reklama

mamy z norwegii

no spokojnie tu , nudno i cicho , aż dziwne , bo chociaz na chwile ktos wpadł, miejmy nadzieje , że u naszych brzuchatek wszystko dobrze:-D

a co do tego dania , co ino twój mężus sie dziwi , to też jadamy...:tak:

ja dzisiaj zafundowałam sobie podobny obiadek , makaron zapiekane brokuły, i ser maczany w jajku i bulce , miam miam:-)

reklama
witajcie dziewczyny

mam do was pytania

-dzisiaj maz z pracy przyszedl z nowina ze od dzisiaj czy od wczoraj weszla ustawa ze my polacy jako czlonkowie UE mozemy swoimi polskimi autami jezdzic po Norwegi do woli....troche to pieknie mi brzmi ale moze cos slyszalyscie??

- no i drugie moje pytanie,kochane czy orientujecie sie ile niania do dziecka tu kosztuje??

z gory dziekuje za odp :happy:

caly dzien mnie w domu nie bylo, wiec nie mialam czasu, ale kopytka dalej mi w glowie siedza:-) moze jutro...

a tak wogole to bylam u znajomych i mieli strasznie zimno na podlodze,,,, tak przemarzlam, ze jak wrocilam do domu to pod koldre, goraca herbakta i jeszcze mam taki fajny elektryczny ogrzewacz nog,,,,,bo mi nogi czesto marzna,,, nareszcie czuje sie normalnie,,,,, nie lubie jak jest zimno:baffled:

a u mnie w porzadku
od paru dni czuje juz lekkie ruchy dziecka :-) takze jestem spokojna ze wsio ok z maluszkiem

dzisiaj wzielam sie za mega prasowanie ..chyba 7 pralek sobie lezalo i czekalo az sie za nie wezme :-p a ze pralka nam szwankuje to maz postanowil ja rozebrac i poszukac czesci nowych...no i do moich 7 pralek doszly kolejne 4 do wyprasowania :-p:-p
nie bede mowic ze caly dzien z przerwami spedzilam w pralni :-D:-D
normalnie suszarka to boskie urzadzenie
jestem happy ze ja kupilismy
raz ciach z pralki do suszarki i prasowanko
no boskie urzadzonko :-)

a etraz padam na pyszczek,ale wszyscy spia to sobie troche posiedze przy necie,a co :-p

nie wiem jak to jest, najlepiej zadzwonic do urzedu, ale wiem ze niemcy, szwedzi itp, tez nie moga jezdzic samochodami wiecej niz rok,...

mozna miec samochod polski ale trzeba zaplacic akcyze jesli chcesz nim jezdzic dluzej niz rok,,,,, ale wazne!!!!............ od momentu gdy pierwszy raz wjechalas do Norwegii, a nie od kiedy wjechalas danym samochodem.

Wiem troche na ten temat bo maz dzwonil do urzedu z pytaniami dla wielu ludzi. Takze przychodzili Polacy do mnie z listami o oplacenie akcyzy i dzwonilam zeby sie dowiedziec co i jak w danej sprawie.

A jesli chodzi o opiekunke, to roznie, ale chyba do 2000 NOK, mniej wiecej tyle samo co przedszkole.

no Agathe widze , że mamy podobne przeżycia z dni dzisiaejszego , też bylam na pgaduchahc u znajomych , i zmarzłam na kośc , a ja uwielbiam cipło:-D

a LILKA śliczne zdjęcię , zaskoczyło mnie:tak: a co do nowinki o tych samochodach to jestem zdziwiona , jeśli to prawda to fanie:tak:ale jakos dziwne to , bo ani NO nie jest a uni , a chodzi chyba o inne rzeczy

no wlasnie ja na meza sie spojrzalam jak na wariata jak mi to powiedzial
ale on mowil ze w pracy slyszal to od osoby ktora zna sie tutaj duzo i nie agda glupot...
ja w to nie wierze

Agata to co napisalas to prawda
nam wlasnie minal rok z dniem 1 marca i dupka moj luby trzesie nie milosiernie :sorry2:
teraz dzien w dzien siedzi na finn.no i szuka auta
mysle ze teraz po wyplacie cos kupimy

no a z ta cena to mnie pocieszylas,bo kiedys slyszalam jak jenda Polka mowila ze wezmie sobie trojke dzieci do bawienia,od kazdego 5 tys.kr i bedzie miala wyplate :sorry2:
dlatego myslslam ze opiekunki sa tu drozsze...
to wielkie ufff dla mnie

tesciowej przynajmniej wogole tu nie sprowadze :rofl2:

no to ci zazdroszczę , u mnie jakos jeszcze pranie schnie przez 2-3 dni - masakra

Ana siedz na finn.no
ja tam wszystko wyczajam
my kupujemy uzywane,bo nowych sprzetow narazie nie chcemy kupowac ...wiadomo,nie wiemy ile tu bedziemy..
my ta suszarke kupilismy taniutko
przedszkole ja sprzedawalo bo dostali nowy sprzet i mamy ja za 400kr :rofl2:
jest sprawna i nie wiem ile ona ma ale wiecej niz 3 lata bym nie dala...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry