reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Hej dziewczyny!!;-)
Chcialam sie was poradzic: Gdzie w kielcach jest fajny basen na ktory mozna wybrac sie z dzieckiem? Moze sie orientujecie? Bo ja puki co bylam na Perle ale to troszke dla nas za daleko i szukam czegos w miescie...;-)

My chodzimy na Paderewskiego do Citi-parku - tylko wcześniej trzeba dzwonić czy basen jest wolny bo tam są zajęcia prowadzone z aqua-aerobiku. Tani nie jest ale woda czysta, ozonowana a nie chlorowana. Basen nie duży ale jak dziecko będzie miało dość temp 29-30 to możecie wejść do jacuzii gdzie jest do 34 stopni. Bardzo fajny podobno jest też na Kujawskiej i też ciepła woda, ale chlorowana i trzeba pamiętać o czepku bo nie wpuszczą - dzieci też muszą mieć czepek co jest dla mnie głupotą ale cóż :-D Jest tam brodzik dla dzieci. A i Kujawska rusza 1 września bo teraz są nieczynni.

Witam dziewczyny mam kolejne pytanko chodzi o pieniądze z pracy z ubezpieczenia bo ja już wniosek dzisiaj do PZU dałam powiedziała że dostane na konto za około miesiąc pieniądze i teraz Moje pytanko brzmi takie czy mąż też z pracy z ubezpiecznia powinien dostać pieniądze czy tylko jeden rodzic...

Nic dodać nic ująć, ale to dziwne że kazali Ci czekać na przelew - my z M poszliśmy wypełnić papiery to babka nam dała od ręki świstki do kasy i pieniądze mieliśmy od ręki tego samego dnia :-) Musieliśmy mieć tylko ze sobą dowody osobiste i akt urodzenia małej :-)

Ja jestem podpięta pod rodzinne ubezpieczenie u M w pracy więc oboje dostaliśmy bo to samo ubezpieczenie mamy z opcją "z okazji urodzenia dziecka".
A możesz jeszcze do MOPS-u wystąpić o tzw jednorazowy zasiłek z tytułu urodzenia dziecka jeśli wasze dochody mieszczą się w ichnich widełkach :tak: To prócz "becikowego" :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A to gdzie mąż musi się zgłosić żeby te pieniądze dostać?? bo jego szefowa mówi że mu się nie należy :/ że dzwoniła do Cehu :/ czy coś w tym stylu :/ bo on jest ubezpieczony w zusie i normalnie mu składki odtrącają i skąd ma wsiąść papiery żeby wypełnić i dostać te pieniądze bo jego szefowa zarzeka się że ona nie wie o co chodzi :/ kurde dzwoniłam bo chciałam żeby przyjechała do Mnie pediatra Baranowska do małego i powiedziała że ona do Górna nie przyjeżdrza :( się troszkę załamałam będę musiała czekać do jutra z tym małym żeby iść normalnie do poradni :(

Ostatnia edycja:
Samotronka - te pieniądze (ubezpieczenie) należą się tylko jeśli ktoś jest ubezpieczony np w PZU i ma w ubezpieczeniu opcję "z tytułu urodzenia dziecka" To w ogóle nie jest powiązane z ZUS (ZUS to składki emerytlne a nie ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków) Jeśli mąż nie jest ubezpieczony NNW z zakładu pracy to mu się nie należy bo niby z jakiej okazji skoro nie opłaca comiesięcznych składek. Ew jeśli jest ubezpieczony to musi się dowiedzieć gdzie i iść do ubezpieczyciela się dowiadywać jakie ma ubezpieczenie i czy obejmuje tą "opcję". A o dodatek musi iść do MOPS-u i się dowiedzieć o wymagania i widełki na ten rok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry