reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hej Kobitki
Mnie znowu wywiało od Was na troszke.
Ale juz jestem.
Wyjechaliśmy na pare dni do moich rodziców, pogoda taka piękna to nie ma co w bloku siedzieć.
Mały poszalał, ale mamy mały problem.
Został strasznie pogryziony przez komary, nie wiem już czym go smarowac biednego tak swędzą raczki :-(

Ale was dopadły choróbska, u nas odpukać wszyscy zdrowi.
Zdroweczka dla chorowitków życzę.

Sol to oby takie samopoczucie zostało do rozwiązania.
Ja też ciąże dobrze znosiłam, ale lato mnie wykańczało :szok:

Spokojnej nocki

reklama
julita - jak byłam w aptece to miałyśmy taki spray dla dzieci od pierwszego dnia i żel po ukąszeniach ale pamiętam że to było dosyć drogie bo to Chicco było ale musisz pytać w aptekach w przyszłym tygodniu bo póki co to jest zastój na hurtowniach bo producenci dopiero uruchomili taśmy produkcyjne :tak: Wiem ze też Orinoko jest od pierwszego miesiąca a bardzo dobra po ukąszeniach jest maść arnikowa ale musisz zapytać czy można ją dla takich maluchów bo nie pamiętam. A ew możesz pokropić delikatnie wózek czy moskitierę olejkiem goździkowym - to je odstrasza. A spokojnie możesz do domu stosować te elektryczne tylko musi być zaznaczone że można w pokoju dziecięcym daną mieszankę stosować :tak:
A po za tym są takie cuda jeszcze :
Automatyczna lampka przeciw komarom Brevi :: Wszystko.dla.dziecka.pl
Brevi Automatyczna lampka przeciw komarom - opinie o Brevi Automatyczna lampka przeciw komarom
Preparat roll-on przeciw komarom 75ml, Chicco - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

ciacho - a powiem Ci że ja tu zaglądałam ...w 2005 na bank ale zaraz sprawdzę :-D Już - najwcześniejsze wpisy są z czerwca 2004 roku. A po co ci ta informacja?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie wróciłam z pogotowia.
Emilek ma pokrzywkę,dostaliśmy leki antyalergiczne,i maść.
Jeśli będzie gorzej mamy skierowanie do szpitala.
451924.gif
451924.gif
451924.gif

Asiulka to współczuje. Moja młoda prawie 2 tyg jakąś wysypkę miała, teraz już jej prawie zeszło. Co do komarów, to nas jakoś tu na osiedlu nie atakują, mimo że okna pootwierane. Byliśmy w weekend na grillu i też mało co gryzły. :-)

Sol, ponieważ planowałam zrobić prezentację na zaliczenie o całym babyboom, ale potem stwierdziłam, że to jest zbyt rozbudowane i machnęłam pajacyka...:)

A jak wygląda owa pokrzywka?Moja Marcelina chyciła skądś jakieś krosty na jednym pośladku i nie wiem od czego to jest bo niby wszystko takie samo używam jak dotychczas...
Urwanie głowy mam, mała ma nos zapchany, dostała jakieś psikadło ale nie skutkuje, do tego dolne jedynki idą i marudzi. Na szczęście pozbyłam się ropiejącego oka to chociaż to z głowy...
Miłego wieczorku:)

ciacho - to współczuję - jeny jak się cieszę że mi się już zajęcia skończyły, praca zdana, tylko obrona mi została pod koniec lipca albo na początku września - nie wiem jak promotorowi będzie pasowało :-p

reklama
Ciacho a co stosowałaś na to ropiejące oko? Bo u mojej nadal ropieje:(
A wizyta dopiero w piątek...
Sol trzymam kciuki za twoją obronę:) No i fajnie ze w tej ciąży lepiej się czujesz, w takim wypadku jest nadzieja że kiedyś zdecyduję sie i ja na drugie i też będę się dobrze czuła;)
Asiulka oby Emilkowi przeszło po lekach...zdrówka życze...

A tak wogóle to Dzień Dobry:)))
Życz e miłego dnia..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry