reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
anineczka, co do twojej wypowiedzi o szczepionkach. Swinska grypa to polaczenie ludzkiej,swinskiej i ptasiej. Wiec jest grozniejsza. Ale do dzis nie wiadomo,czemu nazywa sie tylko "swinska". Nawet sa spory o zmiane jej nazwy. Chwala za to,ze sa juz szczepionki na nia!
Nie neguje,ale zastanawia mnie dlaczego w takim razie zwykła grypa może zabic milon a ta sporo mniej? I dlaczego 50% ludzi w Pl mogło się leczyc w domowych pieleszach a nie izolatkach szpitala zakaźnego?

Oponki oczywiście na słodko.
Z serem białym Lubiczanko.
Przepis tutaj:
Wielkie Żarcie - Przepis - Oponki z mojego dziecinstwa
Wyszły paluszki lizac :-D

Witam
Ja po pracy nie tak zle bo maly ruch , wiec sie nienameczylam:)
Po pracy pojechalam zrobic sobie paznokcie do kosmetyczki i jestem zadowolona jak nic od razu ladniej dlon wyglada:)
andziullina wszystkiego naj!!!!
Misia gratulacje dla Ala:)
Zmykam dzwonic do dziadka z zyczeniami imieninowymi:)

anineczka ja tam nie wiem, bo szczerze to ja slyszalam, ze ta jest o wiele bardziej grozniejsza niz zwykla, ludzka grupa. Bo ta jest polaczeniem wszystkich 3 gryp. Jest zmutowana. Wiec chyba wyrazniej jest grozniejsza niz tylko ludzka?Nie zaprzeczam Ci kochana, bo mozesz oczywiscie myslec jak chcesz, ale ja mysle,ze ta zmutowana jest grozniejsza. A nazywa sie swinska tylko z nazwy, tak naprawde to i ludzka i swinska i ptasia. Ok napisalam sie juz i sie sama tym przerazilam. Chyba jutro sie zaszczepimy :-) Bo nie wiem czy picie actimelu i branie rutinacea to wystarczajace teraz :-)

wiesz...kazda matka wychwuje dzieci po swojemu i tak samo podaje im do jedzenia co inne...jeni wprowadzaja pokarmy zgodnie z tym co pisze w ksiazkach a inni nie... ja nie mam nic przeciwko parowka... mlody jadl i koslawy nie jest ani nic podobnego...
gdyby niebyly zdatne do jedzenia takie parowki to nie sprzedawali by tego w sklepach

kada mama niech chowa dzieci jak chce i karmi je tym czym chce ..
I ja sie z Toba absolutnie zgadzam...tylko te parowki nieszczesne tak mi wpadly w oko - bo wiesz, ja nawet czasem mam watpliwosci czy Stasiowi je dawac (pomimo ze bardzo je lubi)- bo juz nie raz zauwazylam ze przeszly przez jego uklad pokarmowy w niezmienionej formie...

Melduje się z wieczora:-)
Wybyliśmy jednak z domu i na całe szczęście deszcz nas oszczędził:tak:
Melduję również,że w Dunnesie są w promocji te cukierasy czekoladowe w puchach-Celebration,Roses itp.Niespełna 6 Euro:tak:,Pamiętam,ze lubiczanka je sobie szczególnie upodobała:tak:Zakupiłam pudło czerwone:-D
Ale po powrocie do domu,czekała nas niezbyt miła niespodzianka:wściekła/y:.Włączyłam tv,a tam informacja,ze dostępna jest nowa wersja oprogramowania do dekodera Polsatu (mamy Samsunga HD),pytają czy zaktualizować,dałam OK,zainstalowało się,a teraz dekoder szaleje:wściekła/y:Nie da się oglądać.Ciągle się włącza i wyłącza:angry:.Trafi mnie zaraz,ja to tak nie,ale moje dziecko przeżywa już,że bajek nie będzie:wściekła/y:Zawsze coś!!!
Wrrr....:growl::growl::growl:
No,genialna jestem i tyle:tak:.Naprawiłam se sama bo mój mąż to...ech...szkoda gadać.Znalazłam forum tv cyfrowej i sama znalazłam przyczynę i ją naprawiłam:tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
Anineczko, moj A. juz dawno ogladal w necie jakis dokument na ten temat i pozniej opowiadal mi, czego sie dowiedzial.
Na poczatku podchodzilam do tego sceptycznie i troche sie nawet z niego podsmiewalam, pozniej zaczelam sie zastanawiac i doszlam do wniosku, ze cos w tym jest i ma to jakis sens.
Wczesniej staralam sie nie wypowiadac na ten temat, bo nie chcialam wyjsc na jakas paranoiczke...:eek:
I szczepieniom stanowczo mowie NIE:tak:
Ja tez stanowczo mowie nie!!!!

Kasia gratki dla Stasia.Ja pwoiem tak ,u nas ciagle walczymy ale jest coraz lepiej.Dzis moje dziecko sie popisalo i zawolalo pierwsza kupe do nocnika.Siuski trafiaja najczesciej w majtki,ale sa tez mile niespodzianki.Po miesiacach walki i tak dla mnie to ogromny sukces:tak: Alez mi sie egzemplarz trafil :eek:

Hello
WItam po pracy. Bylismy wczoraj w szkole rodzenia i wiecie co przerazona jestem...a czym? Znieczuleniem, polecalyscie tu epidural i wlasciwie bylam do niego przekonana ale jak zobaczylam wczoraj na filmie jak oni to podaja to sie przerazilam a mojT powiedzial zebym sobie z glowy wybila bo to niebezpieczne:sorry2: masakra. No to takie wrazenia po pierwszym spotkaniu, nie chce myslec co bedzie po ostatnim:no:
A jak MaratF i Lubiczanka? Jeszcze w calosci:-)
Milego wieczoru

reklama
jola.24 ja mialam podany epidural i stwierdzam, ze jesli przyjdzie mi rodzic jeszcze raz to od razu o niego poprosze i nie bede zgrywac bohaterki rodzac bez znieczulenia (myslałam, ze dam rade hihihihi).
Nie czulam nic kompletnie, a po porodzie zaraz po przewiezieniu na sale poporodowa, wstałam (o wlasnych silach) i poszlam pod prysznic. Jak znieczulenie minelo, to tez nie bylo zle (tylko ciężko bylo siedziec - ze zrozumialego powodu hehehehe), zadnych dolegliwosci "poepiduralowych" whatsoever ;-)

Epidural - szczerze polecam.

Pozdrawiam.

Do góry