reklama

mamy z norwegii

reklama
jejku ja tu rok prawie jestem i moje wlosy ostatnio fryzjera widzialy w czerwcu :-(
jak mi teskno za kosmetyczka i fryzjerem...buuu

tutejsza moda mnie dobija
szczegolnie jak widze te jeansy rurki :baffled:
rozne nogi laski maja,tzn.lydki i takie spodnie...koszmarnie co nie ktore wygladaja
a ta mlodziez z tymi adidasami big z tymi jezorami od butow na wierzchu wywalone...no rozwala mnie to :-D
i te wlosy stojace jak u lidera TOKIO HOTEL :-D:-D

pamietam jak szukalam spodni ciazowe..i rurki
myslalam ze padne

hello!
..zakanczajåc temat bo wczoraj tak nagle ucieklam - Jorgeir wrocil z wizyty od przyjaciela i mielismy w planie oglådac filmik.. LILA! ja rurki nosze!! (choc juz chyba trzeba napisac nosilam..udziska mam teraz powazne, wiec pewnie tylko takie rozmiary zaloze ze wyglådac bede tak ze LILI jakby mnie zobaczyla toby pewnie schlebila jak innym :-D) od zawsze!! kiedys razem z glanami a potem to w takim bardziej kobiecym wydaniu albo na sportowo.. :) i ciåzowe tez fajne widzialam - za maly rozmiar byl - czyli jak widzisz gusta så røzne.. ale co fakt to fakt - tutejsze dziewczyny nie dbajå o siebie i nie majå charakteru.. nawet ja jesli 10 lat temu nosilam wyciågniety swetr i pasiaczki, albo rastafarajski beret, albo cala na czarno i choc jak oglådam zdjecia to czasami sie smieje i nie dziwie ze ludzie od dziwologow wytykali ale przynajmniej oryginalny czlowiek byl..jakkolwiek.. rzeczywiscie zgodze sie ze okazji i miejsc na ladne ciuszki i makijaz brakuje :-( dlatego jak tylko nadaza sie okazja (teraz bedzie w sobote - impreza urodzinowa jednej z Ciøc) to wtedy sobie odbijam.. albo w lecie! - bardziej tworcza jestem! :-) ale zauwazylam ze ma to jednå pozytywnå strone - jest tych okazji tak malo, a w szafie wystarczajåco duzo ze - zawsze wyglådam inaczej!!! :-D

..a jesli chodzi o sportowe.. ja - choc mialam i mam w szafie pare rzeczy typu PUMA,NIKE, raczej takich rzeczy nie nosze.. ale najfajniej jak ubolewajå moi tutejsi Litwini - ze w sklepach to tylko så te ich (norwegow) firmowe (STORMBERG,H2O,BERGANS,etc.etc.) i ze nigdzie na swiecie tych firm nie znajå i znajomi nawet nie wiedzå o co chodzi i ze ADIDASA nie mozna kupic!! :-D:-D hmm..ja tylko powiem ze w kwestii ochrony przed czynniekami i pogodowymi musze Norwegii przyznac dodatkowe punkty - tak ana79 - ja rzeczywiscie taki troche typ romantyka-buntownika i jak tylko czas mi pozwala lowie ryby, chodze po gorach i poluje, w zeszlym sezonie zaczelam tez na biegowki (narty) chodzic.. NORWESKI "ADIDAS" TO PODSTAWA!! :-D

JO ( jak to mówia kaszubi:) ja tez mama rurki, ale ubieram na nie kozaki, bo innaczej to mam wrażenie , że jakoś śmiesznie wyglądam, :szok:
powiem ci Kasia , że ja też uwielbiam góry, w naszej Polsce też ino fajne są, zakopane mi juz zbrzydło, zrobilo się jakos tak komercyjnie , pęłno warszawki sie wozi i tylko imprezują, podobał mi sie karpacz , a w zeszłe wakacje byliśmy juz z Cezarutkim w bieszczadach. tutaj nie miałam okazji połazic bo nie ma z kim zostawic malego...:-(

..tak. Zakopane bardzo tloczne sie zrobilo.. choc inne miejsca juz tez.. ale wlasnie na Dol.Slåsk albo w Bieszczady - tam dziko jeszcze (nigdy nie bylam a chcialabym), wczoraj czytalam na Wyborczej o watachach tamtejszych wilkow :growl::-D.. ale teraz jak zyje w gorach to bardzo brakuje mi wody i otwartej przestrzeni i mysle ze w pierwsze dluzsze wakacje pojade wlasnie gdzies nad morze..

..a jakie masz plany na dzisiaj? ja troszke pozno wstalam, juz od kilku dni planuje zasiåsc nad norweskim.. a jak Twoj kurs Aniu? ale najpierw za chwile musze zasiåsc do powaznego maila - zakupy dla Dzidzi.. w sklepie brakuje kilku zamowionych przeze mnie rzeczy, wiec pani oferowala cos innego, a potem sie okazalo ze ich tez nie ma. wiec poprosilam o rozpiske bo juz normalnie pogubic sie mozna, no to Ona porozpisywala jakies wykluczajåce sie wzajemnie bzdury! zla jestem bo teraz sama musze przerobic calå historie zamowienia z wszystkimi obliczeniami.. normalnie niekompetentna ta Baba jest - az mam ochote Jej to delikatnie napisac!! :crazy: zla jestem.

mój kurs od 30 marca , więc tu tuż.... zkorzystam z rady i zakupie sobie ten slownik co pisalaś we wcześniejszym poście, nie widze tego różowo!!!!!:no::no::no:

nad morzem też jest piknie:-D, ale pólwysep zasypany też warszawką:tak:
są takie fajne dziki miejsca , gdzie jeszcze sie nie panoszą. może kogos urażę , ale naprawdę brzydko sie zachowuja i są ordynarni, zero kultury. byłam kiedyś w Stilo, tam jest cudnie i jakaś latarenka stoi:-), dziko , cicho.....polecam
a w trójmieście to zwiedzanie , brudna woda i tłok:-D

kochane
sprostuje tu :-p
wy jestescie lasencje wiec rurki wam pasuja
ja akurat myslalam piszac to o tych laskach co naprawde lustra w domu nie maja chyba :sorry2: naprawde nie wszystkim rurki pasuja....
w wasze gusta nie watpie,bo polska to normalnie rewia mody na ulicach,w moim wolsztynie,niby mala miejscowosc ale bez makijazu nie wyszlam bo wstyd
a laski odwalone ze hohoho :szok:
tutaj czuje sie na luzie no i faktycznie przez ten luz idzie z lekka sie zapuscic...
ja chce do kosmetyczki bo przez te zime moja cera jest jakas sucha...bleee
kremy i pilingi nie pomagaja tak jakbym chciala

ok spadam
bo mamy wyjazd do Drammen
mam nadzieje ze wlecimy z Milenka na sale zabaw
buzka do pozniej

dziewczyny a może wy mi cos poradzicie , sprawdzone i dobre kosmetyki , ja mam taka cere na twarzy, szczegolnie na polikach czerwoną, albo uczulenie albo naczyńka , podkład tego tak do konca ie zakrywa, ale lepiej przeciwdzialac niż kamuflowac...:-(

reklama
..ja niby do kobiet-pacynek nie naleze ale kremow pielegnacyjnych do wlosow i roznych czesci ciala mam calå mase - J. juz ni moze wytrzmac,choc sie z tego smieje to zabrania juz mi kupowac i raczej sie z tym przed nim kryje!! :-D
jesli jednak chodzi o twarz to jestem dosc ostrozna i sceptyczna.. nie mam problemow z naczynkami wiec i nie orientuje sie w pozycjach ku temu przeznaczonych.. ja mam skøre mieszanå - nos.podbrodek i czolo troche tluste, poliki i w okol ust suchawe..
osobiscie na lato uzywam LANCOME - hydrofusion
na zime OCEANIC AA - odzywczo-regenerujåcy (bialo-pomaranczowy, seria dla alergikow.. nie jest tlusty, nie "zakleja" a jednak swietnie chroni przed mroznym powietrzem!!:tak:) i jest TANI!!!
a jako "eliksir mlodosci" INDIVIDUELLE - DERMIKI..

wlasnie ana popatrz te 2ostatnie firmy - pamietam ze one majå rozne takie rzeczy..a ja jeszcze zapytam mojej kolezanki. Ona mowila mi cos o jakims kremie-podkladzie (ale nie wiem jakiej firmy i nie wiem czy spelnia funkcje upiekszajåce czy rowniez pielegnacyjne..).. tyle ze to jest chyba cos bardziej z wyzszej polki..

lila a jesli chodzi o wysuszonå skore ciala to witaj w klubie!! jak nie nogi to rece! jak papier scierny.. troszke leniwa jestem i nie zawsze smaruje (a kremy sie starzejå:-D) ale jak sie regularnie czyms namascisz (jakis balsam do suchej skory albo nawet oliwka - osobiscie nielubie bo tlusci i brudzi mi bielizne :crazy:) to napewno minie.. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry