Dokładnie też mam takie myśli.. Mój mąż od kilku tygodni leczy się w Euromedzie w Waterford u Wiesława Żelazek i zamiast lepiej.. czuł się coraz gorzej:-(. Po 3 tygodniach leczenia antybiotykami żołądek nie dawał rady.. Doktorek dał mu list do szpitala i uprzedził go, że terminy mogą być odległe..i rzeczywiście wyznaczyli mu termin na sierpień!(...) jak tu wierzyc lekarzom w Irlandii...polskim i irlandzkim...:-
wściekła/y:
W końcu mój mąż poszedł do naszego irolskiego GP a ten złapał się za głowę widząc jak go polak leczył
od razu dał mu list na emergency i już jest w szpitalu - w końcu pod dobrą opieką.. Jak by go tak dalej leczył to marnie by się to skonczyło..a i tak juz jest źle..:-( Słyszałam, że Polak Polakowi wilkiem za granicą ale żeby lekarz takie numery odwalał..
Też zbadam swoją dzidzię w Polsce ale chyba dopiero w grudniu polecimy. Co do skali Appgara - ja juz na sali operacyjnej tuż po porodzie mówiłam mężowi by pytał ile ma w skali appgara. Już mam taki nawyk pytać o wszystko, tym bardziej, że ich odpowiedzi ograniczają się przeważnie do słowa OKWitam!
Misia, a czy jest możliwiśc, ze dziecko twojej kolezanki urodzilo sie zdrowe, a wada powstala pozniej? W kazdym razie wspolczuje jej
Ja mialam zamiar isc z Emcia tylko na usg bioderek w Pl, ale wybiore sie na bardziej szczegolowe badanie
Dziewczyny powiedzcie, czy woda moze miec znaczenie, bo Emma ma straszne bole brzuszka i juz nie wiem jak jej pomoc, czy zmieniac mleko, czy moze ta woda filtrowana jej nie pasuje????
Joann ty napislaas ze maly po filtrowanej rzadziej robi kupki, tak?

Moniadan - co do wody filtrowanej.. Patryk pijąc wodę niefiltrowaną - często nie zdążył wypić jej do końca jak słyszałam, że już leci mu kupka..dosłownie! Po prostu go przeczyszczało. Ale tak po za tym normalnie kupki robił. Teraz pije wodę filtrowaną i dalej robi normalnie kupki ale już go nie czyści po wodzie.
Myślę, że w Twoim przypadku to napewno nie jest wina wody filtrowanej. Chyba, ze już filtr do wymiany? Ale raczej zmień mleko.
Gratuluję! Moja połozna dziś też jak zobaczyła Patryka to też powiedziała, że urósł ale jak zważyła to najpierw zobaczyła na swój przelicznik zanim wydała opinię.. Waży 3,5 kg czyli przez 2 tygodnie przytył 260 gram a wagę urodzeniową miał 3330. Czytałam, że takie maluszki przybierać powinny od 120 do 210 gram tygodniowo Mój to może przez te przeczyszczenia mało przytył i mieści się w dolnej granicy..albo też dlatego, że nie je z piersi do końca - czyli tego najwartościowszego mleczka.. I woli pogrymasić aż mama da drugiego cyca..(...)Byla polozna zwazyc malego. Wazy 3800. Polozna byla w szoku bo powiedziala, ze spodziewala sie, ze osiagnie wage wyjsciowa czyli ok 3500 a nie az 300gr wiecej. Pochwalila wiec moje mleko:-)jako kaloryczne i dobre dla malego. Powiedziala, ze widac, ze znacznie urosl.:-)
(...)Ach! No i boli mnie gardlo dzis bardzo...mam nadzieje, ze sie nie rozchoruje. Nie wiem co moge na to gardlo wziac przy karmieniu..moge jakies tablety do ssania? wiecie moze?

Mleko z piersi dzieli się na 3 części:
1. Początkowe (pierwsze 5-10minut) najchudsze, pełni rolę zupy, zaspokaja pragnienie. Zawiera oksytocynę, która powoduje odprężenie dla matki i senność u dziecka. Ta część zawiera również najwięcej laktozy.
2. Środkowe (wydzielane po 5-8 min. karmienia) zawiera duże ilości białka, cenne dla rozwoju kości i mózgu dziecka.
3. Końcowe (wydzielane po 15-18 min. karmienia ) najgęściejsze, zawiera cenne tłuszcze, dzięki którym dziecko przybiera na wadze.
Didi - ale dzidzi daje się zaledwie kropelkę, więc ta kapsułka jest taka maluśka? Ile kosztują te kapsułki i od kiedy podajesz ją dziecku? Muszę też pomyśleć nad tą witaminką..i już nie wiem czy tą tutaj kupić czy też z Polski wysłać zamówienie..(...)a co do wit.D3 to ja kupilam sobie tutaj teraz taka w kapsulkach..wit,,wyciska sie z kapsulki..i jedna kapsulka to jedna dzienna dawka..super sprawa ta wit..(..)
Ostatnia edycja:
jak dla mnie wydawała się nawet miła... pożartowała z nami troszkę.....
POGODA DZIS BRZYDKA A JA UCZE SIE TESTOW HEHHEEH ZA 13 DNI EGZAMIN..........POZDRAWIAM