reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

Ale dzis mialam pracowity dzien po tym dlugim weekendzie..Zrobilam 4 prania, ugotowalam obiadek, wysprzatalam cala chalupe (a mam co sprzatac!), umylam 4 okna , posprzatalam ogrod, no i oczywiscie w miedzy czasie zabawa z dzieckiem - ale to sama przyjemnosc.Nie mowie oczywiscie o obowiazkach zwiazanych z dzieckiem..eh.. ale czesc z was wspaniale wie o czym mowie.Poza tym weekend spedzilam nad oceanem.Bylo fantastycznie.czuje sie wypoczeta i gotowa do wszystkiego.Mam mnostwo energii.Ciekawe na jak dlugo.. hihi.Moje dziecko wciaz mi daje popalisc ostro.Ciagle placze, wscieka sie o wszystko i wszystko jest na nie! Chyba przechodzi przedwczesny bunt dwulatka hihi.Poza tym zawsze aniol do spania, butla i lulu.A teraz? Butla i placz.Tata , mama! No i nici z milych wieczorow, bo ktores z nas idzie spac z dzieckiem..buu o nic ide teraz poleniuchowac bo zasluzylam! Pa dziewczyny.Milego popoludnia.

reklama
Oj, to rzeczywiści Gastone, narobiłaś sie jak diabli... U mnie też wczoraj był pracowity dzień (również po weekendzie), ale porównania z Tobą nie mam ;) i dużo mniej do sprzątania... A dziś znów pogoda do kitu! Ach, z tą Irlandią, brakuje więcej słońca!!! Ale słonecznego nastawienia do dzisiejszego dnia życzę :), pozdrawiam wszystkie mamuśki, pa

Witam.U mnie rano deszcz a teraz piekne slonce.Ale moj maluszek jak najpiekniejsze slonce wychodzi wtula sie w podusie i lula.Mamusia patrzy na zegarek kiedy wstanie? No bo przeciez chcialabym wyjsc w koncu do ludzi hih.Ciagle ogrodek, paiskownica hustawka i tak w kolko.Musze cos zrobic dla siebienie? No! Poza tym dziewczyny nudy.Was tez tak zzera czasmi samotnosc? Niby znajomych jakis tam mam , ale na codzien sama.Cztery sciany i maz przychodzacy o siodmej z roboty.Jak to mawiaja chcialas to masz! ehh zycie.Dobra n ie zanudzam was.Zycze wam milego dnia.paaa

Co do tej nudy to chyba ten kraj tak ma,bo ja tez niewiem co ze soba zrobic:no:a najgorsze dla mnie jest jeszcze to czekanie na narodziny synka:tak:cos mu sie na swiat nie spieszy:no:pewnie wie ze tu nudno:-Dno ale coz taki nasz los dziewczyny,musimy sie wynudzic:tak:;-):tak:

Zdecydowanie tu nudno!!!! Ja, niestety, nie mam tu znajomych, dzidzia dopiero w drodze a mąż codziennie w pracy, na całe szczęście oprócz weekendów - wiem coś na ten temat! I nie mam ogrodu, na który mogłabym sobie wyjść (ale tego akurat mi aż tak bardzo nie brakuje, w poprzednim domu, w którym mieszkaliśmy był taki ala ogórdek, ale mam złe wspomnienia to i mi tego nie brakuje!). Pocieszam się, że za niedługo troszkę się zmieni - idą wakacje, rodzinka się zjedzie a później do września już niedługo i na pewno nie będę się wtedy nudzić ;)!!!! Gastone - masz rację, odrobina zdrowego egoizmu każdemu jest potrzebna i nie ma nic w tym złego, wręcz przeciwnie polecam dla równowagi psychicznej :)... Także głowa do góry i trzeba szybko zacząć szukać sposobu na tę nudę!!! Dobrze, że w końcu słoneczko wyszło to i humor od razu lepszy! Pozdrawiam :)))

Do Marlena ned
Dziekuje za słowa otuchy przydadza sie juz za miesiac bedziemy wszyscy razem tak jak byc powinno i moze do zobaczonka pozdrawiamy jeszcze z Polski

Do Marlena ned
Dziekuje za słowa otuchy przydadza sie juz za miesiac bedziemy wszyscy razem tak jak byc powinno i moze do zobaczonka pozdrawiamy jeszcze z Polski
Kasienka pozdrawiam goraco ciesz sie jeszcze polska pogoda tutaj jest roznie,ale to pewnie wiesz,moze przywieziesz nam troche sloneczka,pozdrawiam goraco i dzidziulka tez:-)

Aga pytanie do ciebie jako doswiadczonej mamy.Znasz dobre sposoby na szybkie zlagodzenie odparzen? Moje dziecko nigdy sie odparzalo.Pare razy sie to zdarzylo jak mila luzna kupke i raz jak miala biegunke, ale tym razem strasznie sie odparzyl.Nie moge go dotknac tak strasznie placze a ja z nim.Pupka az spuchnieta.Sudocrem nie pomaga, linomag nie pomaga, wczesniej uzywalam zwyklej maki ziemniaczanej i pomagalo tym razem nic.Tak starsznie chcialabym mu pomoc a nie wiem jak...Znasz moze inne sposoby??? Czekam.

a bepanten????w masci?????doskonale sciaga....powinien pomoc....ale najlepszym sposobem jest pozostawianie jak najczestrze z odkryta pupa....powietrze musi dochodzic i osuszac....

reklama
gastone bo nie zapytalam ale podejrzewam ze pieluszki nosi twoje dziecko???pytam bo moje dziewczyny to w wieku 1,5 juz pieluch nie nosily....ja szybko nauczylam je korzystac z nocnika....to najlepsze dla wszystkich ...ale dzieci sa rozne....i kazde ma swoj czas....

Do góry