reklama

Mamy z Leicester

Kornasiu myslelismy o Notingam.Tam Darek miał propozycji pracy wczesniej na siłowni.Zwiedziliśmy to miasto,zrobiliśmy wywiad,ogladalismy mieszkanka,wszystko było na tak.Ale jakoś mam sentyment do Lester.Tutaj wszystko sie zaczeło....i wogle.Potem była wersja że bedzie tam dojezdzał,nie mógł sie zdecydować.Praca przepadła.A teraz po 6 miesiącach znow sie odezwali i mamy dylemat.

reklama
Anetka
ja bym się nie zastanawiała.
Jeśli jedno z Nas miało by pracę w innym mieście to szybko uciekałabym z Les"ter.
Nottingham piękne misato.
Sama często tam bywam.Mamy tam wielu znajomych no i Ikea jest :-D

Iwona
ja też tego nie lubię,ale nia ma wyjścia,ktoś to zrobić musi.
Mój B. to wziołby pierwszy lepszy.
A chodzi o to,że ma być bezpieczny,wygodny dla dziecka,potem mamy,mały po złożeniu,lekki i dopiero wtedy ładny.

Kornasia
hmmyy,ja nigdy nie spotkałam się z takimi opiniami o tej firmie.
Może podaj jakiś link chętnie poczytam za nim się zdecyduje.
Widzę dużo kobiet z wózkami tej firmy szczególnie ostatnio z wersją Apollo i Condor.
Sama miałam pierwszy kojec od nich i nic złego nie zauważyłam.
Inne spacerówki to poprostu jakaś masakra.
Telepocza się,rączki nie regulowane,kosze małe,ciężko się rozkłada je do spania.
Jak się rozłoży to nic do kosza nie włożysz.
Dotego wszystkie na jedno kopyto.
Są i takie co wogóle się do spania nie rozkładają.
A wózek musze zmienić,bo potrzeby się zwiększają a miejsca w bagażniku mało.
Dotego niedługo musiałabym znów pasy wymienić,bo Tosik to wielkolud.
Dziś widziałam się z koleżanką ,ma prawie 3 letnią córkę, i Antosik jest prawie z nią równy i na długość i szerokość a ma 17 mc.
Szzok.

Ostatnia edycja:
Doczytałam,że większość wózków tej firmy obszycie wykonane ma z poliestru.
Czyli jak większość rzeczy.
No więc nie wydaje mi się to jakoś ogromnie szkodliwe.
Sama już nie wiem.Nie mam dobrego źródła naukowego a byle chłamem nie będę się podbpierać,bo nie ma to sensu.
Wolałabym jakieś dobre źródło więc liczę Kornasia na Ciebie.
Doczytałam,że wersja Sport Escape słabo wypada ale nie ma nic na temat modelów których ja rozważam zakup.

Anetka ja bym się też nie zastanawiała nad przeprowadzką na twoim miejscu:-D Najważniejsza rodzina a znajomi, przyjaciele, fajnie jak są blisko, ale pamiętaj, że "wieczorem" i tak się każdy rozchodzi do siebie:-D

Dokładnie tak:-D

A my dzisiaj byliśmy w Dusznikach Zdroju na koncercie Chopinowskim, Bartuś zaznajamiał się z klasyką:-D. Bardzo mu się podobało, podskakiwał jakby to co najmniej jakiś hip-hop był:-D Tak się dziecko wymęczyło tą "kulturą":-D, że w domu po kąpieli usnął w 5 minut, co mu się nieczęsto zdarza.

Jak pisalam wczesniej czytalam tylko o negatywnych opiniach.... wiec znawca tez nie jestem. Nie pisalam takze ze ten wozek ma te opinie tylko ta firma :-) w google wpisalam: material w wozkach hauck i wyskoczyl mi ten artykuł
Szkodliwe substancje w wózkach dla dzieci - Wózki dziecięce - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

a tu fragmenty :

PAK wykryto w wózkach: Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange i Knorr Buddy.

ale

Pięć wózków w teście, w których laboratorium nie znalazło żadnej z trucizn,
to:

Graco CitiSport, Mini Star firmy Hauck, Peg Perego Pliko lite, Stokke Xplory
Complete i Tchibo TCM.

Zawsz znajda sie opinie pozytywne i negatywne. Ale to kazda z nas podejmuje decyzje :-) nie wiadomo tez czy ten artykul nie byl napisany przez konkurencje.... jakbys chciala poczytac cos wiecej o spacerowkach u mnie na majowkach dziewczyny stworzyly fajny watek wozkowy, polecam :-)

ANETKA wizja przeprowadzki brzmi swietnie. w nothingam nie bylam jeszcze wiec nie moge sie wypowiedziec :-)

PANI IWONKO to prawda w Londynie nie mozna czuc sie bezpiecznie. Przypomiala mi sie historia jak mieszkalam z kuzynka na parterze i ktoregos wieczoru ( 2 am) a przez okno nam zaglada PAN HINDUS masakra poprostu jakas!!! ustal na parapecie i w lufciku (przypominajacym zaluzje) przeciagnal sobie zaslaonke i jak gdyby nic na nas sobie patrzyl my w krzyk... co gorsza za pol godziny wrocil znow nas podgladal i na koniec wybil szybe. skonczylo sie policja (ktora sasiad wezwal) i wieczornym poszukiwaniem 'pana'. jak sobie przypomne ciarki mi przechodza....

A ja uśpiłam dziś Małego Terrorrystę na dole w salonie w kojcu i zaraz zmykam robić przegląd zabawek do niego do pokoju.
Poza tym okazało się,że brat Mariolki pracuje z moim mężem w jednej firmie i też jest kierownikiem.
Ale ten świat mały :-D
I poyśleć,że człowiek dochodzi to takich rzeczy przez forum :-D

Kornasia dzięki wielkie za informacje.
"A chcesz kupic tej firmy? Czytalam duzo negatywnych opini o hauck"
Niestety ja zrozumiałam z tego zdania,że chodzi o ogół wózków tej firmy.
Zaraz zajrze na wątek majowy.
Dziękuję raz jeszcze.

Byłam gościem kilka razy w London,mieszkała tam moja siostra i ...NIGDY W ŻYCIU NIE CHCIAŁABYM TAM MIESZKAĆ...a ona na odwrót ;)

Ostatnia edycja:
"na koncercie Chopinowskim, Bartuś zaznajamiał się z klasyką"
Ja robiłam tak w ciąży.
Szłam spać i włączałam klasykę i niby to miało wpłynąć uspakajająco na dziecko i co...urodził się CZORT :-D:-D:-D

reklama
sorki dzirewczyny ale ja dzisiaj nie bede aktywna na forum zab mnie okropnie boli i przyjachela moj tata a maz ma wolne wiec buziaczki dla wszystkich mamusi i ich pociech !! do jkutra

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry