reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

Witam wszystkich. Trochę mnie nie było bo ciężko się do neta dopchać a i humoru też nie miałam.
Jeszcze się dziś wkurzyłam bo jak byliśmy w przychodni to zapytałam lekarza czy to, że noszę okulary ma wpływ na to jak będę rodzić a ona mi powiedziała, że najwyżej każą mi ja ściągnąć na czas porodu:baffled::wściekła/y:. Chyba się gdzieś strasznie śpieszyła bo recepty też mi zapomniała wypisać i musiałam jej później szukać:wściekła/y:. I jak ja nie mam mieć wysokiego ciśnienia:confused:
Nie chcę wychodzić na jakąś przewrażliwioną panikarę ale wiem że w Polsce przy dużej wadzie wzroku robią cesarki i wolała bym wiedzieć co mnie czeka.
edziook a gdzie chodzisz na ten angielski??
Na O'Connellu jest taki instytut techniczny (Technical Institut) czy coś w tym stylu. Tam mam zajęcia.

reklama
tu w wiekszosci wszystko jest ok i no problem ... Mi tez nie robili zadnych badan choc mam chore nerki cisnie mnie w klatce Czesto serce za szybko bilo a to zle i mdlalam Dla nich wszystko bylo ok ;/ Kochana jak masz zle samopoczucie to zapraszam na spacerek czy na kawke :) Obie sie wyzalimy zlym samopoczuciem :p

Bry! Ha, dziś ja pierwsza ;-)! No i Oliwka ma katar:dry:... Nie wiem jak złapała, może od ząbka, ale noc była okropna!!! Mnie samą zatykało jak słyszałam jak próbuje oddychać :baffled:... Często się przez to budziła... Ciekawie zapowiada się dzisiejszy dzień:shocked2:! Zaraz po śniadanku podam Jej Sudafed co by się już nie męczyła!

Edziook, Irlandczycy mają tu swoje podejście i zostaje nam to tylko uszanować, niekoniecznie się z tym godzić! Jak rodziłam Oliwcię to mój M poprosił żeby mnie nacięli - tak na wszelki wypadek, połozna z lekarzem stwierdzili jednak, że wiedzą, że tak się praktykuje w Polsce, ale u nich nie i, że bez obwa, dziecko małe, przejdzie no i popękałam, Młoda nie przeszła tak gładko jak myśleli :no:!
Co zrobić...

Idę na to śniadanie, do klikania :sorry2:

dzieńdoberek

witam po nieprzespanej nocy:nerd: najpierw mąż wydziwiał później dzieć:wściekła/y:i tak do rana:dry:

kaja my lecimy do Gdańska:tak: a dzisiaj w POlsce maja być zawieje i zamiecie śnieżne:baffled:

edziook
nie sądzę, że by wzięli to pod uwagę, ja co prawda mam małą wadę ale tak jak mówisz po prostu okulary zdjęłam:sorry2: cesarka tutaj to ostateczność:dry: nawet nie robią usg przed porodem żeby sprawdzić czy czy dziecko nie za duże i odpowiednio ułożone--idą na żywioł
a i do porodu niemasz co jechac za wcześnie bo cię nie przyjmą na oddział -- skurcze co 5 min to dla nich jeszcze nie poród:tak::-D:-D prawda laski?

dzieńdoberek

witam po nieprzespanej nocy:nerd: najpierw mąż wydziwiał później dzieć:wściekła/y:i tak do rana:dry:

kaja my lecimy do Gdańska:tak: a dzisiaj w POlsce maja być zawieje i zamiecie śnieżne:baffled:

edziook nie sądzę, że by wzięli to pod uwagę, ja co prawda mam małą wadę ale tak jak mówisz po prostu okulary zdjęłam:sorry2: cesarka tutaj to ostateczność:dry: nawet nie robią usg przed porodem żeby sprawdzić czy czy dziecko nie za duże i odpowiednio ułożone--idą na żywioł
a i do porodu niemasz co jechac za wcześnie bo cię nie przyjmą na oddział -- skurcze co 5 min to dla nich jeszcze nie poród:tak::-D:-D prawda laski?

Ojojoj :szok::szok::szok: śnieżyce? Nad morzem też? Oby Wam nic się nie prztrafiło - znaczy opoźniony lot czy lądowanie gdzie indziej :tak:!!! No i bezpiecznego lotu Wam życzę i udanej zabawy :-D!!! I zgadzam się w 100% , najbardziej śmieszy mnie ten ich "wymóg" żeby zadzwonić do szpitala jak, według rodzącej, akcja porodowa się zacznie i oni wtedy ocenią - ale chyba cięzko przez fona, nie? Ja nie dzowniłam, poszłam do szpitala i już :-p, no, ale zbierałam się dwie godziny (musiałam na forum nastukać, że coś się dzieje, załatwić się, wykapać, ogolić :-D:-D:-D) i spacerekim poszliśmy, bo blisko przecież :blink:... Jak doszliśmy to skurcze miałam już co 3 - 2 minuty ;-)!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie poodsłaniałam okna i zobaczyłam, że tam mokro... Ale na zakupy trzeba wyjść, Młodą chwile przewietrzyć i siebie tyż ;-), ale potem grzeję dupsko w domu :cool2:

Ms.Marple, a spakowałaś Was już?

nie, jeszcze w proszku ale zamierzam większość spakować dzisiaj żeby jutro nie stracić głowizny:-D:-D a wyjeżdżamy koło południa --jeszcze po drodze zamierzam wyciągnąć M do IKEA :szok::-D:-D

Plan dobry, ale jak Ci coś w oko wpadnie i będziesz chciała kupić to gdzie to zostawisz? No chyba, że w drodze powrotnej będziesz mogła odebrać ;-)

reklama
Do góry