reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam!

Rozsyłam dziś pozytywna energię!:-)Jestem cala w skowronkach, Wikty choroba przepędzona!Od wczoraj,od 11tej nie ma gorączki,nocka przespana,także kamień z serca!:happy2::happy2::happy2:

Tabasia-zapytam Ciebie,bo miałam już jakiś czas temu się wypytać ogółu,ale zapominam:blink: Myjecie ząbki z pastą,czy na sucho? Jak nauczyć dziecko płukania zębów?:sorry2::zawstydzona/y:

Vikamcia-gratuluję zdolnej córki!Wicia liczy do pięciu już jakiś czas,jak jej się chce oczywiście.Z tym,że ja jej po polsku uczę,coby się później z dziadkami dogadała..;-):-D

miłego poniedziałku!:happy2:

reklama
Aureliamarcel, to w porownaniu do Twojego, ja mam malego spiocha :-D My 2 drzemki mielismy do roku plus 12h snu w nocy, a teraz 11-12h w nocy plus 1,5-2h w dzien, no wczoraj byl wyjatek 3h. Ja nie narzekam hehehe :-p Ale dzieci sa rozne ;-)

Madbebe myjemy zeby od 4 miesiaca, bo tak mu wyszedl pierwszy zabek, najpierw pasta nenedent, a teraz taka Ziaja Żel do zębów dla dzieci od 1 ząbka Ziajka - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
jest to pasta bez fluoru, wiec nie martwi mnie to, ze Alex polyka. Zreszta ja jej daje bardzo malo. Na razie za wczesnie, zeby skumal o co chodzi z wypluwaniem i plukaniem. A pokazywalas Wikcie? Pewnie tak.
Dobrze, ze juz wyzdrowiala, a idziecie do lekarza? Oby juz Was zadne choroby w tej Polandii nie dopadly!!

Dzien dobry tak w ogole!
U nas nocka super, pobudka o 8:30, teraz krolewicz siedzi i je snadanie, oczywiscie musalam mu dac widelec, bo raczkami kanapek nie jada :-D:-D:-D
Zmykam obiad gotowac, milego dzionka!

Ostatnia edycja:
Bry
Brzydkiej pogody ciąg dalszy:no::-(, w sumie i tak nigdzie nie pojedziemy, ale nawet na spacer nie można długi wyjść. Teraz u nas trwa Rush Harbour Festival i chodzimy troszkę, Ania skacze w zamku, słuchamy muzyki.

Madbebe
super, że choróbsko sobie poszło, zdolna Wikta. Ania cyferkami się nie bardzo interesuje, znaczy niektóre zna, ale po angielsku to nie bardzo. Zna tylko kilka słówek, ale pewnie niedługo coś tam podłapie. Co do pasty do zębów to my mamy Aquafresh Milk Teeth Toothpaste 50ml - Boots Ania jeszcze nie płucze, ale coś tam podchwytuje, więc może niedługo załapie
Vikamcia zdolna córcia, do 10:tak:, brawa dla niej

Witam
Marta-też czekamy;)
Madbebe-dobrze,że nastrój od rana dopisuje...My też myjemy ząbki od pierwszego,ale właśnie to te od 0,więc nie męczę Danielka o płukanie-choć przy Starszakach płucze jak szalony-często połykając tą wodę;)))
Tabasia-a dziękuję,ale moje Dzieciątka się nie zdążyły stęsknić-u Babci i Dziadka nie dość,że oni sami są atrakcją,to całe"stado"kuzynów...a od wczoraj moja siostra ich wzięła do siebie na tydzień-tam też trójeczka,woda,sad-jest co robić...w sobotę mają plana na kino i grillka...Tylko my biedni rodzice wypatrujemy kiedy drzwi się otworzą i z dworku przyjdą dzieci:/Dobrze,że Ci synuś tak ładnie spi-nie ma co narzekać(czasem tylko z nerwów się sprawdza ten oddech;)))
Katrina-faktycznie dobrze,że Pasierb nie starał się rogów pokazać i się dogadujecie(a różnie to bywa-zwłaszcza z tymi starszymi dziećmi)
Ewelcia-eee to super:)Ja mogłabym całymi dniami malowac:)))
Anineczko-jak tam przygotowania do godziny 0?Antoś został uświadomiony?
Vikamcia-jak głowa?Oby to chwilówka była i dziś już wszystko w porządku:)Brawa dla Viki

A ja też się dziecieciem swym pochwalę...Oprócz tego,że tak na codzień spi ino i je,to dziś dzięki jej uprzejmości(a mowa o Dominice oczywiście)pospałam do 9.30...a ostatnie karmienie po 4tej było...i to też musiałam ją budzić,bo mi mleczarnie kipiały:)))oby tak dalej córa;)

Witam

Tichonek jak tam zdrowko?
Madbebe,Tabasia lot ogolnie minal dobrze Lenka spala,Natalia tez troszke pospala na lotnisku w Gdansku sie wkurzylam bo stalismy do odprawy priorytetowej daje bilety a babaka do mnie mowi prosze na koniec kolejki bo pani nie ma odprawy prorytetowej :wściekła/y: ja mowie jak to przeciez kupywalam z priorytetetem .... stanelam obok i mowie do J ze na koniec nie bede szla z dziecmi i tyle to jedno a dwa ludzie zachowuja sie jak bydlo normalnie leca do tego samolotu dlatego w arelingusie jest lepiej bo ma sie miejsce przypisane i nie musisz pierwszenstwa wykupywac jak jestes z dziecmi to wchodzisz jako pierwsza .Pierwszy raz lecislam z Gdanska i troche inaczej wyobralam sobie lotnisko w toaletach smierdzialo brudno ,masakra.

Madbebe my do Gdanska jechalismy 2,5 godziny wiec szybko jeszcze byl czas aby troszke Gdansk zwiedzic i cos zjesc.Zdrowka dla cory

Lubiczanko pieknie opisalas swoj porod :-)Gratuluje Ci jeszcze raz

Uciekam wziasc sie za obiadek
Milego dnia

Ostatnia edycja:
madbebe po angielsku bo sa krótsze i prostrze słowa do wypowiedzenia :-D
a po polsku naucze ją liczyć jak będzie lepiej mówiła bo narazie to tak mówi pojedyńcze wyrazy
albo np zdanie z 2-3 słówek złożone jakieś proste więc poczekam chwile bo ma jeszcze trochę czasu na to ;-)
może ci tez podpowiem jak ja myje ząbki.. ja dawąłam na sucho małej tak od 3 miesiąca szczoteczke bo ją swędziały dziąsełka i jak miała 4,5 msc to jej wyszedł ząbek a tak od 5 albo może 6 msc mylam już z pastą dla dzieci do mlecznych ząbków.. no i nie płucze ja jej moczę szczoteczkę kilka razy i w ostateczności myje samą wodą na koniec żeby wymyć pastę a ona umie jedynie pluć ... ale płukac to nie :-p więc jak ma pastę czy wodę z pastą to nia pluje do zlewu:sorry2:

lubiczanko dziękuję głowa przeszła.. to pewnie przez zmianę pogody albo znów kmnie powoli zatoki atakują ...:baffled:
a jak ty z malutka?? :-) dobrze się macie??
lubiczanko ja jakoś zbytnio nie miałam pełnych piersi a moja mała przesypiała od samego początku od 22 do 6-7 rano , późnije już do 7-8 rano
a teraz od 2 dni to spi i nie wstaje dopóki jej nie obudze !!
zasnęła wczoraj o 22 jak zawsze a dziś ją wybudziłam o 10,45 bo mi cyc zaczął przeciekać;-)

Hej.
Kurcze co za pogoda,już pada.Wstawiłam pościel i reczniki,ale bedzie trzeba suszyć w domku.:szok:
Śniadanko zjedzone,teraz kawke pijemy z M.Pozniej trzeba jechac na zakupy spozywcze.
Madbebe to super ze córci choroba mija.:tak:
Vikamcia bravo dla córci,że umie już liczyc do 10.
Lubiczanko jak tam Twoje samopoczucie?I jak sie maluszek chowa?
Miłego Dzionka.

Witajcie poniedziałkowo,

lubiczanka - na prawdę cieszę się, ze się z Michałem dogadujemy, bo wiadomo naście lat, jakaś obca baba z tatą, jakieś inne dziecko (przyrodnia siostra - miałą wtedy 2 latka), ale jest dobrze, między dzieciakami też , nawet bardzo dobrze, na początku troszkę Michała to przerastało, ale już po tygodniu jak mała się do Niego garnęła, to już dawał sobie z Nią radę,

madbebe - ja, żeby Alinkę zachęcić do mycia ząbków, kupiłam dwie takie same szczoteczki, i najpierw ona sama myła, a później ja poprawiałam, troszkę pasty dawałam, ale tak jak dziewczyny, takiej, że nie trzeba wypłukiwać, bo nie umiała tego robić,

Miłego dnia dla wszystkich!!!!!!

reklama
Vikamcia moja to po angielsku mówi tylko kilka słówek, ale po polsku to jej się buzia nie zamyka, w towarzystwie się wstydzi, ale między swoimi to jak nakręcona:-D:-D:-D, zdania buduje od jakichś trzech tygodni, takie dłuższe, bo wcześniej to tak sobie, sporo mówiła, ale nie aż tak, powtarza wszystko:-p:rofl2::rofl2::rofl2:, strach czasem przy niej coś mówić. Dobrze, że główka przeszła, to może być faktycznie wina pogody

Do góry