reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Maidstone

hej
na szczęście już po upale bo już nie szło wytrzymać
byliśmy w Camber, na szczęście wcześnie wyruszyliśmy bo później straszne korki były, ale następnym razem tylko do Dymchurch się wybierzemy bo okropnie dużo ludzi no i ta góra piachu mnie pokonała....
jak samopoczucie?

reklama
Dymchurch jest nawet fajne na rower bo jak y nie bylo tam jest ya betonowa sciezka.
Oj Sobota Mi tez dala sie we znaki:(
Ale niedziele spedzilismy chodzac po lesie, I bylo super.
A samopoczucie w porzadku dziekuje
A jak u Ciebie?

u nas ok trochę znów trzeba ogarniać dom bo u mnie strasznie się kurzy przy trójce rozrabiaków, poza tym oni to urodzeni bałaganiarze
do tego brat mnie nawiedza w weekend z synem, więc już bigos nastawiony czyli w weekend w kuchni i z dziećmi:-)
tylko coś pogoda ma się psuć buu a tak się nastawiałam jutro na grila

oj wierz mi czasem mam dość tego sprzątania i co skończę to znów coś trzeba zrobić, właśnie uprasowałam góre rzeczy, a prasowania nie znoszę to kara dla mnie okrutna
a powiedz mi spotykasz się gdzieś z mamami polskimi na jakiś play group albo coś takiego?

Nie, nie spotykam sie bylam kilka razy Jakies 5 lat temu ale to nie moja bajka, oczywiscie takowe mamy znam ale to bardziej prywatnie sie spotkamy.
Prasowania tez nie lubie, a czeka. Do tego mezowi ciasto ze sliwkami obiecalam a tak mi sie nie chce;)

tak pytam bo może coś mnie fajnego omijało:-p ale widze że nie. A zapachy kuchni cie nie odrzucają? Bo ja w ciązy to często gotowałam nie próbując ani nie wąchając bo groziło wymiotami
No właśnie ja ostatnio szukam po necie przepis na ciasto z mąki żytniej bo mi zalega na stanie i znalazłam ale jakoś nie mogę się zebrać

Juz nie odrzuca, ale byl taki moment:) co do spotkan chyba faktycznie niewiele Cie ominelo. Tak jak mowie moje klimaty to nie byly o nie.

A ja mysle o zmianie decyzji co do szpitala, tyle rzeczy naczytalam sie I William Harvey hospital ze az strach. I jestem w kropce. Dobrze ze jeszcze mam czas

Hej,
Karis zależy czego oczekujesz od takich spotkan.
A ja uczęśczam na 3 palygrupy i jestem zadowolona.
Na Park Wodzie playgrupa zorganizowana jest w kościele i jest tak sobie ale mam tam 2 kolezanki Slowaczki i można pogadać.
Greenfield i Sunshine center sa zorganizowane przy szkole i tam jest fajniej.Zabawki działające i wyposażenie bogatsze.
Organizowane są wycieczki do zoo lub jakiegoś muzeum.
Zależy co komu pasuje ale np. w Greenfield jest dużo zajęc plastycznych dla dzieci.
Dla mnie ważne abym ja nie siedziała ciągle z dzieckiem w domu a dziecko mialo kontakt z innymi dziećmi.

Nie sugerowalam bym się opinią jednej osoby, ktora była 5 lat temu na playgrupie.

reklama
Opine kazdy ma swoje, Maya od poczatku chodzi na rozne zajecia, robilysmy spotkania mam w przedszkolu tak samo robimy teraz kiedy Maya jest w szkole. Ale juz na pewno park wood nie jest miejscem gdzie byl chciala by moje dziecko sie bawilo. Ale to tez jest kwestia osobistego wyboru I wolnej woli.

Do góry