reklama

mamy z norwegii

wszystkie rzeczy, ktore podlegaja panstwu, czyli mandaty, alimenty, podatki, oplata za samochod raz w roku itp,,,, nieplacone rosna do odpowiednej kwoty i potem wchodza na konto i maja prawo sami sobie sciagac naleznosci.

Za to inna informacja jest pocieszajaca w porownaniu z Polska, a mianowicie jak dostanie sie tutaj komornik do was, to nie ma prawa wam zabierac czegos z domu. Poza tym musi wam zostawic tzw. minimum socjalne, wiec nie ma czegos takiego ze nagle zostaje sie bez pieniedzy na jedzenie, czy mieszkanie - w Polsce to nawet telewizor potrafia wyniesc:baffled:

reklama
TAK trochę odstępując od tematu a też zarazem nawiązując , oglądałyście film produkcj pol : komornik?

to są realia polskiej ziemi:tak::szok::szok::szok:

dzięki za info Lilka

Agata dziekujemy ci za informacje
fajnie dowiedziec sie rzeczy o ktorych sie nei wiedzialo od osoby kompetentnej

mnie bardzo denerwuja juz (smieszyly kiedys) wymysly naszych rodakow...tak jak np. z tym autem dzisiaj :sorry2: no sorry po co ktos taka plote puszcza :sorry2:

Ana ogladalam komornika:tak:
boszz na poczatku chcialam film wylaczyc ale fabula szybko sie rozkrecila
masz racje...polska rzeczywistosc :-(

a jeszcze zmieniajac temat...widzialysmcie ceny nieruchomosci w Polsce ?
ja ostatnio weszlam na Allegro
wpisalam moj poznan i okolice i jak zobaczylam domy od 600tys wzwyz to sie zastanawiam KTO W POLSCE MA KASE BY KUPOWAC TAK DROGIE DOMY ?????:szok:
nam bank przyznal 120tys zl kredytu ale zrezygnowalismy i wyjechalismy tutaj...by uzbierac na domek
ale jak widze te ceny w polsce to chyba z 10 lat nam zajmie uzbieranie takiej kwoty jak nie dlzuej
brrrrr skad te ceny??????????????????????

no ceny masakryczne, ja dzisiaj patrzałam na all, bo wrzucilismy swoje takie male mieszkanko, też nam się marzy domek ,nad morzem najlepiej:tak:
no ale to samo pytanie sobie zadaje kogo stac , a jakie chawiory sie teraz buduja , palace , rany julek!!!!!!!!!!

to jest to co mnie wkurza w tej naszej ojczyznie,,, jedni zarabiaja ponizej10 zl na godzine, a inny stukaja taka kase ze szok!!! Strasznie podzielone jest klasowo to nasze spoleczenstwo.

Ale nie chce wypowiadac sie tylko negatywnie, bo bardzo lubie przyjezdzac do Polski i fajnie spedzalam tam czas,,, ale sa rzeczy ktorych zniesc nie moge,,,,ale tutaj tez mnie rzeczy denerwuja - wniosek -----------nie ma kraju idealnego:baffled:

f83beaeb6d7b8290.jpg

nasza hacjenda
my mamy etasje 1,czyli parter :happy:
06547a2ce85a8e1f.jpg

zdjecie zrobione na rynku w Drammen,wiecej fotek innym razem
2fedd2a623cdbf35.jpg

reklama
no wlasnie...te ceny

mowili ze wraz ze wstapieniem polski do uni nieruchomosci pojda w gore
wszyscy sie cieszyli,ale nikt nie pomyslal...czy bedzie mnie stac na kupno??
kazdy tylko myslal ze drozej sprzeda

ja glosowalam przeciw uni :dry: i dzisiaj zrobilabym to samo...
nie widze nic lepiej dla siebie po wstapieniu do uni...wrecz pzreciwnie koszty zycia wzrosly
szkoda ze pensje nie :baffled:

temat rzeka
ja widze ladne domki w cenach 800tys.
plus minus to 1 600 000 kr ...w zaokragleniu
szok ze przy tutejszych pensjach ceny sa plus minus takie jak w naszym kraju :-(:-(
to nie normalne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry