reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Jeszcze jedno pytanie mam. Czy dawalyscie swoim noworodkom smoczek??? Bo niby w szpitalu mowili zeby nie dawac ale Alex ciagle by na cycu wisial i to wcale nie dlatego ze jest glodny tylko to ssanie go wycisza. I nie wiem czy sprobowac mu dac smoka...
Misia jeśli dziecko ma dużą potrzebe ssania to ja bym dała smoczka :sorry2:
andziula no ale całkowicie zmieniasz lekarza,to lepiej wszystko dac pod jego opiekę.
Idz bez papierów na wizytę,powiesz,ze zgłosiłas to u swojej starej Gp by wysłali papiery.

hej mamunie u mnie nieciekawie mała ok spi je i jest piekna ha ha:tak:Ale ja mam problemy po porodzie szwy sie rozeszły przy odbycie zrobił sie kwiak bylam wczoraj na maternity wyciskali ma na zywca ryczałam jak wół ;-)antybiotyk przeciw bólowe na morfinie siedziec nie moge za bardzo :-Da na dodatek cycki wielkie i brodawki sie chowaja mała nie moze chwycic sciagam 30ml z dwuch pardia mam doła:zawstydzona/y:

Ooo kurde.... wspolczuje ci strasznie.
Co to ze mna bedzie?:-(

Hej Babeczki dopiero teraz odzyłam.odespałam po po podrozy wziełam prysznic łeb przestał bolec wiec jestem..;-)od wczoraj migrena nieziemska ...trwała do samego rana ...ale naszczescie tabletka troche złagodziłą bol alleluja tyle ze rano poprawiłam nastepna bo czułąm ze bol znowu sie naslila przy okazji Anineczka!dzieki za szybka odp jestes aniołem...:tak:niebyłąm pewna czy moge cos wziasc szczegołnie przed samym rozwiazaniem...dzisiaj byłam na kolejnej wizycie w galway dzieki bogu 15min i byłam po bo z regoły czekam srednio 2 godziny...kurcze kazali mi przyjechac w nastepny czwartek jeszcze:szok:a tgermin wypada mi na sobote...jak mam pomyslec o tej drodze to mnie skreca...ale i tak czuje ze mały do soboty niewyjdzie...:dry:
ps.nastroje w chacie mam troche smutnawe moj M niekontaktowy ...widze ze jest zły jak cholera...z powodu kasy oczywiscie...do tego ja czuje sie najbardziej winna ..mowa oczywiscie o macierzynskim ktorego niedostałam...a mi tez jego zal..dzisiaj mi powiedział ze sie martwi ze niewie co to bedzie dalej ... bo chce zrezygnowac z drugiej pracy...zreszta juz go dawno na to namawiałam bo ma problemy z sercem...jest wymeczony no i wogule niewyobrazam sobie ze tak pracował jak do tej pory...zwłaszcza ze juz niebedziemy sami...tylko widze ze sie stresuje ,,,:zawstydzona/y:bo chetnie by odszedł a zdrugiej strony mysli o kasie ktora stracimy...380euro ...tym bardziej z eja niemam nic...mowie mu ze zaraz po porodzie wystapie o zasiłek a o juz kracze ze moga mi nieprzyznac i jak tak dalej pojdzie to moze on wynajmie pokoj a ja bede musiałą z dzieckiem do polski wracac bo niewyrobimy finasowo..nawet terqaz przy dwuch pensjach od tyg do tyg..:wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(:-(:-(mam dosc...:-(
ps.dziewczyny wystepowała ktoras z was o zasiłek zaraz po porodzie?niewiem no tak tydzien po załozmy???

A czemu to nie dostaniesz macierzynskiego?:szok: Powiedz mezowi ze nie bedzie tak zle i zeby nie przekazywal ci negatywnych emocji;-)

No a tak wogole to Witajcie!

Czy wam sie tez tak nic nie chce jak mi? A przeciez pogoda nastraja do dzialania:sorry2:

Witam u mnie ostatnie 2 dni były pracowite po 12 godz ufff.

Misia ja dałam małemu smoczek dzięki czemu miałam troche spokoju, niektóre dzieci je lubia a inne nie, no i druga sprawa że czasem trudno pózniej dziecko oduczyc mi tez nie było łatwo ale jak Oli miał roczek to zakończylismy smoczkową erę:)No i jeszcze kiedy juz dzieciom zęby rośna to juz smoczki nie sa zalecane.

Anieczka gratulacje!!:)

El@23 nie stresuj sie po pierwsze idz sie dowiedz do socjala co cie sie należy w zależnosci ile tu ty lub twój mąz jestescie może uda Wam sie FIS dostac lub cos innego.
Może jak urodzisz dziecko wziełabyś sobie jakise inne dziecko do opieki zawsze to jakas kasa jak tak zrobiłam, lub kiedy mąż ma wolne znalesc sobie jakas dorywcza prace legalna lub cos typu sprzatanie... trzeba byc dobrej myśli, a zdrowie i rodzina są najważniejsze, więc nie łam sie może sie znajdzie jakieś wyjscie z sytuacjii..?powodzenia

Ja sie ide kąpac bo padam z nóg.

miłej nocy

El@23 nie lam sie.Zawsze jest wyjscie z sytuacji.Napewno kazda z nas miala przez moment chwile zwatpienia.Glowa do gory!A o zasilek mozecie zlozyc zaraz jak sie dzidzidzia urodzi.Rozwazcie wszystkie mozliwosci na spokojnie.U mnie tez byl moment zwatpienia, kiedy skonczyl mi sie macierzynski a maz rzucil aprace zeby przejsc na swoje, anie bylo latwo na poczatek.Przezylismy , zlozylismy o FiS ale nam nie przyznali po pol roku nagle pieniadze na koncie sie pojawily duze i bylismy w szoku, bo skad? Okazalo sie ze jednak nam przyznali (zamotali chyba cos , bo rozpatrzyli sami bez naszej prosby wniosek ponownie)i w dodatku wyrownali.Mila niespodzianka tak nagle 4 tysiaki dostac hihi.Podreperowali nam budzet i poten jakos polecialo...
Kamcia a wiesz ze mi sie fantstycznie udalo dziecko oduczyc smoczka? Ja sie balam strasznie ze mi nie wyjdzie, bo moje lwiatko uparte.Ale pewnego dnia zabralam smoczek a moje dziecko nie zareagowalo, jakby smoczek nigdy nie istnial! Bylam w szoku.Jedno z czym nie moze sie rozstac to niania- pielucha.Ciaga za soba czasem caly dzien.Ale niema swoje ulubionej ,wazne zeby byla i tym sposobem czasem pod nogami i z 6 sie placze hih:baffled:
Ale teraz ma ulubionego osla - przyjaciela, ktory jest wielkosci prawie jak on i on wszedzie go ze soba zabiera, nawet jak idzie spac do tatusia to sie smieje ze spia w trojke, bo w lozku ciasno hih:-D:-D:-D

Witam wszystkich :-)
Dziewczynki, czy któraś z Was robiła kiedyś test ciążowy 1st +Aid ( wszystko za 2 euro)? Czy te testy są wiarygodne? Ja na tym teście zobaczyłam dwie kreski (jedna bardzo blada, ale jest) i nie wiem czy mogę w to wierzyć? Jakie testy polecacie? I czy jest możliwość zrobienia w Irlandii testu z krwi?
Z góry dziękuję za rady ;-)

Andzulina, tak- udalo sie zorganizowac dodatkowe zajecia dla tatusiow.Z czego ja i oczywiscie moj maz bardzo sie cieszymy:-)Mysle,ze u was tez nie bedzie problemu,trzeba tylko ich zapytac czy istnieje taka mozliwosc.A co do tej dokumentacji z Polmedu to tez musze przekazac ja nowemu gp.Ja mam wizyte w piatek to zadzwonie do Polmedu w poniedzialek(mam nadzieje,ze zalatie to telefonicznie)aby przeslali.

Ja test jeden z Polski mialam a drugi tutaj w aptece za 12euro kupilam ale nie pamietam jak sie nazywal, spytaj w aptece napewno ci doradza.

Ja juz sie zegnam ide poleniuchowac, do jutra:-)

reklama
Witam wszystkich :-)
Dziewczynki, czy któraś z Was robiła kiedyś test ciążowy 1st +Aid ( wszystko za 2 euro)? Czy te testy są wiarygodne? Ja na tym teście zobaczyłam dwie kreski (jedna bardzo blada, ale jest) i nie wiem czy mogę w to wierzyć? Jakie testy polecacie? I czy jest możliwość zrobienia w Irlandii testu z krwi?
Z góry dziękuję za rady ;-)

nie wiem, czy akurat ten test ze sklepu po 2e jest wiarygodny ;-) dla pewności idź do farmacji i poproś o test ciążowy. ja już nie pamiętam, jakiej firmy miałam, ale napewno mają ok. a cena w granicach 10-15 euro. a jeżeli chodzi o test z krwi to może GP ci zrobi... chyba że z moczu - i wtedy bedziesz miała 100% pewności;-)

Wilwia - ja też mam nadzieję załatwić to przeniesienie papierów telefonicznie. tym bardziej, że mam pierwszą wizytę u dr Cudo już w poniedziałek rano i moich papierów i tak jeszcze nie będzie...:-( oby to nie był jakiś problem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry