reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam ja juz po pracy:)
Anieczka jeśli uwazasz ze sa bardzo brudne to je odswiez ale jesli nie ma tragedii to bym sie nie przejmowala bo zazwyczaj landlordzi odnawiaja dom kiedy znów chca go wynajac i to jest wliczone w ich koszty. Ja np mieszkam w moim domu 3 lata i sciany sa not to bad i nie malowalybym ich przy wyprowadzce bo landlord nie mial z nami problemow ani nic, wiec nawet podejrzewam ze by mnie o to nie prosił, zreszta kazdy swoje domy odsiweza co kilka lat:)

Posciel mam z polski zamówiłam przez neta jest wiekszy wybór i ceny rozsadniejsze:)

co do ryanair no comment nic mnie juz nie zdziwi tna koszty na czym moga tak to jest z tania linia lotnicza:(
pozdro

reklama
Ciao dziewczynki!

co za dzien...pierwszy taki calkiem samodzielny. Idzie mi niezle ale tylko i wylacznie dlatego ze mam chuste. Jak tylko malego z niej wyciagam jest ryk....a jak siedzi mi na brzuchu to spi jak susel a ja moge sobie wszytsko w domu zrobic. :-)

Anineczka- ja bym nie malowala. Landlor sam odswieza swoje chatki, to normalne, ze ponosi koszty wynajmu i musi cos w to zainwestowac! Nigdy w zyciu nie slyszalam, zeby ktos sciany malowal jak sie wyprowadza:eek: Nie badz juz taka dobra;-) Nam raz landlord kazal sciany malowac bo inaczej nam depozytu nie zwroci to go podalismy do tego buira zazalen. Tam nam powiedzieli, ze jesli w kontrakcie nie ma info ze sciany maja byc pomalowane to moze nas cmoknac w tylek.....no i szybciutko nam oddal kasiore, takze nie daj sie wrabiac w inwestowanie takie w czyjs dom!

Ja juz nie moge sie doczekac przeprowadzki!! Choc wiem, ze bede musiala wszytsko robic niczym kangur z torba na brzuchu;-)
Ale coz...ja wyznaje zasade....nos swoje dziecko, kolysz, tul...jak tylko czesto mozesz!! Na studiach sporo mialam psychologii rozwojowej dziecka i wyrobilam sobie zdanie na ten temat. ;-)
Ach. i jeszcze jedno. Bylam w tym polskim sklepie z dzieciecymi artykulami no i nie wiem jak oni tam kaske na tym zrobia....zwykly pajac kosztuje 10 jurkow!! Strasznie drogo....to ja juz wole do pennego albo dunsa i cala pake sobie kupic za 6 ;) Takze generalnie uwazam, ze bez rewelki....a body z dlugim rekawem tez nie maja.

moniadan rodzinke mam na dolnym slasku wiec zawsze latamy do wrocka, ale dresden (w niemczech) mam w tej samej odleglosci, a przynajmniej prosta szybka autostrada do domu. Lufthansa wyniosla nas 450 e, a za ryanair zaplacilibysmy ok 700. Roznica jest!

Witam
Ja wlasnie po wizycie w szpitalu, no i wszystko ok, tylko dzidzia starsza o trzy tygodnie, i nie urodzi sie w polowie stycznia tylko koniec grudnia:-D Ale najwazniejsze ze jak to doktor powiedzial jest pelna zycia:-) Pozdrawiam

No dzięki dziewczynki :-):-)
Faktycznie muszę zajrzec do kontraktu :tak::tak:
My co prawda ściany mieliśmy białe ale za to syf po remontowy sprzątaliśmy jeszcze miesiąc ;-)
Tak więc nie będę się zbytnio z tym wysilac.tylko muszę kupic klej do drewna bo kilka drewnianych żaluzji się połamało i muszę je posklejac :sorry:

Później popiszę.
teraz wpadłam w wir sprzątania.
Już przemeblowałam pokój Antka,zamieniłam łóżka w pokojach (chyba jakiś nadprzyrodzonych sił dostałam by te pudła poprzestawiac :eek::szok:) no i poodkurzałam i zrobiłam pokoik dla kuzynki :tak:
Padam z nóg :baffled:

Witam
Ja wlasnie po wizycie w szpitalu, no i wszystko ok, tylko dzidzia starsza o trzy tygodnie, i nie urodzi sie w polowie stycznia tylko koniec grudnia:-D Ale najwazniejsze ze jak to doktor powiedzial jest pelna zycia:-) Pozdrawiam
mi też tutaj tak powiedzieli:-Dale jak pojechałam do Polski i zrobiłam 4D to sie okazało ze wcale nie jest starsza:baffled: i wyszło idealnie jak z miesiączki:laugh2:

anineczka to wsiadaj razem z mężem i zapraszam na kawke bo Clonmel niedaleko i jadąc z Dublina przejżdzasz koło Cashel

Dziewczynki,które się przeprowadzają lub się przeprowadzały.Mam pytanie.
Czy malowałyście ściany przy wyprowadzce w starej chacie?
Chodzi mi bardziej o mamuśki z dziecmi bo to one czasem brudzą ściany.Już nie mówię o malowaniu kredkami bo moje tego nie robią,ale o taki brud np.otarcia czy inny.
Ja mam białe ściany,które już w sumie z białym nie mają nic wspólnego....

A tak wogóle to witam.
Słonecznie jak narazie :-)
anineczka ja jeszcze ani razu nie malowałam ścian....
a c iągu niecałych 3 lat zmieniałam mieszkanie..... :szok: 12 razy.....:zawstydzona/y:
mam nadzieję że ten będzie ostatni.....:-p w co wątpię ;-)
po prostu przemyj sobie szmatką te zabrudzenia na ścianach.... i sttarczy oni sami i tak zawsze malują chaty... w sumie to nie zawsze....ale malować nie ma co....

a ja wczoraj w Galway na USG 3D byłam.... zadowolona jestem z filmiku:-D
dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija....jest duża i ruchliwa strasznie.....

a może poradzi coś któraś doświadczona na zgagę w ciąży... od tygodnia nie mogę się jej niczym pozbyć i chce mi się wyć z bólu:eek:

moniadan rodzinke mam na dolnym slasku wiec zawsze latamy do wrocka, ale dresden (w niemczech) mam w tej samej odleglosci, a przynajmniej prosta szybka autostrada do domu. Lufthansa wyniosla nas 450 e, a za ryanair zaplacilibysmy ok 700. Roznica jest!
ja mieszkam na dolnym śląsku kolo wrocławia:-)ale lece do katowic do rodzinki:-)

reklama
Anineczka ale mnie nastraszylas tymi scianami....ale wlas.nie byl wlsciciel z zona i ogladali i zegnalismy sie, nie mielismy z nimi problemow nigdy i teraz spoko, kazali sie odzywac jak bysmy wracali...no to pozartowalismy ze jak szybciej od Polski z kryzysu wyjda to wrocimy:laugh2: (nota bene pewnie wyjda:laugh2:)
Ka...M powiem Ci ze mnie mordowalo okropnie w pierwszej i ani mleko ani nic, troche takie pastylki ktore mozna w ciazy do buzi jak cukierek..Malox chyba-nie jestem pewna nazwy ale jest kilka rodzajow, bo Ranigastu nie mozna w ciazy (choc na mnie dziala super bo i poza ciaza mam ta dolegliwosc:zawstydzona/y:).Jak juz nic nie dzialla to pozostaje odwrocenie uwagi:rofl2:jesli jestes w stanie.
Julia zycze wspanialych wakacji-mocna jestes-4 lata:szok:.
MartaF oj masz racje ze drogie:angry:ale co zrobic, myslelismy ze troche pozniej bedziemy leciec a llipiec-sierpien to cenowo najgorszy czas.
Jola no to masz swiateczne bejbi:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry