pozostaje chyba tylko liczyc na przyjaciół i rodzinę :dry:
Choc to nie głupi pomysł,trochę jej tu mam :-D
Ja też w życiu nie oddałabym psa do luku bagażowego.Biedactwo klaustrofobii by się nabawiło...

Co do pełnych cycuchów to mogę tylko powiedzic co zrobiłam by spalic mleko,ale ty Moniadan chcesz dalej karmic?
Choc w sumie to mogę napisac by nie brac przez jakis czas gorących kąpieli (ale widzę,ze to się nie pokrywa z tym co koleżanki napisały :-D ) bo wzmagają laktację.U mnie były zmrożone szmatki na cyckach,pod nimi rozgniecione liście kapusty białej i mocne ściśnięcie się bandażem elastycznym :tak:

Anineczka kapusta pomaga na zgubienie jak ja oblozysz i mocno scisniesz-ja tak zgubilam troszeczke pokaremu ktorego mialam tylko w jednej piersi.
Natomiast na twarde piersi goraca woda a takze kapusta tylko nie wolno mocno sciskac,ona tak jak by dziala przeciw zapalnie.
Tak wyczytalam kiedys w necie i tesciowa i mowila:tak:.
Babcine sposoby:-D

Anineczka kapusta pomaga na zgubienie jak ja oblozysz i mocno scisniesz-ja tak zgubilam troszeczke pokaremu ktorego mialam tylko w jednej piersi.
Natomiast na twarde piersi goraca woda a takze kapusta tylko nie wolno mocno sciskac,ona tak jak by dziala przeciw zapalnie.
Tak wyczytalam kiedys w necie i tesciowa i mowila:tak:.
Babcine sposoby:-D
tez obkladalam kapusta i powiedziala mi to irlandka:-)dziewczyny w paszporcie irlandzkim narodowosc dziecka jaka powinna byc wpisana POLSKA CZY IRLANDZKA?????????

No co jest dziewczynki ;-)
Nikt nie odpowie Julci :confused:;-)
Ja bym powiedziała,że w narodowośc zawsze wpisuje się POLSKA.
No chyba,że ktoś ma obywatelstwo Irlandzkie ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry