reklama

mamy z norwegii

Ja raczej nie chciałabym chować małego pod kloszem , juz sie przyzwyczaiłam do pogody, mam na wózek ochronę przeciw deszczową , zwariowałabym w domu jak tu cały czas pada:szok::szok::szok: , ale czapka to podstawa i dobre buciki.

a co u nas , z tym lekarzem.... mały dostał antybiotyk , infekcja gadełka:-(:-(:-(

a jak wizyta się udała i zakupki oczywiście?

reklama
:rolleyes2:..wizyta spoko! tyle ze kilometrow kupa!! i godzin w aucie przesiedzianych!! a zakupki? oczywiscie bez wielkich planow a przepuszczone tysiåce!! kupilismy swietnå maszyne do parzenia kawy - nareszcie pyszna kawcia w domku!! (no widzicie laski? jakby blizej by bylo ty bym Was zaprosila!! :tak: ale i tak ZAPRASZAM!! :-)), pozatym 2x2komplety poscieli, dobre zarelko no a zeby SOBIE DOBRZE ZROBIC - kolejnå, bo juz chyba ze20 pare butow!! :-D raczej na cieplejsze dni albo przynajmniej zeby snieg stopnial bo inaczej glupio, a to naståpi - hmm - w maju, skørkowe,turkusowe,wsøwane (bo coraz ciezej ze sznurowaniem!!),bez pietki, no ale czy do konca ciåzowe? - NA DREWNIANYM OBCASIE (slyszalam ze dobrze jest nosic taki szerszy, 5cm)..i choc ten bardzo wåski nie jest no to mierzy sobie chyba troche wiecej!! WARIACTWO!! :rolleyes2:

a jesli chodzi o staniczki dla karmiåcych mamus to ja Kochane juz widzialam na internecie.. PRZESLICZNE!! :rolleyes: i BARDZO SEXY!! :rolleyes2: nie wiem co one warte i najgorsze ze nie wiem jaki rozmiar ja zamowie (bo z tym roznie - zaleznie od firmy) bo troche ciezko przez internet ale jak dla mnie så BOSKIE!!! i ja je chce!!!

podaje Wam nazwy: Mama New K, Mama Bianca, Mama Bella czy Mimosa - wszystkie firmy Alles. jest ich jeszcze wiecej!! sprawdzcie sobie!! :tak:

pisałaś , że pracowałas w przedszkolu , musialas mieć wykształcenie , czy na to nie patrzą ,. a co z językiem , angielski wystarczył? czy juz znałaś dobrze norweski.

sorry ze tak pozno, ale mialysmy drzemke z corka:-)

jesli chodzi o przedzkole, to znalam juz norweski. Wyksztalcenia na asystentke nie potrzeba, a asystentka robi i tak wszystko co inni, wiec nie ma roznicy. Tyle ze asystent moze zaczac zarabiac od 125 koron na godzine, a z wyksztalceniem troche wiecej. Tak wielu ludzi potrzebuja do przedszkol teraz, ze na wyksztalcenie to nawet nie bardzo patrza. Jak znasz troche jezyk to sie nadajesz;-)

:rolleyes2:.. no a zeby SOBIE DOBRZE ZROBIC - kolejnå, bo juz chyba ze20 pare butow!! :-D raczej na cieplejsze dni albo przynajmniej zeby snieg stopnial bo inaczej glupio, a to naståpi - hmm - w maju, skørkowe,turkusowe,wsøwane (bo coraz ciezej ze sznurowaniem!!),bez pietki, no ale czy do konca ciåzowe? - NA DREWNIANYM OBCASIE (slyszalam ze dobrze jest nosic taki szerszy, 5cm)..i choc ten bardzo wåski nie jest no to mierzy sobie chyba troche wiecej!! WARIACTWO!! :rolleyes2:
widzę , że masz manie i bzika tak ja ja , byty ,buciki, buciorki:tak::-):tak::-)

no ale w ciaży , to masz racje , że obciasik to wariactwo, ale co ja będe smęcić , sama zobaczysz. :-D
dziewczyny nie wiem ak to jest możliwe , ale przed ciążą mialam 36 a teraz 38:szok:

sorry ze tak pozno, ale mialysmy drzemke z corka:-)

jesli chodzi o przedzkole, to znalam juz norweski. Wyksztalcenia na asystentke nie potrzeba, a asystentka robi i tak wszystko co inni, wiec nie ma roznicy. Tyle ze asystent moze zaczac zarabiac od 125 koron na godzine, a z wyksztalceniem troche wiecej. Tak wielu ludzi potrzebuja do przedszkol teraz, ze na wyksztalcenie to nawet nie bardzo patrza. Jak znasz troche jezyk to sie nadajesz;-)
NO widzisz niestety Agathe , jak języka się naucze to zacznę działać, wykształcenie ino mam , ale po jakiego grzyba:angry:
a ta asystentka to brzmi jak jakaś prawa ręka prezesa:-D:-D:-D

Kasia gratuluje zakupow, niezle poszaleliscie, a co u lekarza?
ana ostatni w lutym wykryli jej jakiegos wirusa w krwi i teraz chodzimy na kontrole, zbadac czy dalej jest? A co z Cezarym, angina?
agathe jestes teraz na macierzynskim?

reklama
nie wiem dlaczego , ale tutaj lekarz nie sygnalizuje , o podawaniu ochronnych leków przy antybiotyku , jak myślisz , to wychodzi z zaniedbania czy po prostu nie podaja dzieciakom, ja dzisiaj dałam lakcidofil

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry