reklama

Mamy z Irlandii!!

czy lecisz moze w niedziele z cork???ja lece wlasnie tego dnia o 21.00;-)
W niedziele? nie:-(
to chyba do innego miasta lecisz bo my do Warszawy i tam lotow w niedziele nie ma:-(. my lecimy tzn. chcielibysmy bo bilety jeszcze nie kupione w sobote cos chyba kolo 18....
A Ty na wakacje do Polski? na dlugo? mam nadzieje, ze bedziemy miec pogode:tak:

reklama
to chyba do innego miasta lecisz bo my do Warszawy i tam lotow w niedziele nie ma:-(. my lecimy tzn. chcielibysmy bo bilety jeszcze nie kupione w sobote cos chyba kolo 18....
ja do katowic lece tak na wakacje na Miesiac.....lece po 4 latach pierwszy raz do polski a tak bylam u mamy w hiszpani:-)z ta pogoda to troche nie wiadomo:no:

No tym ryanairem to już tylko śmiać sie mozna
Ja właśnie szukam dla M biletu na 30 lipca do Irlandii ale 500zł najtaniej :-( a jak były po 119 to nie kupiłam :baffled:
Larcia skąd dokąd latasz, że lufthansa cie wychodzi taniej???

A moje dziecię to w ogole roztrojone ostatnio, co chwile gdzies jeździmy załatwimy, nie ma spokoju, śpi gdzie popadnie (w dzien) i ciezko mi ja nieraz uspokoic, ale tak to jest jak sie jedzie na wakacje...

Dziewczynki Kochane, dziękuję za rady w sprawie ciuszków - zdecydowalam, ze wezmę i małe i duże - tak na wszelki wypadek.

Ale mam jeszcze jedno pytanko - gdzie tutaj w Irlandii kupowałyście pościel do łózeczka? Czy do wózka też używałyście specjalnej pościeli, czy moze tylko kocyki?

Pozdrawiam.

Witam
Ja osobiscie kupowalam posciel w polsce bo tam byly jakies takie ladniejsze i w ogole wieksze. Ale wiem ze mozna dostac w Smythcie i w Argosie ;-)
A do wozka to uzywalam tylko kocyka :tak:

samolot jest o 19.15 dokładnie:-) powinnam zdążyc, mój pracuje do 13 i około 13.30 wyjedziemy a to niecała godzinka, jak nie masz jeszcze biletu to bieda bo są drogie:baffled:

ja tez własnie sprzątam i kazałam dzieciom pokój posprzątac i tak sie synek zmęczył ze śpi teraz:eek:

Dziewczynki,które się przeprowadzają lub się przeprowadzały.Mam pytanie.
Czy malowałyście ściany przy wyprowadzce w starej chacie?
Chodzi mi bardziej o mamuśki z dziecmi bo to one czasem brudzą ściany.Już nie mówię o malowaniu kredkami bo moje tego nie robią,ale o taki brud np.otarcia czy inny.
Ja mam białe ściany,które już w sumie z białym nie mają nic wspólnego....

A tak wogóle to witam.
Słonecznie jak narazie :-)
anineczka-Wydaje mi sie ze jeżeli wprowadziliście sie do domku i musieliście go sami odrazu odmalować, to wyprowadzając sie nie musicie ścian odświeżać, ale jezeli domek był świeżo odmalowany, lub ściany były czyste, to powinniście w takim samym stanie je zostawic, tak ja postępuje.

anineczka-Wydaje mi sie ze jeżeli wprowadziliście sie do domku i musieliście go sami odrazu odmalować, to wyprowadzając sie nie musicie ścian odświeżać, ale jezeli domek był świeżo odmalowany, lub ściany były czyste, to powinniście w takim samym stanie je zostawic, tak ja postępuje.
Dzięki mikimauro :-)
Już myślałam,że się nie doczekam odpowiedzi :eek::laugh2:
No wprowadziliśmy się do nówki chatki :tak:
A jak tam Twoje poszukiwania?

W piatek mój mąż jedzie do Clonmel :cool2: chyba mamy z tego miasta forumki?

anineczka-szkoda gadać, może do września coś znajde, facet na początku pokazał mi takie nory że to szok, od razu mu powiedziałam że chyba mnie żle zrozumiał, ze szukam czegoś nowego i zadbanego, no to pokazał mi kilka ofert, ale to nadal nie to czego szukam, tak więc generalnie to lipa. Ja juz tyle razy zmieniałam domki, ze teraz wiem czego chce i nie dam się znowu wpakować w jakąś kiepska chate, pozatym ja mam wielgachną rodzine i dom musi spełniać moje oczekiwania, bo innaczej to się pozabijamy nawzajem w takim przeciętnym szergowcu jak oni tu robią.;-);-);-)

no tak mikimauro ciężko znaleźc coś odpowiedniego.Ja mam za sobą już 6 przeprowadzkę i też szukam czegoś co będzie mi odpowiadało.
Ale szukam na luzaka.Jak coś będzie to ok,a jak nie to nikt mnie jeszcze stąd nie wygania :tak:
Powodzenia w szukaniu.

Kemaya mi mama przywiozła z Polski.Odrazu z kołderką i podusią.Bo tutaj widziałam typowo kołderki już z nadrukiem,dla mnie bez sensu,bo jak się pobrudzi to trzeba miec jeszcze kołderkę na zmianę.
No chyba,że już są poszewki na kołdry,jednak jak ja rodziłam to nie było.
A tak mam z Polski 4 zmiany poszewek i jestem zadowolona :-)

reklama
Cześć Dziewczyny:-)

Ostatnimi czasy tylko czytam co tam u Was, bo nie wyrabiam z czasem:-p Sprzątam, piorę, pakuję i gotuję... a w międzyczasie dzieci:sorry:
Od piątku wkraczam do nowego domu, więc zaczynam się przewozić i urządzać. Na samą myśl mnie to trochę przeraża, ale bardzo się cieszę:tak:

Co do miejsc stojących w Ryanair... niedługo przestanę nimi latać jak będą wymyślać takie głupoty:baffled:

Z własnego doświadczenia powiem, że dziecko potrafi wywrócić życie młodych rodziców do góry nogami, ale można się zorganizować, dogadać z partnerem i wieść szczęśliwe życie;-) Czasem kosztuje to sporo kompromisów, cierpliwości i wyrozumiałości, ale warto:tak: Mężczyznom tak samo trudno odnaleźć się w nowej sytuacji i czasem wydaje im się, że "siedzenie w domu" z dziećmi polega tylko na siedzeniu i nic nie robieniu, a tak przecież nie jest i wie o tym każda kobieta:tak: Moje małżeństwo np. przechodziło kryzys po porodzie starszego syna, tym bardziej, że mieszkałam z teściami i Victor należał do bardzo absorbujących dzieci (a może tak mi się wydawało i inni mi to wmówili):sorry: Początki są z reguły trudne, ale z czasem wychodzi się na prostą:tak: Powodzenia:-)

Anineczka ja też bym odmalowała ściany, które tego by wymagały, tym bardziej jeżeli były świeżo malowane jak się wprowadzaliście;-) Na szczęście u nas nie ma takiej potrzeby, a wszelkie zatarcia udało się wycierać na bieżąco:tak:

Trzymajcie się ciepło, bo pogoda nas nie rozpieszcza ostatnio:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry