Cześć:-) Pogoda piękna dziś

Kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy i moża śmigać do woli

Oglądaliśmy wczoraj dom.
http://www.daft.ie/searchrental.daft?search=Search+%BB&s[cc_id]=c8&s[a_id][0]=2388&s[mnp]=&s[mxp]=&s[bd_no]=3&s[pt_id]=&s[move_in_date]=0&s[lease]=&s[furn]=0&s[search_type]=rental&s[transport]=&s[advanced]=&s[price_per_room]=&s[refreshmap]=1&offset=40&limit=10&id=717397
Całkiem fajny i bardzo duży jak na tutejsze 3 sypialnie. Poza tym wynajmowali go Rosjanie i bajzel niezły

Niby tam babka kończyła sprzątać i pakować się, ale jeszcze sporo sprzątania wymaga ten dom. Dwie sypialnie można by odświeżyć, bo ściany nie zachęcają

1.5km do centrum i lokalizacja całkiem dobra, ale stwierdziliśmy z mężem, że jeszcze się zastanowimy i poszukamy czegoś innego, bo to jednak nie do końca to o czym myśleliśmy. Z drugiej strony duży i sporo by nas pewnie ogrzewanie wynosiło

W każdym razie przemyśleliśmy to i stwierdziliśmy, że jeszcze mamy trochę czasu, więc poczekamy

Ryzyko zawsze jest;-)
Anineczka a Wy jak tam po zwiedzaniu domów w Portlaoise

Zdecydowaliście się na coś? A serio jesteście zdecydowani tak poważnie na przeprowadzenie się tam czy na razie tak sobie oglądacie i zastanawiacie się

Bo ja mając coś fajnego pod Dublinem (w promieniu 20km) za jakieś 900eur nie wyprowadziłabym się chyba dalej
Szukam jakiegoś odkurzacza piorącego, który byłby przyzwoity i niekoniecznie kosztował majątku, bo przy ciągłym wynajmowaniu i ich tutejszym zapędem do wykładzin na całych powierzchniach odechciewa mi się czyszczenia ręcznego Vanishem

Możecie coś polecić
Na dodatek ja sie rozkladam na maxa. Gardlo, glowa, zatkany nos...czuje, ze zbliza sie grubsze chorobsko i jestem przerazona, ze zaraze malego...:-(
Mam kolejne pytanko- czemu sluzy 'odbijanie' ' odbekiwanie' dzidziola? Wiecie co mam na mysli....? Po jedzeniu. No bo ja wiem, ze sie to robi, ale nie wiem po co? Czy sluzy to tylko temu aby dziecku sie potem nie ulewalo? Bo ja nigdy tego nie robie, ale Alexowi sie praktycznie nic nigdy nie ulewa i nie wiem, czy powinnam czy nie musze?
O Alexa się nie martw, nie zarazi się tak łatwo pijąc mleczko z piersi

Nawet jeżeli Ty będziesz chora, czego oczywiście Ci nie życzę. Po pierwsze staraj się nie doprowadzić do wyższej temperatury swojego ciała, bo może się to źle skończyć dla Twojego karmienia piersią

Dozwolone to samo co w trakcie ciąży, jeżeli chodzi o lekarstwa. Ja np. piłam syrop dla niemowląt Nurofen na zbicie gorączki i nie martwiłam się, że może zaszkodzić Maluchom, a temp. zbijał mi ładnie

Radziłabym Ci jednak po każdym karmieni brać Alexa do pionu i klepać go delikatnie po pupie, dopóki mu się nie odbije. Zdrowiej dla niego i może się okazać, że będzie Ci spokojniej zasypiał

Mój Oliver kręci się i marudzi jak go położę, a mu się nie obije. Ewidentnie mu to przeszkadza

Tu dobrze poradziła położna w dwóch przypadkach:
Odbijanie - czy zawsze konieczne
Ja powiem wam szczerze ze do Lekarzy Pl nie chodze.
Ja też nie;-) Byłam raz z Victorem u polskiej pediatry, ale nic mądrego mi nie powiedziała i nie przepisała, więc to był mój pierwszy i ostatni raz

I dwa razy byłam u ginekologa. Najpierw w Medicusie, kiedy to dopiero go otworzyli i czułam się u Pani Antepowicz dziwnie. W każdym razie miałam wrażenie, że chodzi im głównie o kasę

A drugim razem u dr hab. nauk med. Zbigniew Banaczek - kiedyś ginekolog w polskiej przychodni w Dublinie i było ok. W sumie ciężko coś powiedzieć po jednej wizycie

Może to i trafne stwierdzenie, że za granicę wyjeżdżają lekarze, którzy do najlepszych specjalistów nie należą, nie mają zbyt dobrego doświadczenia itp. Będąc zawsze w Polsce chodzę do swojej stomatolog już od dobrych kilku prawie kilkunastu lat. Rozmawiała z nią o tym, że w IE otwiera się mnóstwo przychodni, polskich gabinetów itp. Ona powiedziała, że wie o co chodzi w tym fachu

Sama miesięcznie dostaje ileś tam ofert, ale mówi, że jej się to i tak nie opłaca, a poza tym nie chce wyjeżdżać. W sumie jak widać jej gabinet w PL z roku na rok jest coraz nowocześniejszy i rozbudowuje go, więc mówi sensownie

Oczywiście nie chcę uogólniać i mówić tak o wszystkich