reklama

Mamy z Irlandii!!

chodzi o pl nazwe albo stronke inernetową ze zdjęciem tego mechanizmu zebym mogła pokazac w serwisie

lepiej porozmawiaj z lekarzem na temat tego sikania bo nie powinna córcia juz sikac
PS masz prześliczne dzieciaczki i jak naprawie tego złoma to przyjade na zywo zobaczyc

reklama
Julia-właśnie nie dawno koleżanka miała taką sytuacje mąż ja pobił i poszła na Garde oni kazali jej zrobic obdukcje i powiedzieli że pomogą,jest tu 7miesięcy z 2dzieci nigdy nie pracowała dostała mieszkanie 2poojowe 150e na miesiąc a teraz czeka za pieniąszkam na życie prace też jej obiecali więc coś pomagają.:tak:Mój syn ma już prawie 8lat i na lodówe też wisi kartka z zadaniami i gwiazdkę za kazdy dzien dostaje:-) a na koniec tygodnia 5e i powiem wam że pomaga i nie tak łatwo chce te pieniążki wydawac zbiera zawsze na gry.A nawet ostatnio kupił sobie za nie tranpoline.:-D

chodzi o pl nazwe albo stronke inernetową ze zdjęciem tego mechanizmu zebym mogła pokazac w serwisie

lepiej porozmawiaj z lekarzem na temat tego sikania bo nie powinna córcia juz sikac
PS masz prześliczne dzieciaczki i jak naprawie tego złoma to przyjade na zywo zobaczyc

wlasnie sama nie wiem co mam robic z tym sikaniem, czytalma na innych forach ze dziecko mzoe sie moczyc do 5 roku, ze teraz stres nowy lokator w domu moze spowodowac moczenie, sama nie wiem...
Jak bede z F u lekarza to sie spytam co ona o tym sadzi ,moze niechz robia badanie moczu...

Dziekujemy za komplementy...:zawstydzona/y:
Moj jest o 4 lata starszy to dopiero grat:-D ale naszczescie ma nim jezdzi hahahaha;-)

mozliwe ze to stres spowodowany nowym braciszkiem ale wiesz lepiej spytac lekarza:tak:zawsze to pewniej:-)

mój sie dalej męczy przy aucie i kombinuje zeby sie dało tą 1 wbić, do tej pory nie narzekałam na te auto bo wygodne, mało pali i wogóle a tu taka niespodzianka akurat dzisiaj:wściekła/y:

Sofik ale dziecko ma prawo sikac do 5 roku życia :tak::tak:
Jeśli układ moczowy nie jest na tyle rozwinięty to choc byś cuda robiła nic nie zdziałasz.Mój jeszcze ma pampersa na noc i się już nie stresuję jak założyłam wątek na 3 latkach z tym pytaniem i okazało się,że nie jestem sama.
No chyba,że Twoja nie sikała przed 5 miesiącami ale wtedy chyba jeszcze brata na świecie nie było i nie miała się czym stresowac?
Nie sądzę wogóle by to był problem z nerkami czy cóś :sorry2:

Wiecie to ja teraz sama nie wiem co mam zrobic z tym paszportem irl. kurde wydaje mi sie ze jak bedzie juz wpisane IE obywatelstwo to w PL juz nie mzona sie strac o paszport, mam racje czy sie myle???

Będzie miało po prostu dwa obywatelstwa. Polskie obywatelstwo dziedziczy się po krwi, czyli po rodzicach i to kilkanaście pokoleń wstecz. Dlatego na przykład dużo krzyku jest o piłkarzy, np.Kloze. Oni nawet po polsku nie mówią, nie byli nawet, ale jakaś babka była Polką i im się należy paszport. Takie jest w Polsce prawo. W Irlandii też tak było, ale po wstąpieniu do Unii, zmieniono na dziedziczenie po ziemi, czyli tam gdzie się urodziło, ale i mieszkało przez określony okres czasu. Rodzice dziecka muszą mieszkać 3lata w Irlandii.

.

Dziewczyny czytalam ze jak wasze maluchy maja paszporty Irlandzkie to i obywatelstwo.
Teraz sie zastanawiam jak to bedzie jesli moj syn dostanie paszport to potem jak wrocimy do PL to on caly czas bedzie mial to obywatelstwo Irlandzie,czy jak?czy mozna mu pozniej zmienic?
Nie dokonca wiem jak to bedzie:-D
Moze mnie ktoras uswiadomic?
Wedlug mnie jesli rodzice sa polakami to bez problemu beda mogli wyrobic dziecku polskie dokumenty ,czy to teraz czy jak dzicko bedzie milao kilka lat. ....podam przyklad.....kolezanka wyjechala do niemiec jako dziecko i rodzice zrzekli sie polskiego obywatelstwa wiec dowod osobisty miala niemiecki. Rok temu postanowila wyrobis sobie polskie dokumenty i nie bylo z tym zadnego problemu. Teraz ma polski dowid osobisty :tak:....a dodam jeszcze ze ma 10 corke urodzona w niemczech i te wakacje zjezdzaja do pl i dziewczynka idzie do pl szkoly wiec wyglada na to ze bedzie w tym zadnego problemu ;-)

Będzie miało po prostu dwa obywatelstwa. .
Ale polskie prawo nie zezwala na podwojne obywatelstwo.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:-)powiem wam dziewczyny ze dzis robilam ten peeling z kawy jak dla mnie po pierwszym razie super:-)dobrej nocki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry