reklama

Mamy z Irlandii!!

agusiek co do pieska...to trochę się waham...
Bo kuźwa pogoda nie zachęca do spacerów,a ja z dwójką dzieci wiecznie sama w domu...
Kurcze z kotem nie było by problemów,ale nasz landlord na kota się nie zgadza.
I jeszcze shih-tzu to taka rasa,że trzeba suszyc i czesac przy każdym zmoknięciu.
Wiem,że jak się chce psa to dla chcącego nic trudnego,jednak muszę patrzeć na wszystkie za i przeciw.
No i intensywnie myślę :baffled:
Równo rok temu 21 maja moje dzieci kąpały się w tutejszym morzu.Było piękne i ciepłe lato...a teraz :szok::angry:

Co do zdjęcia to w aptekach albo samemu w domu.Wiem,że Kamcia robiła sama w domku młodemu.

reklama
Joann- tak tak, w aptekach:-) Szybciutko robia i odbierasz za kilkanascie minut gotowe. Tak np. mozna sobie zrobic w aptece w Dunnsie. :-)

Anineczka- decyzja o wzieciu zwierza wymaga rzeczywiscie dokladnego przemyslenia. szczegolnie jak sie duzo wyjezdza. Nawet przy moich dwoch futrach obmyslenie z kim je zostawic, wymaga wczesniejszego przygotowania i dodatkowej kasy (w przypadku hotelu- niemalej). Shit-zu jest rzeczywiscie troche upierdliwa rasa...bo trzeba zachowac ta higiene, czesanko, mycie no i siersc wszedzie...dlatego ja, to tylko psy krotkowlose. Mam dosyc tumanow siersci w kazdej herbacie i obiedzie:sorry2: Chcialabym miec jakiegos malucha ze schronu, ale kurcze troche za duze to zoo by mi sie zrobilo:-) A ja musze trzymac miejsce dla mojego doga..w przyszlosci:-)

A wogole to :-D tak sie dzis usmialam na szkole rodzenia, ze az mi bylo glupio bo wszyscy sie na mnie gapili zniesmaczeni!
Otoz polozna tlumaczyla, ze Irlandia ma najnizszy odsetek matek karmiacych piersia, no i ze oczywiscie oni by bardzo chcieli to zmienic. I teraz- uwaga! Polozna podala powod dlaczego tak jest.....otoz orzekla, iz po prostu irlandzkie kobiety sa wyjatkowo bardzo wstydliwe jesli chodzi o pokazywanie ciala w miejscach publicznych !!!!!!!:-D:-D:-D Jak ja to uslyszalam to tak parsknelam i od razu mi lzy ze smiechu polecialy. Wyobrazilam sobie te 90 % przykostnych irlandek chwiejacych sie na 20cm szpilkach, w mini ledwo za tylek, cycem na wierzchu WSTYDLIWIE paradujacych po ulicach miasta....Ja bym raczej nazwala je bezwstydnymi niz wstydliwymi. :-D Slowo daje, ze myslalam, ze urodze ze smiechu. Moj A, jako ze oglada takie obrazki 4 noce w tygodniu rowniez malo sie nie poryczal ze smiechu, ale bedace na sali kobiety z absolutna powaga kiwaly glowami i popieraly slowa poloznej, jako ze one bardzzzoooo sie wstydza wystawic cyca w centrum handlowym:-):-D

zdjecie do paszportu dla dziecka robia u fotografa w centrum handlowym kolo eyre squer tam na dole na samym koncu kolo windy .. cena 15 e

my robilismy sami w domu

Dzien doberek:-)
Ale dzis mamy piekna pogode moj szkrab cale dnie spedza w ogrodku nawet je tam bo nie chce wejsc do domciu:tak:
Co do zwierzaczkow to my tez chcielismy psa ale niestety to wiaze cie w domciu bo jak wywieziesz zwierzaka to potem kwarantanne musi przejsc zeby wjechac di IRL. A ze my czesto wyjezdzamy wiec musielismy zrezygnowac z tego pomyslu.

Co do zdjec do paszportu to my robilismy sami i wywolywalismy w tych maszynach na miescie. Dla takich maluszkow nie musza byc standardowe do paszportu dopuszczalne sa odstepstwa. Wszystko jest na stronie Konsulatu;-) Z tym ze my wyrabialismy polski paszport wiec nie wiem jak to wyglada z irl paszportem:sorry2:

A teraz uciekam na trawke do synka bo domaga sie uwagi:happy2::-)

Misia ja na twoim miejscu tez bym buhla smiechem i raczej szybko bym nie przestala sie smiac...a to dobre Irlandki wstydliwe:-D:-D:-D:-D.....:-D:-D:-D

A mi się wydaje, że Irlandki nie karmią, bo im się po prostu nie chce:-):-D, wstydliwe to tutaj nawet nastolatki nie są, a po kimś to chyba mają??

Misia no widzisz,ale ta rasa właśnie nie ma sierści tylko włos.;-)
Ponoc jeśli gubi włos to tylko i wyłącznie jak ludzie,brak odpowiedniej diety lub inna przyczyna.Ale można podac witaminki,fosforan wapnia czy Biotyne (myśle,że tutejsi weci mają jakieś witaminy na sprzedaż :eek: ).
Próbowałabym sama go strzyc (może jak pocwiczę na swoim psie to później otworzę salon dla psów :-D:-D:-D )i będę zarabiała grubą mamonę :cool2::-D
Jak narazie czytam fora,analizuję i myślę intensywnie :eek::confused2:

Hej kobiety ja dziś byłam na wizycie w szpitalu miałam na 10 a o 12.30 weszłam do lekarza horror.:-Dmała na dotyk ok zmierzona miarą krawiecka ma 36cm :-Dchciałam KTG bo mówie żę robi mi się twardy brzuch tak musi być nie potrzeba za 2tyg na wizytę a za tydzień do GP a pani doktor.S powiedziała że mam być u niej 8czerwca to co wizyte sama u GP sobie mam wpisać? :-)Pozdrawiam

Anineczka- a to bardzo ciekawe z tym wlosem...kurcze, nie wiedzialam nawet! To spoko:-) A z tym salonem to nie takie glupie wiesz! Trenuj, trenuj! Napewno dobry biznesss:-)

Ja kiedys ogladalam taki program o angielkach i irlandkach i karmieniu cycem i jasno sie wypowiadaly, ze nie zamierzaja sie POSWIECAC i dlatego wybieraja butle. Nie chca byc tak uwiazane do dziecka, nie chca walczyc z obwislym nieco cycuchem, nie chca trzymac odpowiedniej diety no i of course CHCA moc pic i palic bez ograniczen..well...takie wlasnie sa wstydliwe, ze do kamery takie dyrdymaly wypowiadaly...zenada:dry:

Emili- mi dr.S powiedziala, zebym olala jak mi mowia w szpitalu kiedy mam do niej przyjsc. Ona mi sama mowi na kiedy mam sie do niej zapisac. 'Magiczne rece' w szpitalu caly czas mi wpisuja w karte, ze Alex ma polozenie posladkowe, kiedy on juz od dawna glowa w dol wisi...palanty...dr. S skwitowala to slowem Idioci:-D
A wogole to bylysmy dzis w szpitalu w tym samym czasie bo ja mialam szkole...szkoda, ze nie wiedzialam to bym CIAO powiedziala:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
misia ale sie usmialam to co napisalas o poloznej co powiedziala:-)a tak w sumie to ja syna ani razu nie karmilam w miejscu publicznym a karmilam do 9 miesiaca zawsze jakos wyliczalam czas kiedy bedzie glodny.ale wiecie irl sa mniej wytrzymale z bolu niz polki bo jakby nie bylo karmienie piersia na poczatki bbb boli a po drugir jest niewygodne bo nie mozna sobie poleciec na imprezke chodzi mi tutaj o irl:-)

reklama
Misia-moja dama jest główką do dołu i nawet to stwierdziła.A jak siedziałam na korytarzu to szła jakaś grupa kobiet z M jeszcze się śmiałam do mojego że się mogliśmy dołączyć i zwiedzić porodówkę:-Dnastępna wizyta 4czerwca ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry