reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Hej dziewczynki!!
My dzis prawie caly dzien na dworku bylismy,takie dzis cieplo chociaz troszke padalo to malego z wozkiem do kuchni wstawilam i dalej spal:-D.
Misia dobre jest to co polozna o Irlandkach powiedziala:-Dwstydliwe:-D
Jak urodzilam to na sali ze mna byly dwie Irolki i Polka.Jedna Irolka probowala karmic cycem ale byla po cc i nie miala pokarmu tak jak ja,ale przystawiala mlodego.
A druga byla bardzo zdziwiona ze my we dwie i ta Irolka chcemy karmic piersia,jak ja spytalam czemu ona nie chce karmic to powiedziala ze jest ciezko,trudno i ze ona nie ma zamiaru spedzac calych dni tylko z dzieckiem:baffled:

Zdjecia do paszporu robilismy sami i zanieslismy do apteki tam nam pani wywolala cos jeszcze przestawiala z tymi zdjeciami i zaplacilismy 0.69ec.

Dziewczyny czytalam ze jak wasze maluchy maja paszporty Irlandzkie to i obywatelstwo.
Teraz sie zastanawiam jak to bedzie jesli moj syn dostanie paszport to potem jak wrocimy do PL to on caly czas bedzie mial to obywatelstwo Irlandzie,czy jak?czy mozna mu pozniej zmienic?
Nie dokonca wiem jak to bedzie:-D
Moze mnie ktoras uswiadomic?

Czesc dziewczyny mam do was pytanie moze nie tak ja ale moja znajoma:sorry2:a wiec do sedna sprawy:jest ona juz tu 4 lata z facetem maja 2 dzieci ale jak to bywa sie nie uklada,.........ona przepracowala tutaj 1 rok a w polsce 10 lat i wlasnie z tym zwiazane pytanie czy jakby zostala sama czy ktos jej tu pomoze chodzi mi o jakis zasilek itd,jesli mozecie cos doradzic to piszcie..........dzieki

Hej dziewczyny
Ja oczywiscie zapracowana hihih
Anieczka dobra masz pamięc zdjecia robiłam sama połozyłam malego na przescieradle wyjadrowałam i super fotka wyszla i taka mial w paszporcie.

MoniaD ciepła kąpiel mi pobudzała laktacje ale potwierdzam ze kapusta mi pomogła:)Ale każdy ma inaczej.

My dzis pojechalismy na zakupy Oli wział swoja skarbonke z pieniazkami i kupil sobie swoje 1 autka ale był ubaw:)

Byłam w pound world i sa tam fajne rzeczy kupiłam takie zwykly kalendarz na 2009 z kartkami do drukowania zdjec i na nich drukujecie swoje i dzieci zdjecia i wklejacie w miejsce na kazdej stronie kalendarza i powstaje fajny kalendarz jak juz go zrbi to sie pochwale i kupie wiecej i wysle babciom bo załaczona jest tez koperta:)
I kupiłam jeszcze takie kartki z dniami tyg i sie wpisuje zadania dla dzieci np ubieranie mycie zebow itp i sa do tego naklejki i nagradza sie dziecko kazdego dnia gwiazdka a na koniec tyg cos w nagrode takie cos było w superniani oczywiscie po 2 euro wiec kupiłam:) ale sie rozpisałam:)

Wspólczuje mamom bez internetu ja to codziennie przynajmniej na 10 min siadam:)

Anieczka fajny pies powodzenia:)

pozdro

Julia
kolezanka najlepiej jakby poszła do citizen information i tam sie poradziłą pracuje tam polka bo zalezy ile ma oplaconych składek, pewnie nalezy jej sie zasiłek dla rozwódek i na dzieci ale tak ciezko napisac bo kazdy jest traktowany inaczej zalezy od lat pobytu pracy itp tzw mean test.Lub sa ludzie ogłaszaja sie w pomocy soclanej załatwianie itp ty nic nie robisz a oni za ciebie lataja z papierami tylko trzeba zapłącic jakies 50 euro.
The Department of Social and Family Affairs
powodzenia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamcia mamy taka karteczki z dniami tygodnia sprawdzaja sie rewelacyjnie...
Mamy napisane jedzenie, mycie , sprztanie, ubieranie, nie sikanie do lozka(bo jest z tym duzy problem) buuuu

Wlasnie co zrobic ze oduczyc sikania ??? juz to trwa 5 m-ce i moze sa 3 dni na miesiac jak sie nie zsika:confused:

Joannn jestes czy juz sie rozdwoiłas ????

Wiecie to ja teraz sama nie wiem co mam zrobic z tym paszportem irl. kurde wydaje mi sie ze jak bedzie juz wpisane IE obywatelstwo to w PL juz nie mzona sie strac o paszport, mam racje czy sie myle???

Moja córka zachwycona przedszkolem, Pani mowi ze swietnie sobie radzi... jestem zniej dumna!!!:-)

Mala zrobila sie bardziej samodzielna, rano bez problemów sie ubiera myje , mowi ze musi byc piekna... do przedszkola....
Uczy sie slowek jak burza, dzis sama poszła kupic loda(przyjezdza pan na osiedle) w szoku jestem ale tak pozytywnie...
Moj mala córeczka juz jest taka duza!!!!

Julia napewno jej sie należy One Parent Family Payment, ja to miałam po roku pracy

dziewczyny wiem ze to nie te forum ale moze którys z waszych mężów by wiedział, padł mi mechanizm wybierania biegów ten co jest na skrzyni biegów i nie moge znaleźć tego na necie bo nie wiem jak to precyzyjnie nawac, pomóżcie jak możecie

Ostatnia edycja:
MartaF to jeszcze nie naprawilas auta :-( szkoda ...

Kamcia pije do 19 potem nieee, wysadzam ja ok., 23/24 w nocy, a ona i tak sie zsika:baffled: juz nie wiem co mam robic:nerd:
Juz sie zaczynam martwic czy wsyztko z jej nerkami ok:confused:

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny! Możecie mi coś polecić na dziąsełka dla małej, bo zaczyna ząbkować (nie sądziłam że to tak szybko nastąpi:szok:), może być dostępne tu lub w PL
Kurcze dziewczyny współczuje wam problemów z piersiami, ja od początku karmie piersią i jak do tej pory wszystko jest ok ale nie wiem jak to będzie jak już jej te ząbki wyjdą:baffled:

reklama
Monia w kazdej aptece jest zel na dziasełka...
ja tez karmie piersia, mialam kilka kryzysów ale naszczescie mam je juz za soba...

MartaF kurce moj m nie ma pojecia , ale chodzi co o pl czy ang. nazwe??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry