reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

epidural to temat rzeka,już tyle wałkowany na tym wątku :rolleyes2:
Jeśli Jolę to przeraża to niech się nie decyduje.Ja nic nie będę polecac,bo jak nie podziała to będzie na mnie :-D:-D

reklama
jola tak, wyglada strasznie. Ja jako okropna trzesipupa z powodu igiel i wszelkiego wkluwania, tez nie wiedzialam czy dam sobie wkluc epidural. Ale jak dostalam tych skurczy...bylo mi wszystko jedno, co ze mna robia, byleby ten bol zniknal. I szczerze powiem- nie pamietam tego ani jak mi rece kluli ani jak wbijali mi igle w kregoslup. Skurcze sa znacznie gorsze niz wbijanie tej igly- wierz mi :-) powodzenia
Teraz\ niczego nie mozesz byc pewna, bo JESZCZE nie wiesz jak to jest. Zadecydujesz jak zaczniesz rodzic. Kto wie, byc moze uda Ci sie i bez znieczulenia. Dla mnie epidural byl strzalem w 10 i ani nic mi nie opoznil,dziecko urodzilo sie potem w 15 minut i po paru godzinach wstalam sama z lozka i poszla siku :-)

Ostatnia edycja:
Jola ja tez mialam epidural i polecam:)
W tym momencie nie myslalam o tym gdzie mi igle wbija tylko zeby bol zniknal i zeby sie nie ruszac:)
Jak bede kiedys rodzic to tez go uzyje:)
No i pora na Tancerzy:)

Misia i Al ci to wszystko zjada?? po całym sloiczku? a kaszek mu nie dajesz żadnych?

Wilwia w przychodni ci powiedzieli, że nie szczepia, bo robi to szpital

A zjada zjada:-) Przeciez to spaslak jest to je;-) czasem jeszcze herba zapije:-) Ja te sloiki obiadowe to mu butla daje bo z lyzki nie chce. Rozcienczam je woda i pije ;-) A jaki mu sie koloryt na twarz rzucil..hehe...panie w sklepie przy kasie juz ktorys raz mi mowia ze Al ma taki sliczny kolor skory! No BAAA!!!:-D

A kaszek nie daje bo Pedi zabronila bo powiedziala, ze kaszki tucza, a to Alowi nie jest potrzebne wcale! Wazy juz 9 kilo....paszczak jeden no!:-)

Dzieki za wyrazenie opini, donrze ze nie musze sie decydowac przed porodem, macie racje ze pierwszy raz jest trudny:sorry:
Dobrej nocki a ja uciekam na pilce wysiadywac jak pani polozna kazala:-)

Pa

Alez ja mam dzisiaj podly humor...:growl::growl:
Kici juz z nami nie ma, Tekla chodzi i jej szuka a mi serce peka z tego powodu. I jeszcze z tego, ze mala najprawdopodobniej tez "placze" i szuka mamusi:-:)-:)-(
Jak mi zle!!!!!!:sad::sad::sad::sad::sad::sad:

Czytalam o tych sterylizatorach... No, niech by mi tylko jakas obca baba zrobila wyklad na temat braku sterylizatora...:wściekła/y::wściekła/y: Dzisiaj, to chyba bym ja pogryzla i pogonila z domu w cholere:growl::growl:

Ide sie napic piwa...

Mój starszy pan poszedł położyć mojego młodszego pana,wiec ja-myk i już jestem:tak:
Misia piękny tatuaż,powiedz gdzie go masz,bo na zdjęciu nie widać?
:blink:Miało być coś związane z macierzyństwem i jest:tak:
Jutro chyba trzasnę babkę lubiczanki,dawno nic nie piekłam,a to szybka,łatwa i smaczna babeczka-o ciacho mi chodzi,rzecz jasna:-D.Chociaż nie wiem,nie wiem,osobiście lubiczanki nie znam:sorry2::eek::-D
Ja rodziłam w Polsce,też miałam znieczulenie zewnątrzoponowe i sobie chwalę:tak:przede wszystkim te okropne bóle z krzyża mi odpuściły po tym znieczuleniu,a myślałam już,że mi kręgosłup rozerwie:shocked2:No,to z takich"przyjemniejszych"spraw:sorry:A tak poważnie-niefajnie to może wygląda,ale efekt,jak dla mnie jest natychmiastowy:tak:Ale ,oczywiście każdy organizm jest inny,każda kobieta może inaczej na to reagować,do niczego nie namawiam,wyraziłam tylko swoją skromną opinię na ten temat:tak:

Larcia a czemu chcesz się szczepić??? :szok: ta grypa wcale nie jest groźna, jest łagodniejsza od zwykłej grypy!
Misia ja daje Emci kaszki, no ale ona drobniutka jest to moze zjadac, dziś jej dałam krupniczku mojego i chyba ja brzuszek bola, podejrzewam że były zbyt duże kawałki, ale smakował jej bardzo

ooo moniadan zapomnialam odpisac ci na nk. Nr do tlumacza juz mam, ale dzieki i tak :-)
No tak, ale ja wcale nie uwazam, ze jest ona lagodniejsza :-) Wiec zamierzamy sie zaszczepic. Ja nie mam nic przeciwko szczepieniom.Ja naleze do tych "ZA", ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania, pewnie :-)
A ja wlasnie pije drinka, dziecko spi, maz spi, az nie wiem co z soba zrobic :-) I tak patrze na swoj suwaczek i matko...ja juz jestem prawie 4 i pol roku po slubie. Gdzie to zlecialo?!

reklama
Gastone a kiedy powinnas miec @? Ja tam trzymam kciuki i wierze, ze bedzie dobrze :tak: Z tym usg to mnie zagielas, bo teraz tak jak pisalam przewaznie jest jedno i pa pa.
Anineczka a piesia nie zjadla czegos podejrzanego???
Lubiczanko w 12tc to tez za wczesnie?!?! :szok: Ja tam osobiscie wole chodzic prywatnie i wiedziec, ze wszystko ok. A tutejsze podejscie do ciazy mi sie jakos szczegolnie nie podoba. Chociaz cieszy mnie fakt, ze kobiety (przynajmniej te, ktore znam) nie biora od razu zwolnienia i sa aktywne zawodowo do konca. Ja sama planuje odejsc na dwa tygodnei przed porodem. O ile dostane awans. Jak nie to pojde troszke wczesniej :-D

Hello
WItam po pracy. Bylismy wczoraj w szkole rodzenia i wiecie co przerazona jestem...a czym? Znieczuleniem, polecalyscie tu epidural i wlasciwie bylam do niego przekonana ale jak zobaczylam wczoraj na filmie jak oni to podaja to sie przerazilam a mojT powiedzial zebym sobie z glowy wybila bo to niebezpieczne:sorry2: masakra. No to takie wrazenia po pierwszym spotkaniu, nie chce myslec co bedzie po ostatnim:no:
A jak MaratF i Lubiczanka? Jeszcze w calosci:-)
Milego wieczoru
Moje pierwsze slowa na izbie przyjec beda: "epidural pleaseeeeeeeeeee" :-D
Tez ogladalam kilka filmikow jak sie podaje to znieczulenie, fakt niezazbytnio to wyglada. Ale ja i tak sie decyduje! I raczej w tej kwestii zdania nie zmienie.

Lubiczanka i Marta dalej nic??????

Spadam spac, bylam dzis w szkole i padam na ...
Paaaa.

Do góry