reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao Babeczki :-)

Anineczka- gratulejszyn awansu;-)

My dzis mielismy kiepsa noc. Obawiam sie, ze zaczyna sie czas kolkowy...Alex poplakiwal, marudzil, prezyl sie, popierdywal. Wcale nie chcial spac. Wygladal jakby cos go bolalo. Przespalismy moze ze 2 godzinki. Na dodatek ja sie rozkladam na maxa. Gardlo, glowa, zatkany nos...czuje, ze zbliza sie grubsze chorobsko i jestem przerazona, ze zaraze malego...:-(

Mam kolejne pytanko- czemu sluzy 'odbijanie' ' odbekiwanie' dzidziola? Wiecie co mam na mysli....? Po jedzeniu. No bo ja wiem, ze sie to robi, ale nie wiem po co? Czy sluzy to tylko temu aby dziecku sie potem nie ulewalo? Bo ja nigdy tego nie robie, ale Alexowi sie praktycznie nic nigdy nie ulewa i nie wiem, czy powinnam czy nie musze?

reklama
Hej Misia.
Odbekiwanie niemowlakow to z jedenj strony na pewno to, co piszesz, ale mysle, ze choc Twojemu malemu sie nie ulewa, jednak trzeba bo ma to tez wplyw na brzuszek, kolki, bo jak sie te gazy gora nie uwolnia to musza jakos-dolem;-).
Dobrego dnia Wam obojgu:-)

Kuzyn leciał z W-wy i nie było żadnych problemów.A mój mąż jakiś czas temu dzwonił do nich i pytała o co to choddzi z tymi Krakowem/Katowicami I to jest tak że samolot ląduje w Katowicach ale dopłacasz chyba 70 czy 80zł i masz podstawiony autobus z lotniska do Krakowa:-)
dzieki za odpowiedz:-)teraz tyle tych wypadkow samolotowych ze az boje sie leciec:baffled:ANINECZKA GRATULACJE;)

Ostatnia edycja:
Misia mi się wydaje,ze to odbijanie sie to po to , zeby maluszek pozbyl sie nadmiaru powietrza ktorego nalykał się podczas ssania.Tyle,ze jak dziecie na piersi jest to nie zasysa go tak duzo jak to karmione butlą.Ja karmilam obie dziewczynki piersią i owszem... czekalam pozniej jakis czas az im się beknie,ale one tez czy bekły czy nie to nie ulewały.I jesli sie odbiło to ok a ja nie to tez nie panikowalam i nic sie nie dzialo.Kładalam je pozniej na boczku "w razie czego" i juz. Pierwsze tygodnie sa naprawde trudne:sorry2: jeszcze je pamietam,ale z kazdym dniem, tygodniem, m-cem jest coraz lepiej.A pozniej to jzu tylko oczy dookla głowy i mozesz kawusie popijac:-D;-)

Powodzenia.

anineczka psze pani :cool2:;-)

Witam :cool2:

Widzę,że Kasia mnie zaanonsowała :-D
Co prawda nie mam jeszcze uprawnień,ale lada chwila będą :-p;-):-D

Misia dziewczynki już powiedziały po co się odbija.No powiedz sama,jak się najesz i odbekniesz to Ci lżej na duszy,co nie? :cool2::-D

U nas deszczowo no i mąż ma kupę pracy bo zaczeły się powodzie w Irlandii :baffled:
Jak narazie wkoło Dublina :dry:

Ciao Babeczki :-)

Anineczka- gratulejszyn awansu;-)

My dzis mielismy kiepsa noc. Obawiam sie, ze zaczyna sie czas kolkowy...Alex poplakiwal, marudzil, prezyl sie, popierdywal. Wcale nie chcial spac. Wygladal jakby cos go bolalo. Przespalismy moze ze 2 godzinki. Na dodatek ja sie rozkladam na maxa. Gardlo, glowa, zatkany nos...czuje, ze zbliza sie grubsze chorobsko i jestem przerazona, ze zaraze malego...:-(

Mam kolejne pytanko- czemu sluzy 'odbijanie' ' odbekiwanie' dzidziola? Wiecie co mam na mysli....? Po jedzeniu. No bo ja wiem, ze sie to robi, ale nie wiem po co? Czy sluzy to tylko temu aby dziecku sie potem nie ulewalo? Bo ja nigdy tego nie robie, ale Alexowi sie praktycznie nic nigdy nie ulewa i nie wiem, czy powinnam czy nie musze?

moja malutka jakis czas po porodzie tez tak sie zachowywala jak twoj Alex, najpierw tez myslalam ze to kolki, ale szybko sie zorientowalam ze Roxi jest poprostu glodna poprostu sie nie najadala z piersi bo mialam za slaby pokarm. A piszesz ze maluszek popierdywal wiec to raczej nie kolki. Moja malutka jak zaczela dostawac mleko modyfikowane dwa tygodnie po porodzie tak jak miala miesiac wyregulowalo sie jej pory jedzonka i od tego czasu przesypiamy spokojnie cale noce.

reklama
Cześć:-) Pogoda piękna dziś:dry: Kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy i moża śmigać do woli:-D
Oglądaliśmy wczoraj dom.
http://www.daft.ie/searchrental.daft?search=Search+%BB&s[cc_id]=c8&s[a_id][0]=2388&s[mnp]=&s[mxp]=&s[bd_no]=3&s[pt_id]=&s[move_in_date]=0&s[lease]=&s[furn]=0&s[search_type]=rental&s[transport]=&s[advanced]=&s[price_per_room]=&s[refreshmap]=1&offset=40&limit=10&id=717397
Całkiem fajny i bardzo duży jak na tutejsze 3 sypialnie. Poza tym wynajmowali go Rosjanie i bajzel niezły:-p Niby tam babka kończyła sprzątać i pakować się, ale jeszcze sporo sprzątania wymaga ten dom. Dwie sypialnie można by odświeżyć, bo ściany nie zachęcają:sorry2: 1.5km do centrum i lokalizacja całkiem dobra, ale stwierdziliśmy z mężem, że jeszcze się zastanowimy i poszukamy czegoś innego, bo to jednak nie do końca to o czym myśleliśmy. Z drugiej strony duży i sporo by nas pewnie ogrzewanie wynosiło:dry: W każdym razie przemyśleliśmy to i stwierdziliśmy, że jeszcze mamy trochę czasu, więc poczekamy:tak: Ryzyko zawsze jest;-)

Anineczka a Wy jak tam po zwiedzaniu domów w Portlaoise:confused: Zdecydowaliście się na coś? A serio jesteście zdecydowani tak poważnie na przeprowadzenie się tam czy na razie tak sobie oglądacie i zastanawiacie się:confused: Bo ja mając coś fajnego pod Dublinem (w promieniu 20km) za jakieś 900eur nie wyprowadziłabym się chyba dalej:sorry2:

Szukam jakiegoś odkurzacza piorącego, który byłby przyzwoity i niekoniecznie kosztował majątku, bo przy ciągłym wynajmowaniu i ich tutejszym zapędem do wykładzin na całych powierzchniach odechciewa mi się czyszczenia ręcznego Vanishem:dry: Możecie coś polecić:confused:

Na dodatek ja sie rozkladam na maxa. Gardlo, glowa, zatkany nos...czuje, ze zbliza sie grubsze chorobsko i jestem przerazona, ze zaraze malego...:-(

O Alexa się nie martw, nie zarazi się tak łatwo pijąc mleczko z piersi:tak: Nawet jeżeli Ty będziesz chora, czego oczywiście Ci nie życzę. Po pierwsze staraj się nie doprowadzić do wyższej temperatury swojego ciała, bo może się to źle skończyć dla Twojego karmienia piersią:sorry2: Dozwolone to samo co w trakcie ciąży, jeżeli chodzi o lekarstwa. Ja np. piłam syrop dla niemowląt Nurofen na zbicie gorączki i nie martwiłam się, że może zaszkodzić Maluchom, a temp. zbijał mi ładnie:tak:
Radziłabym Ci jednak po każdym karmieni brać Alexa do pionu i klepać go delikatnie po pupie, dopóki mu się nie odbije. Zdrowiej dla niego i może się okazać, że będzie Ci spokojniej zasypiał:tak: Mój Oliver kręci się i marudzi jak go położę, a mu się nie obije. Ewidentnie mu to przeszkadza:sorry2:
Tu dobrze poradziła położna w dwóch przypadkach:
Odbijanie - czy zawsze konieczne

Ja powiem wam szczerze ze do Lekarzy Pl nie chodze.
Ja też nie;-) Byłam raz z Victorem u polskiej pediatry, ale nic mądrego mi nie powiedziała i nie przepisała, więc to był mój pierwszy i ostatni raz:-p I dwa razy byłam u ginekologa. Najpierw w Medicusie, kiedy to dopiero go otworzyli i czułam się u Pani Antepowicz dziwnie. W każdym razie miałam wrażenie, że chodzi im głównie o kasę:baffled: A drugim razem u dr hab. nauk med. Zbigniew Banaczek - kiedyś ginekolog w polskiej przychodni w Dublinie i było ok. W sumie ciężko coś powiedzieć po jednej wizycie:sorry2:
Może to i trafne stwierdzenie, że za granicę wyjeżdżają lekarze, którzy do najlepszych specjalistów nie należą, nie mają zbyt dobrego doświadczenia itp. Będąc zawsze w Polsce chodzę do swojej stomatolog już od dobrych kilku prawie kilkunastu lat. Rozmawiała z nią o tym, że w IE otwiera się mnóstwo przychodni, polskich gabinetów itp. Ona powiedziała, że wie o co chodzi w tym fachu:-p Sama miesięcznie dostaje ileś tam ofert, ale mówi, że jej się to i tak nie opłaca, a poza tym nie chce wyjeżdżać. W sumie jak widać jej gabinet w PL z roku na rok jest coraz nowocześniejszy i rozbudowuje go, więc mówi sensownie:sorry2: Oczywiście nie chcę uogólniać i mówić tak o wszystkich:no:

Ostatnia edycja:
Do góry