Ale dzis mialam pracowity dzien po tym dlugim weekendzie..Zrobilam 4 prania, ugotowalam obiadek, wysprzatalam cala chalupe (a mam co sprzatac!), umylam 4 okna , posprzatalam ogrod, no i oczywiscie w miedzy czasie zabawa z dzieckiem - ale to sama przyjemnosc.Nie mowie oczywiscie o obowiazkach zwiazanych z dzieckiem..eh.. ale czesc z was wspaniale wie o czym mowie.Poza tym weekend spedzilam nad oceanem.Bylo fantastycznie.czuje sie wypoczeta i gotowa do wszystkiego.Mam mnostwo energii.Ciekawe na jak dlugo.. hihi.Moje dziecko wciaz mi daje popalisc ostro.Ciagle placze, wscieka sie o wszystko i wszystko jest na nie! Chyba przechodzi przedwczesny bunt dwulatka hihi.Poza tym zawsze aniol do spania, butla i lulu.A teraz? Butla i placz.Tata , mama! No i nici z milych wieczorow, bo ktores z nas idzie spac z dzieckiem..buu o nic ide teraz poleniuchowac bo zasluzylam! Pa dziewczyny.Milego popoludnia.
reklama
K
krycha
Gość
Oj, to rzeczywiści Gastone, narobiłaś sie jak diabli... U mnie też wczoraj był pracowity dzień (również po weekendzie), ale porównania z Tobą nie mam
i dużo mniej do sprzątania... A dziś znów pogoda do kitu! Ach, z tą Irlandią, brakuje więcej słońca!!! Ale słonecznego nastawienia do dzisiejszego dnia życzę
, pozdrawiam wszystkie mamuśki, pa
Witam.U mnie rano deszcz a teraz piekne slonce.Ale moj maluszek jak najpiekniejsze slonce wychodzi wtula sie w podusie i lula.Mamusia patrzy na zegarek kiedy wstanie? No bo przeciez chcialabym wyjsc w koncu do ludzi hih.Ciagle ogrodek, paiskownica hustawka i tak w kolko.Musze cos zrobic dla siebienie? No! Poza tym dziewczyny nudy.Was tez tak zzera czasmi samotnosc? Niby znajomych jakis tam mam , ale na codzien sama.Cztery sciany i maz przychodzacy o siodmej z roboty.Jak to mawiaja chcialas to masz! ehh zycie.Dobra n ie zanudzam was.Zycze wam milego dnia.paaa
Co do tej nudy to chyba ten kraj tak ma,bo ja tez niewiem co ze soba zrobic
a najgorsze dla mnie jest jeszcze to czekanie na narodziny synka
cos mu sie na swiat nie spieszy
pewnie wie ze tu nudno
no ale coz taki nasz los dziewczyny,musimy sie wynudzic
;-)

K
krycha
Gość
Zdecydowanie tu nudno!!!! Ja, niestety, nie mam tu znajomych, dzidzia dopiero w drodze a mąż codziennie w pracy, na całe szczęście oprócz weekendów - wiem coś na ten temat! I nie mam ogrodu, na który mogłabym sobie wyjść (ale tego akurat mi aż tak bardzo nie brakuje, w poprzednim domu, w którym mieszkaliśmy był taki ala ogórdek, ale mam złe wspomnienia to i mi tego nie brakuje!). Pocieszam się, że za niedługo troszkę się zmieni - idą wakacje, rodzinka się zjedzie a później do września już niedługo i na pewno nie będę się wtedy nudzić
!!!! Gastone - masz rację, odrobina zdrowego egoizmu każdemu jest potrzebna i nie ma nic w tym złego, wręcz przeciwnie polecam dla równowagi psychicznej
... Także głowa do góry i trzeba szybko zacząć szukać sposobu na tę nudę!!! Dobrze, że w końcu słoneczko wyszło to i humor od razu lepszy! Pozdrawiam
))
marlena nad
:)
Kasienka pozdrawiam goraco ciesz sie jeszcze polska pogoda tutaj jest roznie,ale to pewnie wiesz,moze przywieziesz nam troche sloneczka,pozdrawiam goraco i dzidziulka tez:-)Do Marlena ned
Dziekuje za słowa otuchy przydadza sie juz za miesiac bedziemy wszyscy razem tak jak byc powinno i moze do zobaczonka pozdrawiamy jeszcze z Polski
Aga pytanie do ciebie jako doswiadczonej mamy.Znasz dobre sposoby na szybkie zlagodzenie odparzen? Moje dziecko nigdy sie odparzalo.Pare razy sie to zdarzylo jak mila luzna kupke i raz jak miala biegunke, ale tym razem strasznie sie odparzyl.Nie moge go dotknac tak strasznie placze a ja z nim.Pupka az spuchnieta.Sudocrem nie pomaga, linomag nie pomaga, wczesniej uzywalam zwyklej maki ziemniaczanej i pomagalo tym razem nic.Tak starsznie chcialabym mu pomoc a nie wiem jak...Znasz moze inne sposoby??? Czekam.
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
a bepanten????w masci?????doskonale sciaga....powinien pomoc....ale najlepszym sposobem jest pozostawianie jak najczestrze z odkryta pupa....powietrze musi dochodzic i osuszac....
reklama
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
gastone bo nie zapytalam ale podejrzewam ze pieluszki nosi twoje dziecko???pytam bo moje dziewczyny to w wieku 1,5 juz pieluch nie nosily....ja szybko nauczylam je korzystac z nocnika....to najlepsze dla wszystkich ...ale dzieci sa rozne....i kazde ma swoj czas....