reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ja tylko na chwilę, przypomnieć o swoim istnieniu :-)

Nie nadrobię wszystkiego, nie dam rady po prostu, takie gaduły jesteście :tak:
Wiem z NK, że dołączyła do naszych dzieciaczków z irl mała śliczna Emma :-)

Ostatnio na nic nie mam czasu, dzień ucieka mi przez palce.

Pochwalę się tylko, że mój Franio już biega :-). Zaczął chodzić jak miał 10 i pół miesiąca :-). Teraz ledwo za Nim można nadążyć...

Czas pędzi jak szalony, rok temu biegałam sapiąca z wielkim brzuchem i modliłam się, żeby to było "JUŻ", bo wydawało mi się, że moja ciąża trwa całą wieczność :-). A teraz mam wrażenie jakby to było miesiąc temu, a nie rok.
I coraz częsciej nachodzą mnie myśli o kolejnym Dzidziusiu, ale na 100% jeszcze nie teraz. No chyba że się zdarzy ;-)...

Postaram się zaglądać częściej żeby być na bieżąco.

Aaaa. Misia, przeczytałam o tym dlaczego rzekomo Irlandki nie karmią piersią :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Oplułam monitor :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

DZiewczyny nie wiem czy czytalyscie ale ryanair wkoncu sie jakos ustosunkowal do swoich newsow Ryanair - Notice : IMPORTANT INFORMATION:  Online Check-in
Magdalena gratuluje - dzielny synek :-) teraz pewnie łapiesz co mozesz i co zdazysz:-D:-D:-D powiadasz ze tak zlecial ten rok:confused:ja bym chyba nie chciala zeby tak mi szybko zlecial ten pierwszy roczek bo dla mnie to najlepszy okres:-):tak: - jeszcze nie biega ale juz sie smieje :-D;-)
Sofik Tobie tez gratuluje tak zdolnej coruni :-) zapewne to po mamie;-)

Dziewczyny a czy ja moge zrobic zdjecie malemu cyfrowka, zgrac na usb i zaniesc gdzies do wywolania, ale gdzie do apteki np? I czy to zdjecie ma byc zrobione na wprost czy jakos bokiem i na jakim tle, czy to wazne??:baffled::confused::sorry2:

(...)Joannn jestes czy juz sie rozdwoiłas ????
(...)
Jestem, jestem.. Właśnie spać nie mogę :baffled: Zgaga i brzuch się stawia.. Ale jak kiedyś nie dowierzałam, gdy Didi pisała, że jej pomaga na zgagę leżenie na lewym boczku tak w tych ostatnich miesiącach rzeczywiście pomaga. A w każdym razie kładąc się na prawy bok od razu zgaga się pojawia :angry: Dziś akurat nic nie pomaga..ani lewy boczek, ani Rennie :-(
Hej dziewczynki!!
My dzis prawie caly dzien na dworku bylismy,takie dzis cieplo chociaz troszke padalo to malego z wozkiem do kuchni wstawilam i dalej spal:-D.
Misia dobre jest to co polozna o Irlandkach powiedziala:-Dwstydliwe:-D
Jak urodzilam to na sali ze mna byly dwie Irolki i Polka.Jedna Irolka probowala karmic cycem ale byla po cc i nie miala pokarmu tak jak ja,ale przystawiala mlodego.
A druga byla bardzo zdziwiona ze my we dwie i ta Irolka chcemy karmic piersia,jak ja spytalam czemu ona nie chce karmic to powiedziala ze jest ciezko,trudno i ze ona nie ma zamiaru spedzac calych dni tylko z dzieckiem:baffled:

Zdjecia do paszporu robilismy sami i zanieslismy do apteki tam nam pani wywolala cos jeszcze przestawiala z tymi zdjeciami i zaplacilismy 0.69ec.

Dziewczyny czytalam ze jak wasze maluchy maja paszporty Irlandzkie to i obywatelstwo.
Teraz sie zastanawiam jak to bedzie jesli moj syn dostanie paszport to potem jak wrocimy do PL to on caly czas bedzie mial to obywatelstwo Irlandzie,czy jak?czy mozna mu pozniej zmienic?
Nie dokonca wiem jak to bedzie:-D
Moze mnie ktoras uswiadomic?
Ewelcia86 - sama już zgłupiałam jak to jest z tymi paszportami.. Siostra mojego męża to ma niezłe przeboje bo okazuje się, że jej syn mający kilka miesięcy ma już obywatelstwo Irlandzkie (bo mieszkają w Irl.odpowiednio długo) ale jej starsza córka mimo, że miała pierwszy paszport Irlandzki nie jest ani Irlandzkiego obywatelstwa, ani Polskiego! Czyli chyba jest dzieckiem całego świata :-D Teraz to wyjaśniają przez adwokatów..:baffled: ale, że oni kupili tu dom, to raczej powinni dać małej też Irlandzkie obywatelstwo, tak przynajmniej twierdzi adwokat.. :happy2:
Ale taniuśko wyszło Cię to zdjęcie. To ja też w domu zrobię dzidzi zdjęcie jak będę się starać o paszport. :tak:
A co do pogody to u mnie wciąż w kratkę.. Z rana ślicznie słonko świeci a w południe już chmury i deszcz.. Potem słoneczko i znowu deszcz.. Jak widzę na zdjęciach jaka śliczna pogoda jest w Polsce to aż mnie coś bierze..:wściekła/y: Kiedy będzie cieplutko??? :confused:
(...) mój sie dalej męczy przy aucie i kombinuje zeby sie dało tą 1 wbić, do tej pory nie narzekałam na te auto bo wygodne, mało pali i wogóle a tu taka niespodzianka akurat dzisiaj:wściekła/y:
A jakie Ty masz auto? Bo my właśnie planujemy kupić samochód i dobrze by było kupić nie psujące się ;-) bo wiem, że tu ciężko o jakąkolwiek naprawę..
Życzę szybkiej naprawy Twojej bryki! :-)

Ostatnia edycja:
Emigrantki.com :: Zobacz temat - podwojne obywatelstwo
tutaj co nie co o obywatelstwie.
Niby Polska nie akceptuje dwóch obywatelstw,ale przymykają oko na to.Tylko ,że w każdym kraju legitymujemy się dowodem/paszportem danego kraju. :-D

Też mi się tak wydaje, przecież dużo Polaków ma prawo dla swoich dzieci wyrobić irlandzki paszport, więc prawo unijne na to pozwala, a przecież my jesteśmy w Unii

ponawiam moje pyt czy irl obchodzi dzien dziecka:-)czy dzieci maja tutaj jakies swieto
Własnie, ciekawe jak to jest, bo przecież w Polsce o Dni Dziecka mówi się Międzynarodowy Dzień Dziecka

Witam!
Sofik gratuluje tak bystrej córci i cieszę się ze podoba jej się w przedszkolu, mój E jest bardzo nieśmiały i w życiu nie poprosił by sam o loda :baffled:

Dziewczyny ale czy narodowość to jest to samo co obywatelstwo??? O o bywatelstwo nie jest tak prosto, a narodowosc irlandzka dlatego, że dziecko urodzone w Irlandii, no ale nie znam sie za bardzo na tym wiec nie wiem

Joann kurcze to juz za momencik urodzisz, powiedz jak sie czujesz psychicznie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry