reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja po miesiącu karmienia też dałam sobie spokój brodawki pogryzione mały pił godzine po pół godziny spał i znów pił :tak:lekarz powiedział kobieto nie męcz się choć bardzo chciałam cycki duże a puste.A od starszej pani się dowiedziałam żeby stracić pokarm nosić stanik bardzo wysoko czyli naramki od niego związać żeby piersi były wysoko bolało spałam tak ale 4dni i pomogło.A teraz też będe próbować może się uda.;-)A co do paszportu to pisze że obywatelstwo Irlandzkie

reklama
Tak wlasnie myslalam ale dostalismy paszport i pisze ze irlandzkie:baffled:
Ano tak pisze...u nas tez... Nie ma mozliwosci dostania irl paszportu nie majac irl obywatelstwa....czyli wychodzi na to ,ze decydujac sie na wyrobienie dla dziecka irl paspzortu poniekad decydujemy ze dziecko bedzie mialo obywatelstwo irl.?...nie mam zielonego poejcia jak to dziala no ale skoro tak jest tam wpisane....hm

Ostatnia edycja:
Ano tak pisze...u nas tez... Nie ma mozliwosci dostania irl paszportu nie majac irl obywatelstwa....czyli wychodzi na to ,ze decydujac sie na wyrobienie dla dziecka irl paspzortu poniekad decydujemy ze dziecko bedzie mialo obywatelstwo irl.?...nie mam zielonego poejcia jak to dziala no ale skoro tak jest tam wpisane....hm
Kurcze ciekawa sprawa :dry::tak::tak:
To teraz wy,mamy możecie się starac o irl.paszport? Jako,że dziecko irlandzkie?
Hmmm ciekawe,ciekawe :tak::tak:

Ja po miesiącu karmienia też dałam sobie spokój brodawki pogryzione mały pił godzine po pół godziny spał i znów pił :tak:lekarz powiedział kobieto nie męcz się choć bardzo chciałam cycki duże a puste.A od starszej pani się dowiedziałam żeby stracić pokarm nosić stanik bardzo wysoko czyli naramki od niego związać żeby piersi były wysoko bolało spałam tak ale 4dni i pomogło.A teraz też będe próbować może się uda.;-)A co do paszportu to pisze że obywatelstwo Irlandzkie
no wlasnie ja mam doje a nie cycki bo wielkie ze szok ale chyba mleko malo tresciew bo mala mi od 2-3 dn drze papuse ze szok...wczoraj kupilam kartonik jednorazowy Aptimela aaby zobaczyc czy bedzie pila po co kupowac odrazu cala wielka pake no i najpierw pociagnela troszke cyca..pozniej wypila 50 tego mleczka ...i spokojna byla...pozniej jeszcze cycka dociagnela chwilke i przysnala na 5 min... zrobilam jej kompiel bo niespala ..i po wszystkim darla sie na nowo wypila 10 tego mleczka i spi...obudzila sie ..uwaaaga o 4:30 zasnela po 20 dostala cyca 1 i 2 i spi teraz po wielkiem kupaniu oczywiscie..bynajmiej jeszcze spi..hehe...wiec chyba bede dokarmiala ja Aptimelem..a cyc tylko by sciaga mlego i po jakims czasie tylko butla zoatanie..hehe a tk chcialam to dziecie tez karmic ale chyba nie bedzie mi dane...nie to mleczko

a tak w ogole to witam mamuski ;-)

No widzisz Didi, mi te nie było dane :sorry2: a też chciałam
Moja pije NAN - Polskei mleko, na razie ok, ale wczoraj od 20 do 0:30 budziła sie co 10min i płakała, chyba ją brzuszek bolał, M udało sie wcisnąć jej smoczek i to ją uspokoiło, w koncu zasnęła i obudziłą sie o 4:30 wypiła 80ml mleczka i spała do 8 wypiła znow i spi do teraz :tak:

a ja męcze sie z piersiami, przyłożyłąm wczoraj kapustę i po chwili tak mnie zaczęło swędziec, musiałam szybko zdjąć to i się umyć, chyba jakies uczulenie na kapuste :baffled:

hey laski!!!
Nie bylo mnie jakis czas i jeszcze nie bedzie, bo mamy problemy z netem.Jestem ciekawa, co ciekawego sie u was wydarzylo, oj ciezko bez neta,mowie wam. Bedziemy mieli chyba za jakies2 tyg, nie wczesniej :-(

moniadam widze,ze urodzilas GRATULACJE!!!!!!!!!!

Hej mamuski :-)

Moniadan ja robilam sobie goraca kapiel, bralam ze soba pieluszke tetrowa moczylam ja w wodzie, przyladalam mokra do piersi i przez nia masowalam ale lekko (golych piersi nie moglam dotknac tak bolaly). Gdy juz troszke rozmasowalam zwlaszcza te ztwardnienia to w wannie sciagalam laktatorem taką ilosc aby nie czuc takiego bolu, bo mowia ze nie nalezy sciagac do konca bo wtedy produkcja rusza cala para na nowo:-D:szok:. Po kapieli zakladalam stanik w niego pakowalam kapuste i obwiazywalam sie chusta dosyc ciasno i tak szlam spac. Rano bylo zawsze troche mleka ale juz nie tyle wiec znowu sciagalam troszke laktatorem i obwiazywalam sie na nowo. To obwiazywanie duzo pomaga, kiedy raz sobie darowalam rano znow mialam pelne i twarde baniaki:-D:no:.
A z tym zdjeciem to tez jestem ciekawa gdzie moge zrobic???:confused:

Anineczka jak tam poszukiwania pieska? masz juz jakas hodowle na oku?:-)kurcze zazdroszcze Ci malego mopa:-D, ja tez bym chciala miec tu swojego sharpejka no ale niestety wszystko sie tak przeciagnelo kwarantanna badania, pozniej problem z transportem (tanie linie nie przewoza), teraz urodzil sie nikos wiec nie bardzo i moj piesio mieszka u dziadkow nadal:dry: ale widujemy sie na skypie:-D
Didi powinnas byc zadowolona z aptamilu. Moj maly na poczatku mial problemy z kupka, ale teraz duzo go dopajam woda i jest ok...no i te kartoniki to wygoda choc jeszcze nie probowalam a mam w domciu...ale moja znajoma mi mowila ze jej cora pije to mleko ale kartonikow nie chce za bardzo:baffled::confused:wiec musze sprobowac
Hey larcia witaj :-)ale masz przerabane:baffled::-Da co przeprowadzka czy co sie stalo?
Miska to caly dzien teraz z pilota do dekodera strzela:-D:-D

A ja jestem wsciekla bo moj m pojechal na ryby i zabral mi wozek w bagazniku:wściekła/y:a moj maly mi daje popalic, a tak na spacerku by pospal... wrrrr....udusze jak wroci:-D
pozdr

Moniadan- takie zdjecie mozna zrobic w niemalze kazdej aptece:-)

A nie myslalyscie dziewczyny o zgloszeniu sie do tej poradni laktacyjnej przy szpitalu? Mielismy dzis kolejne zajecia szkoly rodzenia. Prawie cale o karmieniu piersia. Polozna bardzo namawiala zeby korzystac z tej poradni.

A tak wogole to dziendobry dziewczynki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zdjęcia do paszportu w aptece :szok: ja widziałam takie budki w Dunnes Store ale to w Clonmel..;-) a w Dublinie też je widziałam chyba w Tesco.. W Galway to ja nawet jeszcze nie byłam.. :no: Chyba, że chodzi Wam o prawdziwego fotografa..to tego to już nie mam pojęcia...:confused:
A jak czytam o Waszych problemach z piersiami to aż się boję co mnie czeka..:baffled: Koduję w pamięci co i jak.. bo w sumie to jeszcze mam 3 dni.. :-) - oczywiście jeśli Patryk przyjdzie na świat według planu :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry