reklama

mamy z norwegii

reklama
ja tez nie mam przekonania i nie sadze zeby mi dali skierowanie na usg we wtorek, ale bede probowac. Nie wiem czy ich przekonam, ale to troche blednie zeby podawac date porodu od ostatniej miesiaczki, jak ja juz czulam sie zle w cyklu przed miesiaczka i mdlosci mialam zaraz po miesiaczce, a teraz od tygodnia mi zaniknely. Ja nie narzekam, ze zaniknely, ale wyglada to troche jakbym byla w 11 tygodniu a nie 7:szok: coz sprobuje, jak mi sie nie uda, to zrobie po 7 kwietnia w PL prywatnie.

Tyle ze tutaj i tak beda sie trzymac tego terminu az mi sie zrobia usg wedlug nich w 18 tygodniu i poprawia. Z tym ze moja znajoma powiedziala mi ze na poczatku ciazy najlatwiej jest skorygowac termin, bo ciaza rozwija sie innaczej niz pozniej.

Ciekawa jestem czy mnie posluchaja, czy uznaja ze przesadzam:crazy:

Jak jest wilgotne powietrze to ma busz loków na głowce, teraz mu podciełam bo wyglądał jak baba i jeszcze babcia mu obcieła wloski i miał grzywkę na grzyba i krzywo:wściekła/y:
ah te babcie !jeszcze nawet nie spytała, nie wspomne , że jak mial 5 miesięcy obcieła mu do skóry amial się czym pochwalic, bo urodzil się juz z fryzurka :elvis:

wiesz Ana z tymi dziadkami to juz tak jest,,, moj tata jak tu przyjechal to robil wode z mozgu dziecku, bo ja jej pozwalalam na zabawe w kuchni niektorymi szufladami, bo sie zajmowala soba bardzo ladnie a ja moglam robic swoje,,, a tu nagle slyszy ciagle ze nie wolno:baffled: biedna nie wiedziala kogos sluchac

Zawsze zapomne się zapytac, Lilka a tan kurs eskk, to przez internet ?jak kto wygląda teraz? bo pare lat temu jak babcia się uczyła ang i niemca to przysyłali jej do domu ksiażki i kasety....:-D

hej Dziewczyny!
..i ze tak od razu dopowiem jeszcze cos od siebie na temat religii tutaj.. o co w tych dwoch dniach chodzi to Wam nie powiem choc dzisiaj cos mi tam tlumaczyli..jakkolwiek - rzeczywiscie protestanci nie uznajå wladzy papieskiej (notabene pamietam jak Nasz Papiez umarl nie mowilo sie w mojej miescinie o tym nic, nikt nie zpalil swieczki, nawet nie otworzyli Kosciola.. niewiem, moze sie czepiam, bo i choc sama nie naleze do zagorzalych wierzåcych myslalam ze chociaz tak przez szacunek dla Jego osoby).. a jesli chodzi o kobiety w sluzbie kaplanskiej - jako pastor? - tak majå! i rzeczywiscie kobete biskupa (chyba w Hammar) tez! - ale czy lesbijka..? :baffled: ? choc wiem ze sie bardzo mocno maluje!! a jak bylam na tutejszym chrzcie to byla jedna Pani a`la ministrant - prowadzila czesc mszy i mniejsze kazania..

JEHOWI - sa! cala masa na poludniu (szczegolnie okreg Kristiansand nazywany przez to "bibelbelte". a po drodze domow w ktorych sie spotykajå kupa!! - co kawalek!! ). a ostatnio jak bylam jeden z Nich na glownej ulicy w miescie rozdawal norweskå wersje "przebudzcie sie" ("vokn opp")

..a tak wogole to dzisiaj byla rozmowa na ten temat i sami Norwedzy przyznali ze Oni praktykujåcy nie så ale wolne miec lubiå wiec sie cieszå, a wiekszosc mlodych to podobno nawet nie wie z jakiej okazji w tym okresie jest tak wiele dni wolnego!!!!!!

..do mnie do hotelu tez sie zjezdzajå "na Swieta"!! na sniadanie jedzå pisanki na boczku sadzone, potem narty, miesiwo na obiad, w miedzyczsie i juz zupelnie potem piwo i Jegermeister w barze z muzykami - normlnie dancing..

..wiec jak dzisiaj wracalismy z wizyty i po drodze zobaczylam 1 otwarty kosciol (nie wiem - moze cos sie stalo??) ale tez i pare swieczuszek rozswietlajåcych groby tak mi sie bardziej uroczyscie na duszy zrobillo i usmiechnelam sie lekko pod nosem..

ana ja wiem ze daleko - ok.200km ale na mnie takie odleglosci wielkiego wrazenia nie robia.. mysle jednak ze tym razem (choc bardzo bym chciala) moze nam sie nie udac..:no: tak sie zastanawiam i.. pojade do domu chyba w niedziele.. jest bardzo milo ale nie chcialabym naduzywac goscinnosci.. pozatym w zeszlym tygodniu J. cos podgadal ze moglibysmy zawiezc lletnie opony Jego bratu do Drammen (ktore wlasnie mialabym odebrac z tåd), no i rodzice podgadujå ze brat ma wlasnie pn/wt/sr wolne..
no Lila! to wtedy do Ciebie mam blisko!! :-D tyle ze chyba czasu zbraknie.. tak przy okazji - nie przestawaj dbac o siebie!! i jak cos sie dzieje to mimo zniechecenia nie poddawaj sie tylko do lekarza!! :angry:

..a jesli chodzi o ladnych panow.. lubie.. ale nie takich przesadnie wycacanych. lubie lekko zarosnietych (na twarzy! :-D) - ale okazuje sie tylko na plakatach, bo w zyciu to raczej nie.. moj J. dba o siebie, nie musze z Nim o nic walczyc i nie mam nic do zarzucenia - moze jedynie smierdzåcych po calym dniu pracy skarpetek!! :-D:-D:-D tez uwazam ze facet powinien byc zaradny, i miec jakies meskie hobby (wylåczajåc picie piwska)..

reklama
ana ja wiem ze daleko - ok.200km ale na mnie takie odleglosci wielkiego wrazenia nie robia.. mysle jednak ze tym razem (choc bardzo bym chciala) moze nam sie nie udac..:no: tak sie zastanawiam i.. pojade do domu chyba w niedziele.. jest bardzo milo ale nie chcialabym naduzywac goscinnosci.. pozatym w zeszlym tygodniu J. cos podgadal ze moglibysmy zawiezc lletnie opony Jego bratu do Drammen (ktore wlasnie mialabym odebrac z tåd), no i rodzice podgadujå ze brat ma wlasnie pn/wt/sr wolne..

t to szkoda, bo wczoraj kupiliśmy grata i dojechalabym na tą kawę do Bergen , choc teraz mam pomysł , może namówię męża na voss w niedzielę , on na snowboard ( on jezdzi tu blisko , więc nie wiem czy sie zgodzi) a my na ploty?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry