Witam Was,
Maniulka ja nie mieszkam w Forde, 2 h mam od Forde (auto i prom), mieszkam w wiosce Bjordal

Bardziej w okolicach Oppedal, Ortnevik, Hoyanger...A gdzie jest Twoja wioska?
Troszke sie wtrace apropo tego chrztu, ja w sumie nie pomyslalam soie ze moglibysmy ochrzcic dzidzie w No, ale jak piszecie ze macie to za soba to czemu nie...I tez nie jestem jakos specjalnie religijna, ale to tylko dlatego ze rodzice mnie tego nie nauczyli...a moj narzeczony jest bardzo, on to marzy o tym by chodzic ze mna w niedziele do kosciola a jak sie urodzi dzidzia to z nia, aby dawac przyklad.... A ja poprostu ''nie umiem'' siedziec w kosciele...ostatni raz na zwyklej mszy jak bylam to mialam 5 lat!! Przez nastepne 17 mojego zycia to tylko od czasu do czasu jak jakis pogrzeb byl w rodzinie czy slub...A teraz w lipcu 2010 roku planujemy slub koscielny no i mam problem, bo ani komunii, ani bierzmowania...A bedac dluzej w Norwegii niz w PL to naprawde nie ma czasu na latanie na te spotkania i zajecia przed komunia czy bierzmowaniem, tak wiec mysle ze kazdy rodzic powinien dac taka mozliwosc dziecku, oczywiscie jak juz jest starsze i moze zdecydowac samo to niech wybiera, ale te sakramenty sa wazne do przyjecia slubu koscielnego a chyba kazdy o takim marzy...
Maniulka chyba Ty pisalas o tym, ze jakas Twoja znajoma przyjela w katedrze chrzest,komunie i bierzmowanie, powiedz mi jak ona to zalatwila??
Pozdrawiam Was z chlodnej juz Polski