reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Halina - co dwa dni następuje przyrost hormonów ciążowych wiec najlepiej zatestować z rannego po dwóch dniach :tak: Ja teraz czekam na rodzeństwo dla Karoli więc jeszcze nie wiem jak będzie ale już widzę że Karoli to nie pasi że mama nie trzyma na rączkach już nie nosi :-p Ja mam starszą o 7 lat siostrę i dla mnie to był koszmar bo różnica już była za duża i moja siostra się nade mną zwyczajnie znęcała :sorry: Za to ja mam młodszą o 16 lat siostrę i jest moim oczkiem w głowie :-D

julitka - kurde - źle że małej ten brzuszek nie przechodzi :-( A z tymi spacerami - próbowałaś ją brać w chustę? Ja co prawda nie miałam problemów ze spacerami ale Karola chustę uwielbiała bo miała mamę blisko, cyca blisko i ciągle na rączkach :-p

A my dzisiaj byliśmy na festynie rodzinnym z okazji połączonych dnia mamy i taty w Karoli przedszkolu - boniu jaka ona tam grzeczna była - nie podbiegła do nas tylko grzecznie z dziećmi stała i śpiewała i próbowała mówić wierszyk :-D To było boskie - jeszcze tak dumna to chyba z niej nie byłam :-D

reklama
A co sie z Masiulom dzieje? Długo jej nie ma coś
A wiesz, że też się nad tam jakiś czas temu zastanawiałam?

jeszcze tak dumna to chyba z niej nie byłam
Heh uroki macierzyństwa:)

My sobie z Marcelinką nieźle poczynamy:
`już prawie sama siedzi ( dziś jakieś 30 sekund)
Obraz 238.jpg
`wreszcie odkryła swoje stopy, gapi się na nie non stop ( dziś pierwszy raz było mamlanie dużego palucha)
`ogląda bajki (podejrzewam, że nie wiele z tego rozumie)
`potrafi rozróżnić swoich i obcych ( na tych ostatnich reaguje wyciem nie mniejszym niż syrena strażacka)
`pełza systemem: zaprzeć się nogami, dupa w górę i hops
`Obraz 229.jpg
, sama przewraca kartki
` i ślicznie się śmieje
Obraz modified.jpg

Witam:)

Sol stosuje espumisan i debridat i chyba ciut mniejsze ma problemy z bączkami...chciałam jej jeszcze kupic prebiotyk Biogaja.
A chusty nie mam myślałm nad tym, kurna ale trochę drogie toto jest:(((
Wracając do spacerów to wczoraj była mega akcja, cholera jak wróciłam do domu to byłam na siebie potwornie wsciekła...wrrr...
Okropna ze mnie matka!!!!
Wiedziałem że majka nie lubi spacerów, ale tak ładnie zasnęła więc wybrałam się do apteki...i co tuż przed apteką mała się obudziła i kurcze od razu w ryk:((( Miałam mleko odciągnięte więc jej dałam ale okazało się za mało:( ona dalej wyje więc dawaj cyca...no ale co z tego że ona tylko go trzymała nie jadła...jak wyjełam to zaraz w płacz:(.
więc wziełam ją na ręce i biegiem do domu!!!chol...a ale to z 10 min drogi...a ona calą drogę płakała aż się zanosiła!!! Jessu jaka byłam na siebie wścikla ..
A jak tylko byłyśmy na naszej ulic to ucichła, już nie wspomnę że jak weszłyśmy do domu to płacz ucichł i dziecko samo leżało na łóżko ciuchutko gaworząc!!!!!!!!!!!
Nie wiem o co kaman, że ona tak reaguje jak gdzies wyjdziemy!!!!:(((((((((((

Ciacho Marcelinka ślicznie rośnie, usmiech ma rozbrajający:), i jaką ma fajową czuprynkę:)))

julitka - przede wszystkim nie masz co siebie strofować :tak: A może spróbuj w takim razie na początek wychodzić tylko przed klatkę tak na 5 min a potem powolutku zaczynajcie krążyć wokół bloku i tak dalej i przede wszystkim sprawdź czy mała nie ma czegoś twardego lub uciskającego w gondoli bo to też może być przyczyna i czy jej za bardzo nie telepie na wybojach bo niektóre dzieci tego nie lubią a inne kochają. Spróbuj wsadzić dużą poduchę do gondoli żeby miała po królewsku, daj zabawki i powoli bez nerwów i stresów musisz metodą prób i błędów próbować :tak: Ja mam tą długa chustę i jej nie polecam na początek bo to koszmar wiązania - 10 min wiązania żeby niekiedy się przekonać że dziecko nie ma ochoty na chustę :dry: Na początek jest świetna kieszonka :tak: Bo można w niej łatwo karmić a bardzo dyskretnie :-)
Tu przykład dobrej i niedrogiej chusty BEBELULU - Chusty - KANGALU
Z chusta.pl kieszonka http://www.chusta.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=29

ciacho - Marcelinka super fryz :-D

przez tą pogodę nic mi się nie chce....
Ciacho - super fryz hehe jaka już ona duża, szok :-)
Julitka, Sol ma rację, może wózek jej nie pasuje, coś ją uciska, albo może nie lubi być z dala od Ciebie i tu nosidło albo chusta by spełniły swoją rolę (pożycz może od kogoś i sprawdź)
Ja często nosiłam Baśkę w nosidle, super się sprawdziło (w sumie jeszcze gdzieś je mam - Chicco Go bodajże) bo tak jak Sol wspomniała chusty się długo wiąże, więc nosidło trochę wygodniejsze :-)
Halina - witam i gratulacje :-)
ps. Zerknij na to nosidło, dobrze się w nim karmi:
ACTIVE INFANT - 5 pozycji materiał 3D oddychajace (1087320941) - Aukcje internetowe Allegro

Halina - co dwa dni następuje przyrost hormonów ciążowych wiec najlepiej zatestować z rannego po dwóch dniach :tak: Ja teraz czekam na rodzeństwo dla Karoli więc jeszcze nie wiem jak będzie ale już widzę że Karoli to nie pasi że mama nie trzyma na rączkach już nie nosi :-p Ja mam starszą o 7 lat siostrę i dla mnie to był koszmar bo różnica już była za duża i moja siostra się nade mną zwyczajnie znęcała :sorry: Za to ja mam młodszą o 16 lat siostrę i jest moim oczkiem w głowie :-D

julitka - kurde - źle że małej ten brzuszek nie przechodzi :-( A z tymi spacerami - próbowałaś ją brać w chustę? Ja co prawda nie miałam problemów ze spacerami ale Karola chustę uwielbiała bo miała mamę blisko, cyca blisko i ciągle na rączkach :-p

A my dzisiaj byliśmy na festynie rodzinnym z okazji połączonych dnia mamy i taty w Karoli przedszkolu - boniu jaka ona tam grzeczna była - nie podbiegła do nas tylko grzecznie z dziećmi stała i śpiewała i próbowała mówić wierszyk :-D To było boskie - jeszcze tak dumna to chyba z niej nie byłam :-D

WITAM WAS DZIEWCZYNY. Dziś zrobiłam trzeci test- pozytywny:-):tak:. Bardzo się cieszę, oby było wszystko w porządku.Do lekarza gin. myślę dopiero iść za 2 - 3 tygodnie. ja WAS POZDRAWIAM I KOŃCZĘ BO MUSZĘ CÓRECZKĘ POŁŻYĆ SPAĆ. POZDRAWIAM SERDECZNIE WAS I ŻYCZE STARACZKOM DZIDZUSIÓW;-):-):tak:
sOL BYĆ DOBREJ MYŚLI, ŻĘ CÓRKA SIĘ UCIESZY Z RODZEŃSTWA , JA NIE MIAŁAM ŻADNEGO , DO DZIŚ MAMIE ZADAJE PYTANIE - DLACZEGO JA JESTEM SAMA. DLATEGO POWIEDZIAŁAM ŻE MOJA CÓRECZKA BĘDZIE MIAŁA RODZEŃSTWO.:tak: POZDRAWIAM CIĘ I DZIĘKUJE ZA ŻYCZENIA

Witam:)

Dawo mnie nie było ale brak czasu....Mała ma problemy z brzuszkiem wiec poswiecam jej duuuuzo czasu.
W dalszym ciagu nie znosi spacerów; kazde wyjscie jest dla mnie mega stresem:(((
Za miesiąc planujemy chrzciny i już się boje jak ona je przetrzyma;)

Witaj Hlina i gratuluje kolejnej dzidzi:). JA TEZ MIAŁAM BLADĄ kreseczkę na tescie a od prawie 8 tygodni jestem mama kochanej Majeczki:))

Sol zdrówka życzę:)))

DZIĘKUJĘ ZA ZYCZENIA , DZIŚ ZROBIŁA TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY:-):tak:. ŚLICZNĄ MASZ CÓRECZKĘ:tak:ŻYCZE PIEKNEJ PODODY W DNIU CHRZCIN, ZDROWEJ I SILNEJ Majeczki:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny

ja w sumie malo mam czasu dlatego nie zagladam szykujemy sie do wyjazdow i spedzamy ze soba jak najwiecej czasu :tak::tak:

Sol - zycze obronienia pracy i spokojnej ciazy..
Halina witaj- takze spokojnej ciazy i wielkie Gratulacje...
asiulka- nie wiem co u dziewczyn :no::no:
julitka powodzenia z mala moze chusta pomoze ja z malym tez mialam ciezkiee spacery i tez strasznie mnie to stresowalo ale jak tylko malego wyjelam z wozka bylo cicho wkoncu jak wychodzilismy obwijalam malego w pieluche zeby nie mogl machac raczkami i sie uspokoilo widocznie wtedy czul sie bezpieczniej:sorry::sorry:

u nas sprzatanie ostatnie prasowanie i gotowanie bo oczyszczam lodowke zeby nic nie zostalo:tak::tak: takze spoko..

julita - pisałam ci wiadomośc na NK. Dajznać co i jak:-)
kamilka - a na ile jedziecie? I jeszcze zapytam bo nie pamiętam, co robicie z synkiem? też jedzie?
Halina - no to gratulacje. Mnie te kreseczki zawsze bledziutkie wychodziły :-p
Ciacho - świetny fryz :-D. A ty masz dzisiaj urodziny? Jak tak to wszytkiego najlepszego :tak:

reklama
mrozik - ja z malym jade do cioci do Wroclawia:-):-) a moj maz jedzie do niemiec :tak::tak: wiec nie chce tu sama siedziec wiec jade z malym do cioci bo siedzenie z sama tesciowa mi sie nie usmiecha...

Do góry