reklama

Mamy z Leicester

Kochana
dzięki wielkie.
Właśnie o to mi chodziło.
Jutro dokładnie sprawdzę pisownię,bo nie chcę wprowadzać się w błąd.
Dzięki raz jeszcze.
To po co oni tak utrudniają życie jak WILL i SHALL to jedno i to samo???

reklama
Dzień dobry,ja z herbatką w reku jeszcze.Tatuś nasz już na silowni...Boże fanatyk:)))Daysie ja sama też chodze do kosmetyczki,nawet przy sobie teraz sama nic nie robie.Przeważnie do Polki-Edytki,ona nie wie że ja jestem kosmetyczką,ale zdała egzamin u mnie raz i uwazam że jest profesjonalistką.Dzisiaj piekna pogoda,jedziemy do Abbey Parku.Maksiulek już zdrowy,jestem taka szczęsliwa jak widze go pełnego życia!!!

Dzieńdobry.
My też oboje z Dziedzicem po śniadaniu,zaraz wyruszamy na basen.
Widziałam gdzieś na Narborough ogłoszenie tej Edyty ale nie byłam przekonana a dlaczego?
Wypróbowałam już tyle np.pseudo-maniciurzystek polek,że szok.
Nawet mi się nie chce opisywać tego co one wyrabiają.
Tak samo fryzjerka,byłam raz jedyny u Polki,skasowała mnie majątek a fryzure i kolor miałam może miesiąc.
Dotego wcale nie zrobiła do końca cięcia jakiego chciałam a miałam zdjęcie fryzury z każdego profilu.
Dlatego miałam obawy do spróbowania usług kosmetycznych Polek.

Więc teraz korzystałam ,przy okazj bycia u fryzjera ,z usług kosmetyczki w tym salonie gdzie obecnie chodzę.
Też sobie chwalę.
Tania i dobrze robi.A przynajmniej ja nie narzekam.
Może w przyszłośći udam się do tej Polki Edyty.
A gdzie ona ma salon?

Mariolka
Jak ząb i wizyta u dentysty?
Pomogli?

Iwonka
to shall to mnie prześladuje chyba.
Wypełniałam stronę rejestracyjną do sklepu on line a tam właśnie zapytano się mnie :what shall we call you? :D
Chyba "robią" to celowo co by do mnie dotarło ha ha haa :D
Nie można było poprostu napisać:select nick :D

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!!!!

Widze nocne rozmowy sa najlepsze :) tak na spokojnie :D

Zab paskudnie bylam z rana w przychodni zadnego polskiego lekarz bo wyjechali na urlop. ale przyjeli mnie natychmiast tylko ze do hindusa. ktos kiedys pisal o nim !! gosc jest okropny !! mowi takim belkotem ze go wogole nie zrozumialam.. mowie ze zab okrpnie boli zeby cos z tym zrobil to ten mi zapisal atybiotyk i mowi ze kanalowo ale ze on tego nie zrobi bo nie jestem jego pacjentem.. no kurcze czyli radz sobie sama do 24 sierpnia !! co za typ.... :(:( ale z jednej stroyn sie ciesze bo jeszcze by mi narobil jakiegos balaganu !!! tylko nie wiem czy moj zoladek wytrzyma tyle lekow w tak krrotkim czasie ..:(:(

dzisiaj idziemy na 16 na roczek Hani mojej bratanicy . ciekawe jak bedzie kupilismy jej wkoncu klocki mega bloks 50 chyba wystarczyy tyle takiemu maluszkowi.

Oliwcia dzisiaj sama zasnela bylam tylko przy niej jak jadla mleczko a potem mnie skubana wygonila z pokoju :D i za 10 minut wchodze a ta slodko chrapie :)tylko ten katarek ja okropnie meczy ale mysle ze jutro juz bedzie lepiej.a ja znowu z rana plulam krwia kurde nie wiem dlaczego moze krtan mi przez noc wyschla i dlatego.. zobaczymy jutro co sie bedzie dzialo? mial tak ktos kiedys??

uciekam odpoczac !! Trzymajcie sie milego dnia rowniez zycze !!

Kasia nie przejmuj się ,nie Ty jedna nie rozumiesz Hindusów ;-)
Wydaje mi się,że ta krew z rana to przez leki jakie bierzesz na tego zęba.

My po basenie.
Antek szalał 50 min.
A ja ledwo żyje...ale woda i dziecko wyciągają resztkę sił z organizmu.
Wybieram się znów za tydzień,jednak tym razem później,bo zrobili grupę dla parent and toodler i wtedy jest tylko 2,6 płatność a nie 4,40.

A wózek już wybrany.Żaden z powyższych.
Jest kompatybilny z gondolą od Quinny Buzz i fotelikiem Maxi Cosi group 0.
Dużo mniejszy niż Buzz i składa się razem z siedziskiem.
Dotego ma cudownie duży kosz zakupowy jak na spacerówkę i wszystkie koła pompowane oraz dobre opinie użytkowików.
Kolory są przeróżne i można wybrać wersję 4 kołową.

Uciekam na spacer z mężem i synkiem.
Napiszę wieczorem...tradycyjnie :D

Ostatnia edycja:
Wogóle to mam wrażenie,że część nauczycieli(nie obraź się Iwonko) nie ma powołania do nauki języka obcego.
Uczyli Nas latami a my i tak nic nie umiemy,chodzi o czasy szkolne.

Daysie,
co do "powołania" to pod to można podciągnąć każdy zawód;-), ale wiem o co Ci chodzi z nauczycielami;-) i nie będę pisała, że jest inaczej bo nie jest.

Znam taką panią od angielskiego, która uczyła, że "yesterday" to są święta angielskie:-D:-D:-D NAPRAWDĘ:szok::szok::szok:, jeszcze wiele innych głupot nauczała, ale była w szkole bo nie mieli żadnego Anglisty a pan dyrektor, który nie znał angielskiego uważał, że jest super nauczycielką:wściekła/y: Niestety realia w polskich szkołach czasami nie są za ciekawe.

Co do metodyki nauczania to dopiero w ostatnich latach zmieniło się podejście do języków obcych,tzn. najważniejsze jest żeby mówić i rozumieć w danym języku a nie czytać i pisać;-). Na maturze podstawowej gramatyka w ogóle nie jest potrzebna, oczywiście dobrze ją znać :-D, ale bez tego da się radę. Ja moim uczniom(zazwyczaj dorosłe osoby) w prywatnej szkole zawsze powtarzałam, żeby mówić, mówić i jeszcze raz mówić i nie bać się, że mówimy niegramatycznie, ale i tu się powtórzę nie można popadać z jednej skrajności w drugą czyli trochę podstaw nie zaszkodzi;-) a jest wręcz wskazane.
Podręczniki są teraz o wiele ciekawsze i bardziej przystosowane do życia, a nie jak było wcześniej same czytanki oderwane od rzeczywistości, potem słówka na pamięć a i tak człowiek nie umiał sam złożyć zdania w danym języku:-D.

Och:happy: mogłabym pisać o nauczaniu i pisać:-D, ale nie o to chodzi, żeby was zanudzić.

Idę się wykapać a potem, of course:-D, tu zajrzę.

P.S. Wózek świetny.

Ostatnia edycja:
daysi tak wozeczke bomba :) a ile kosztuje ? powiem Ci ze my juz rqaczej wozka nie zmienimy moj maz by sie juz na to nie zgodzil :D haha 4 wozek to juz lekka przesada by byla :D

my juz po roczku Hani bylo naprawde fajnie tylko ze ja juz totalnie chora a Oliwka jak bylo lepiej tak teraz gorzej;/ bo impreza byla na dworze .. ale dzieci sie wybawily :) Oliwka wkoncu poznala kolezanke 3 latke Nikole b. fajna dziewczynka nawet sobie buzi daly na dobranoc :D

zaby kiepsko od tego zeba mnie juz drugi rozbolal napuchnieta chodze jak bak.. ale trudno..

malutka wlasnie sama zasypiaciekawe jak jej to wyjdzie :) jak narazie to prowadzi monolog:)

hmm nauczyciele angielskiego mialam super ale to dopoiero w 2 klasie liceum a uczylam sie od 1 klasy liceum wiec 3 lata ..szczerze prawie nic ale ta Pani nauczyla nas tak ze zdalismy matury u do dzisiaj cos pamietam :) wiec dobrze jest .:)

Byliśmy dziś w Abbey Parku,Maksio szalał na huśtawce......i kózki mu sie podobały.Daysie moja Edytka ma salon w domu właśnie kolo Abbey Parku.Nasz Tatuś jutro idzie do pracy także koniec sielanki:((((Mariolko wiem co to ból zeba,pamietam że moj Tata brał sobie na wacik krople mietowe i przykladał na bolącego zęba.Ta krew to może od poranionego dziąsła albo z zęba Ci leci.Płucz usta szałwia(działa antybakteryjnie)żeby Ci sie nie narobiło jakieś cholerstwo.Daysie wózek pierwsza klasa(też bym chciala taki,ale teraz inne wydatki mamy).Iwonko ja uczylam sie 12 lat jezyka prywatnie u kobiety,która mieszkała przez 20 lat w UK,ależ bylo jej zdziwienie czasami jak jej pokazywalam zeszyt ze szkoły.Zupełnie inny program z nią przerabiałam,dlatego łatwo mi było tutaj zacząć żyć(jeśli chodzi o jezyk).

reklama
hehe to chyba ja jestem taka najgorsza z jezykiem :) mam juz antybiotyk ale jutro szalwie zakupie u pawelka. jeszcze podobno sa jakies masci b. dobre na dziasla . no a mala gada i gada ciekawe kiedy sie zmeczy :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry